Save  Pasargad Committee

 

Link to English Section

 
يپوند به صفحه اصلی 

بهرام روشن ضمیر

برنده جایزه نوروز بنیاد میراث پاسارگاد سال 1339-2014

به عنوان بهترین شخصیت میراث فرهنگی سال 1392-2013

آقای بهرام روشن ضمیر، نویسنده، پژوهشگر و کوشنده میراث فرهنگی غیرملموس جایزه نوروز بهترین شخصیت سال 2012 را دریافت کرده اند به خاطر:

ـ تلاش برای حفظ جشن های ملی ایرانی، و کمک به زنده نگاهداشتن آن ها

 

ـ تلاش برای حفظ میراث فرهنگی غیرملموس، و همینطور بخش هایی از تاریخ ایران باستان که پس از انقلاب مورد بی توجهی قرار گرفته است.

 

ـ رویارویی منطقی و منتقدانه با کسانی که به ستیز و دشمنی با تاریخ ایران قبل از اسلام دارند، به وسیله انتشار مقالات در نشریات مختلف

 

ـ انتشار ده ها مقاله و یادداشت و تهیه مستندهایی در ارتباط با جشن های ایرانی.

 

ـ ایجاد کارگاه های آموزشی برای آشنا کردن جوان ها با تاریخ و فرهنگ ایران و به ویژه میراث فرهنگی غیرملموس

 

با این که بهرام روشن ضمیر زاده ی دوران پس از انقلاب است و در دبستان و دبیرستان، مثل ديگر همسن های خود از آموزش سیستماتیک درباره ی فرهنگ و تاریخ ایران محروم بوده است اما، با تلاش در امر آموختن درباره ی این فرهنگ موفق شده است تا، به عنوان یک کارشناس و پژوهشگر تاریخ ـ به ويژه در قلمروی جشن های ایرانی ـ در میان ان.جی. او. های میراث فرهنگی و  هم نسلی های خويش جایگاهی خاص پیدا کند.

 

Bahram Rowshan-Zamir

The personality of the year 2013 in the category of “Intangible Cultural Heritage

 

Bahram Rowshan-Zamir, a cultural writer and researcher, has been recognized as the personality of the year in the category of intangible cultural heritage, due to his:

-  Efforts for the preservation of Iranian National Intangible Heritage including the ancient festivities of the nation

 Reviving those pre-Islamic parts of the Iranian history that have been neglected after the Islamic Revolution

-  Confronting those who ignore, deform or deny the pre-Islamic history of Iran in a rational and critical manner

-  Publishing numerous documented articles, notes and researches on Iranian national festivities

-  Setting up educational workshops to familiarize youth with Iranian history and culture, especially in relation to the nation’s intangible cultural heritage

 

بیوگرافی بهرام روشن ضمیر

آقای بهرام روشن ضمیر نویسنده، پژوهشگر و کوشنده ی تاریخ ایران و به ویژه ایران باستان می باشد.

روشن ضمیر، در 31 اردیبهشت 1361 در تهران زاده شد، او نخستین پژوهش تاریخی خود را در دبیرستان، و درباره ی نهضت ملی شدن نفت انجام داد. و در دانشگاه نخست در رشته ی کامپیوتر نام نویسی کرد ولی پس از ارائه ی پژوهشی تاریخی برای درس 'روش تحقیق' به تاریخ کهن ایران علاقه مند شد و به تحصیل رشته تاریخ پرداخت.

او از سال 1384 با نوشتن یادداشت هایی برای نشریات دانشجویی و اینترنتی کار خود را آغاز کرد. در سال 1385 به تدریس تاریخ ایران باستان برای کارگاه های تاریخ انجمن افراز پرداخت. حاصل این کارگاه های پژوهشی، دو کتاب (در دست انتشار) "شاهنشاهی جهانی ایران" (تاریخ ایران از آغاز تاریخ تا اسکندر) و "فراز و فرود ایران" (تاریخ ایران از یورش مقدونیان تا تازش تازیان) بود.

در سال 1386 کانون پژوهش های ایرانشناسی را بنیاد گذاشت و به سرپرستی کارگاه های آشنایی با تاریخ و فرهنگ ایران پرداخت. این کارگاه ها شش سال به شکل مداوم ادامه یافت.

حاصل کار پژوهشی بهرام روشن ضمیر در این سالها بیست مقاله پژوهشی و بیش از پنجاه یادداشت چاپ شده در نشریات و همچنین سخنرانی در دانشگاهها، مراکز پژوهشی، بنیادها و نهادها و کانون های فرهنگی، آموزشی، فرهنگسراهای شهرداری و رادیو بوده است.

او در ویرایش تقویم ایران نگار، برای ادیان رسمی ایران نقش داشت و دبیر بخش دین پژوهی و تاریخ انجمن پژوهشی ایرانشهر بود. ایشان همچنین بیش از صد و بیست مقاله به فارسی، انگلیسی و سریلیک برای ویکیپدیا نوشته و یا ویرایش کرده است.

از سال 1383 مهمترین فعالیت های روشن ضمیر در ارتباط با پاسداری و ثبت جشن ها و آیین های زنده ی ایران و زنده کردن جشن های فراموش شده ی ایرانی بوده است. وهمکاری با NGO های ایران برای برگزاری و یا تکمیل پرونده ی جشن هایی چون نوروز، اردیبهشتگان، تیرگان، مهرگان، آبانگان، آذرگان، یلدا، سده، اسفندگان و چهارشنبه سوری و نکوداشت های مشاهیر ملی ایران چون فردوسی، خیام، سعدی، فریدون مشیری و انجام مطالعاتی گسترده برای بازشناسی گاهشمار (تقویم) باستانی ایران دلیلی بر اهمیت این دغدغه است.

از سال 1391 به تهیه ی پروژه ی مستندسازی جشن های ایرانی پرداخته و پس از یکسال تلاش بی وقفه،  توانسته است که پنج مستند کوتاه آموزشی درباره ی نوروز، تیرگان، مهرگان، یلدا و سده بسازد. که در نوروز امسال، به وسیله ی دانشگاه هنر اصفهان و در جشنواری نوروزی این دانشگاه به نمایش در خواهد آمد.

از سال 1386 تا کنون بهرام روشن ضمیر جوایزی را از دانشگاه های فنی دانشگاه تهران، دانشگاه الزهرا، و انجمن فرهنگی ایران زمین دریافت کرده است. این جوایز به پاس تلاش های او برای فرهنگ ایران بوده است.

 

 

پیوند به بیوگرافی  بهرام روشن ضمیر (انگلیسی)

 

پیوند به گفتگوی شمس رنجبر با بهرام روشن ضمیر

 

پیوند به عکس های بهرام روشن ضمیر

 

 پیوند به ویدئوی «مستند نوروز» بهرام روشن ضمیر

 

پیوند به برخی از نوشته های بهرام روشن ضمیر

 

پیوند به بخش  بهترین شخصیت های سال

 

www.savepasargad.com

کمیته بین المللی نجات پاسارگاد