International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

   يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس |  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

  30 فروردين 1387    (2547 سال پاسارگارد)  18 آوريل  2008*************************    کميته نجات پاسارگاد هيچ گونه وابستگی مذهبی و سياسي ندارد

 

 

 

 

آن ها که در تخريب محيط زيست مستقيم يا غير مستقيم مسئول هستند از حفظ محيط زيست دفاع می کنند!!

 

فاطمه واعظ جوادي، رييس سازمان حفاظت محيط زيست:

ـ  تخريب محيط زيست يکي از عوامل تضييع حقوق انسانهاست.

ـ معضلات محيط زيستي ناشي از نبود عدالت اجتماعي است

 

شاهرودی، رييس قوه قضائيه:

قوانین محیط زیست نیاز به بازنگری دارد

 

حجت الاسلام، محمد نيازیي، رئيس سازمان بازرسي كل كشور:

آن گونه كه بايد از محيط زيست حفاظت نمي‌شود و متأسفانه محيط زيست و انفال به‌طور نگران كننده‌اي تخريب مي‌شود و مورد تعرض قرار مي‌گيرد.

 

رئيس سازمان بازرسي كل كشور كه در همايش حقوق محيط زيست و تعالي همه جانبه كشور سخن مي‌گفت، با بيان اين‌كه دولت بدون مشاركت مردم امكان ندارد بتواند از منابع ملي حراست و حفاظت كند،  خاطرنشان كرد:

يكي از مشكلات در اين زمينه اين است كه حفاظت از محيط زيست هنوز در جايگاه خود در كشور قرار نگرفته در حالي كه حفاظت محيط زيست بايد به‌عنوان خط قرمز مطرح باشد و اين در قانون اساسي ماست.

به گزارش همشهري، حجت الاسلام والمسلمين محمد نيازي اظهار داشت: يكي از موضوعاتي كه در سازمان بازرسي كل كشور با يك نگاه ويژه دنبال شده و مي‌شود حفاظت از محيط زيست است.

رئيس سازمان بازرسي كل كشور با اشاره به اصل ۵۰ قانون اساسي گفت: در اين اصل به ۲ نكته حفاظت محيط زيست به‌عنوان يك وظيفه عمومي و اينكه هر فعاليت اقتصادي كه منجر به تخريب محيط زيست شود ممنوع است،  اشاره دارد.

نيازي ادامه داد: اگر آسيب شناسي در اين مورد صورت گيرد با وجود اين قوانين ما باز شاهد هستيم كه آن گونه كه بايد از محيط زيست حفاظت نمي‌شود و متأسفانه محيط زيست و انفال به‌طور نگران كننده‌اي تخريب مي‌شود و مورد تعرض قرار مي‌گيرد.

وي با اشاره به اينكه ما تلاش كرده‌ايم تا نظارت خود را به يك نظارت همگاني تبديل كنيم،  گفت:‌ مردم بايد نسبت به تخريب محيط زيست حساس باشند و به‌عنوان يك منكر نسبت به آن اعتراض كنند.

رسانه‌ها به‌عنوان نماينده‌  افكار عمومي هرجا شاهد آسيب و تخريب و تعرض محيط زيست بودند بايد افشاگري كنند. اگر به فرهنگ ديني خود توجه كنيم گاهي تخريب محيط زيست به افساد في الارض مطرح شده است.

وي تاكيدكرد: سازمان محيط زيست بايد تقويت شود و نظارت آن نيز بايد كارآمد باشد.

 

 

فاطمه واعظ جوادي، رييس سازمان حفاظت محيط زيست:

 تخريب محيط زيست يکي از عوامل تضييع حقوق انسانهاست.

فاطمه واعظ جوادي در همايش حقوق زيست با تقدير از حضور رئيس قوه قضائيه، معاونان و قضات اين قوه افزود: برگزاري اين همايش و حضور پرشور مسئولان قضائي در آن نمادي از توجه دقيق نهادها به اهميت محيط زيست و نقش قوانين و مقررات و آراي قضائي در ارتقاي حفاظت و بهسازي محيط زيست است.

وي تصريح کرد: محيط زيست، عطيه الهي و نتيجه لطف او به نوع بشر است و بر همين اساس به بشريت در کليت آن تعلق دارد تا در مسير تعالي و حرکت الي الله همانند ساير مواهب ونعمت ها به درستي مديريت شود و مورد استفاده خردمندانه قرار گيرد به گونه‌اي که کمال و تعالي انسان بدون وجود لوازمي که " محيط زيست و شرايط محيطي مناسب" از مهمترين آنهاست ميسر و ممکن نيست.

