International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

Link to English Section

يبانيه ها  |  پاسارگاد  |   خبرها  |  مقالات   |   هنر و ادبيات |    تاريخ  زدايي  | ديداري ـ  شنيداري  | جشن های ايرانی | محيط زيست |  تماس |  جستجو

 

پيوند به صفحه اصل

 

 

فاجعه ای که ده روستای مراغه را در خود گرفته است

سرازير شدن پساب های سمی در آب های سطحی و زير زمينی ده دهکده

براساس اخبار بسیار نگران کننده ای که روز سه شنبه 27 آوریل از سوی منابع محلی شهرستان مراغه واقع در استان آذربایجان شرقی منتشر شده گفته می شود که اخیرا در پی شکسته شدن 6 استخر حاوی پساب های بسیار سمی کارخانه کاوه سودا، فاضلاب سمی این کارخانه در آبهای سطحی و زیر زمینی منطقه جاری شده و دست کم 10 روستا در مجاورت کارخانه کاوه سودا، واقع در حدا واسط شهرهای پرجمعیت مراغه و بناب را تحت تاثیر سموم خود قرار داده است.
شاهدان عینی می گویند در اثر تاثیر سموم این کارخانه، تعداد زیادی از اهالی منطقه دچار بیماری شده اند، باغها و مزارع ناحیه خشک شده و از سوی دیگر شمار زیادی از احشام منطقه و پرندگان بومی تلف شده اند.
گزارشهای تایید نشده از احتمال مرگ روستائیان نیز خبر می دهد.
اخبار رسیده حاکی از آن است که مسئولین این کارخانه با استفاده از نفوذ سیاسی و نیز پرداخت رشوه، تاکنون مانع از انتشار این خبر شده اند.
وقوع فاجعه زیست محیطی در مراغه در حالی است که از مدتها پیش خطرات فاضلاب سمی این کارخانه از سوی کارشناسان امر بارها مورد تاکید قرار گرفته و حتی در گذشته چند تن از افراد غیور و آگاه محلی که نسبت به خطرات این کارخانه اقدام به پخش اعلامیه در شهر نموده بودند بازداشت و تحت شکنجه قرار گرفتند.
از سوی دیگر به گفته کارگران کارخانه "کاوه سودا"ی مراغه و به نقل از رادیو دویچه وله، کارگرانی که در معرض کارهای خطرناک قرار دارند به محض مشاهده‌ شدن هرگونه عوارض و بیماری ناشی از کار در این مراکز سریعا اخراج می‌شوند. پزشکی قانونی و شبکه‌ی بهداشت از دادن مدارک لازم برای اثبات اینکه این افراد در اثر کار در مشاغل زیان‌آور دچار بیماری شده‌اند، امتناع می‌کنند.
نابودی زیست محیطی ناشی از فاضلاب کارخانه کاوه سودا در مراغه در حالی است که از مدتها قبل، فسیلهای بسیار با ارزش و نایاب این منطقه که به "بهشت فسیل جهان" شهرت دارد مورد غارت مقامات محلی و کشوری قرار گرفته است.
در حال حاضر با توجه به انتشار اخبار تکان دهنده ای در خصوص فاجعه مدیریت منابع آب در آذربایجان و روند رو به تسریع امکان خشک شدن دریاچه میلیونها ساله اورمیه، مرگ و میر کارگران زحمتکش آذربایجانی در معادن طلای تیکان تپه و زنجان، می توان ادعا کرد که هم اینک آذربایجان جنوبی علاوه بر صدمات فرهنگی و تاریخی شدیدی که از سوی مقامات ایران دریافت کرده، در معرض نابودی ظرفیتهای طبیعی خود نیز قرار گرفته است

برگرفته از عصرنو
 

www.savepasargad.com

کمیته بین المللی نجات پاسارگاد