|
تخريب جنگل ها شهر تاريخی و توريستی ماسوله را در مقابل سيل بی دفاع کرده است
پاكتراشي جنگلهاي بالادست ماسوله، اين شهر تاريخي و توريستي را در مقابل وقوع سيل كاملا بيدفاع كرده است
و اين خطر وجود دارد كه نخستين سيل بزرگ، ماسوله را با خود ببرد.
به گزارش پايگاه خبري محيطزيست ايران، معاون دفتر آبخيزداري مناطق بحراني و سيل خيز سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور با اعلام اين خبر گفت: جنگلهاي انبوه منطقه ماسوله بهدليل قطع درختها به جنگلهاي كم درخت و تنك تبديل شده و مراتع اين منطقه نيز بهدليل چراي بيرويه دامها از بين رفته است.
رضا روشني با بيان اينكه اين اتفاقي است كه در جنگلهاي زاگرس نيز به وقوع پيوسته، يادآور شد: متأسفانه نابودي اين جنگلها و مراتع بهويژه در منطقه ماسوله كمتر مورد توجه رسانهها قرار گرفته است.
وي افزود: به اين ترتيب جنگلهاي بخش بالايي ماسوله كاملا لخت شدند و به همين دليل جريانهاي سيل و واريزهاي در اين منطقه مشكلساز شده و اين خطر وجود دارد كه نخستين سيل بزرگ ماسوله را با خود ببرد.
روشني با بيان اينكه وقوع سيل هرساله خسارتهاي مالي و جاني را به منطقه ماسوله وارد ميكند، تصريح كرد: محيط طبيعي و جنگلي ماسوله كاملا پاكتراشي شده است و امروز درختزاري بهصورتي كه در گذشته در آن بود، وجود ندارد.
در مراتع اين منطقه نيز آنقدر چراي دام صورت گرفته است كه از پوشش گياهي لخت شده و با هر بار بارش مقادير زيادي گل وارد رودخانه ماسوله ميشود.معاون دفتر آبخيزداري مناطق بحراني و سيل خيز سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور در ادامه اظهار داشت: روند تخريب در اين منطقه بهگونهاي است كه اجازه احياي مراتع و استقرار جنگل را نمی دهد
روشني با يادآوري سيل سالهاي گذشته گلستان تصريح كرد: امروز وضعيت ماسوله حتي از وضعيت گلستان نيز بدتر است؛ بهگونهاي كه خود شهر ماسوله و بهويژه مناطق پاييني آن در معرض خطر سيل قرار دارد و جريانهاي واريزهاي كه از بالا سرازير ميشوند براي اين شهر تاريخي خطرساز است.
شايان ذكر است، ماسوله طي سالهاي اخير بارها شاهد وقوع سيل بوده است. آخرين سيل كه خساراتي نيز به اين شهر وارد كرد، اواخر شهريور امسال جاری شد.
همشهری
فرستنده احمد، همراه کميته نجات، تهران
کميته بين المللی نجات پاسارگاد