|
باز هم درباره خطر خشك شدن درياچه اروميه
سالانه بيش از يك ميليارد و 600 ميليون مترمكعب آب استان در بخش كشاورزي هدر ميرود
اين ميزان هدررفت 45 درصد كل آب استان را شامل ميشود
كه ضايعه بزرگي براي كشاورزي آذربايجان غربي بهشمار ميرود.
دير ملي طرح حفاظت از تالابهاي ايران گفت: در حال حاضر خطر خشك شدن درياچه اروميه مهمترين دغدغه مديران كشور است.
علي نظريدوست در حاشيه دومين كارگروه آب و كشاورزي اين حوضه در اروميه در گفتوگو با مهر در اروميه افزود: با اجراي طرح مديريت يكپارچه حوضه آبريز درياچه اروميه و توجه به مديريت مصرف آب كشاورزي و تغيير الگوهاي كشت در 3 استان درياچه اروميه از خطر خشك شدن نجات پيدا ميكند.
وي با بيان اينكه بايد سالانه بيش از 5/3 ميليارد متر مكعب آب شيرين وارد درياچه اروميه شود، خاطرنشان كرد: بهدليل رعايت نكردن حقابه اين درياچه هماكنون سهم ورودي آبي بسيار كمتر از اين ميزان است.
نظريدوست بيان داشت: در طرح مديريت يكپارچه حوضه آبريز درياچه اروميه سهم هر استان مشخص شده است و بايد با كمترين كاهش اين حقابه به درياچه اروميه برسد.
مديرعامل آب منطقهاي آذربايجان غربي نيز در گفتوگو با مهر با اشاره به اينكه سالانه بيش از يك ميليارد و 600 ميليون مترمكعب آب استان در بخش كشاورزي هدر ميرود، گفت: اين ميزان هدررفت 45درصد كل آب استان را شامل ميشود كه ضايعه بزرگي براي كشاورزي آذربايجان غربي بهشمار ميرود.
نقي كريمي ميزان تحويل حجمي آب به كشاورزان، نصب كنتورهاي هوشمند براي چاههاي عميق، استفاده از پساب تصفيهخانههاي استان و بازچرخاندن مجدد آب، تغيير الگوهاي كشت، جلوگيري از حفر چاههاي غيرمجاز، استفاده از ابزارهاي مالي و قانوني براي مجازات متخلفان و آموزش سمعي و بصري كشاورزان را از مهمترين راهكارها براي تامين هدر رفت آب در بخش كشاورزي و انتقال آن به درياچه اروميه عنوان كرد.
دومين كارگروه آب و كشاورزي اين حوضه در اروميه با هدف تحليل آخرين وضعيت بخش آب و كشاورزي حوضه آبريز درياچه اروميه برگزار شد.
شناسايي جهات و سرعت تغييرات و آثار آن بر درياچه اروميه، شناسايي موانع تأمين آب درياچه و چگونگي تقويت مديريت يكپارچه منابع آب و خاك اين حوضه آبريز از ديگر اهداف اين كارگروه بود كه پنجشنبه با حضور مديران و كارشناسان سازمانهاي آب منطقهاي، كشاورزي و حفاظت از محيطزيست استانهاي آذربايجانغربي، شرقي و كردستان و مشاوران خارجي طرح ملي حفاظت از تالابهاي ايران در محل سد شهر چاي اروميه برگزار شد.
ارائه راهكارها با هدف افزايش راندمان آبياري، توسعه شبكههاي آبياري مدرن، تغيير الگوهاي كشت و اجراي روشهاي نوين كشاورزي از ديگر موضوعات اين كارگروه بود.
همشهری
فرستنده، احمد همراه کميته نجات، از تهران.
کميته بين المللی نجات پاسارگاد