International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

Link to English Section

       

1

 

پيوند به صفحه اصلی

 

اگوست 2012

 

میترا، از ایزدان ایرانی دوران باستان ـ 5

پیوند به بخش ـ 2

پیوند به بخش ـ 1

پیوند به بخش ـ 3

پیوند به بخش ـ 4

عکس ها از: مهدی فتوحی

اولین عکاس ایرانی،  که مجموعه ای از تندیس ها، نقش برجسته ها و معابد  میترا، را به تصویر کشیده است. میترا یکی از «ایزدان» ایران  است،  که در یک دوره ی نسبتا طولانی مورد ستایش  بخشی از جهان  باستان بوده است.

 

1

2

3

4

5

6

 

7

8

11

12

13

14

مهرآوهی سنتا پریسکای شهر رم بر اساس شواهد مستندی که از داخل همین مهراوه به دست آمده مربوط به قرن سوم میلادی است و در زیر کلیسای سنتا پریسکا واقع شده و به سبب نقوش منقوش بر دیوارهایش اهمیت فراوانی دارد. عکس های زیر همه مربوط هستند به این مهراوه:

عکس1: در این نما میترا و ساتورن (یا اوچه آنوس) و دو ردیف سنگی برای نشستن یا دراز کشیدن و صرف غذای ضیافت های مهری مهرپویان مشخص و واضح است.

عکس های 2، 3، 4، 5، 6، 7، 8: تاق مهراب با نقش برجسته ای از مهر و ساتورن که در پیش پای او دراز کشیده است. در این تصاویر گاو قربانی و سر سگ و در انتهای دم گاو خوشه ی گندم را می توان دید.

عکس 11: قربانگاه مهراوی در این قربانگاه قربانی های کوچکی به اندازه های خروس و مرغ و بره و حداکثر گوسفند و بز قربانی می کرده اند. آثار پای یک تندیس و یک ماهی یا دلفین را در این عکس می توان دید.

عکس های 12، 13: در آستانه ی در ورودی مهرآوه در دو سوی ورودی اصلی دو تندیس از کائوتس و کائوتوپاتس بوده اند یکی در سمت راست و یکی در سمت چپ. این عکس مربوط به تندیس سمت راست یا کائوتس است که چنان که پیش تر گفته شد نمادی است از روز. تندیسک خروس در پای مجسمه خود دلیلی است بر این مدعا.

عکس 14: از تندیس کاتوتوپاتس جز جایگاه آن که در این عکس می بینید چیزی نمانده است.

 

These photos could only be reproduced by the permission of the photographer and savepasargad.com

www.savepasargad.com

کمیته بین المللی نجات پاسارگاد