جوادي گفت: در اسلام جامع‌ترين ديدگاه و صحيح‌ترين شيوه تعامل با طبيعت و محيط زيست بيان شده است و خداوند جهان هستي و همه پديده‌ها را زيبا، متقن و موزون آفريده و انسان بايد رابطه خود را با آنها تصحيح کند و با تصرفات نادرست خود آن را ويران و آلوده و جامعه را با بلا و مصيبت مواجه نسازد.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: اسلام با نگرش جامع و همه سونگر خود نه فقط انسان امروز را مورد توجه قرار مي‌دهد بلکه رفتار هر نسل را نيز برپايه حق نسل‌هاي آينده به طي فرآيند تعالي و همچنين محيط زيست و اجزاي آن به بقاء و بندگي خدا تنظيم مي‌کند.
وي افزود: اگر منويات احکام و موازين الهي در حيات صنعتي و توسعه‌اي بشر به صورت بايسته مراعات و محترم شمرده شود، محيط زيست از وضع بحراني‌اي که بدان دچار شده نجات خواهد يافت و اين امر، تمهيدي براي حيات پايدار و طيبه بشر خواهد بود.‌

‌وي ابراز اميدواري کرد: روند ارتقاي وضع محيط زيست کشور و «حفاظت» و «بهسازي» آن موجب تمهيد حاکميت عدالت در روابط جمعي و تصحيح رفتارها و برنامه‌هاي خصوصي و عمومي در برخورد با محيط زيست شود.

جوادي گفت: در کنار قانون شکار و صيد که نخستين سند حقوق محيط زيست ايران است، قانون حفاظت و بهسازي محيط زيست در پي تدوين و پايه‌ريزي قانوني عام و مادر در زمينه محيط زيست بوده و براي مديريت و نظارت بر رعايت هنجارهاي عمومي آن، سازمان حفاظت محيط زيست شکل گرفت اما در اين ميان اصل مترقي 50 قانون اساسي جمهوري اسلامي به عنوان سند محکم و پشتيبان نقش و جايگاه ويژه‌اي در حفاظت از محيط زيست و منابع الهي دارد.

جوادي گفت: محيط زيست در پرتو تأثير آن بر حيات اجتماعي، بستر لازم و ضروري براي حيات جمعي است به طوري که وجود و بقاي بشر، بسته به وجود و بقاي آن است. از اين رو، نه تنها داشتن شرايط بهينه محيطي، خود يک حق الهي، طبيعي و موضوعه براي نوع بشر است، بلکه لازمه و پيش شرطي براي استيفاي ساير حقوق انسان است.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: با توجه به گسترش مسائل توسعه‌اي در ايران براي برخي از بخش‌هاي زيست محيطي که اجمال و کليت قانون حفاظت و بهسازي براي تشريح مناسب آنها کفايت نمي‌کرد، قوانين و مقرراتي خاص و تفصيلي در حوزه آب، هوا و پسماندها تصويب و در خصوص آلودگي خاک نيز پيش نويس لايحه قانون تدوين شده است و مراحل نهايي شدن را طي مي‌کند.

جوادي افزود: مجموعه‌اي از منابع حقوق محيط زيست ايران اعم از قانون کلي و مادر و قوانين و مقررات خاص وجود دارند که به صورت مقطعي در قالب قوانين برنامه‌هاي توسعه، و دائمي ، نحوه برخورد با محيط زيست انساني و طبيعي را مقرر داشته اند.

وي گفت:‌ در کنار اين قوانين مجموعه‌اي گسترده مشتمل بر 20 معاهده بين‌المللي وجود دارد که مديريت بين‌المللي برخي امور زيست محيطي را نيز پايه‌ريزي و جمهوري اسلامي ايران تقريبا همه اين معاهدات را تصويب کرده است و سازمان حفاظت محيط زيست نيز مسئوليت پيگيري اجرا و نظارت بر اجراي آنها را به عنوان مرجع ملي، بر عهده دارد.

جوادي افزود: اميدواريم دستاوردهاي اين همايش در ايجاد فضاي لازم براي کمک به شناخت درست محيط زيست و بايسته‌هاي قانوني در اين زمينه راهگشا باشد.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ابراز اميدواري کرد: در سال نوآوري و شکوفايي که مکمل اتحاد ملي و انسجام اسلامي در مديريت و برنامه ريزي عمومي است، بتوانيم با نوآوري در شيوه‌ها و ابزارهاي قانوني، اداري و قضايي، زمينه‌هاي شکوفايي استعدادها و به فعليت درآمدن ظرفيت‌هاي تعامل ميان مردم و دولت از يک سو و قواي سه گانه از سوي ديگر در صيانت از محيط زيست که در آن آحاد مردم بايد حيات اجتماعي رو به رشدي داشته باشند، بيش از پيش فراهم کنيم.

 

 

فاطمه واعظ جوادي، رييس سازمان حفاظت محيط زيست:

معضلات محيط زيستي ناشي از نبود عدالت اجتماعي است

ریيس سازمان حفاظت از محيط زيست گفت: معضلات محيط زيستي برآيند نبود عدالت اجتماعي است.

فاطمه واعظ جوادي در همايش حقوق محيط زيست و تعالي همه جانبه کشور با اشاره به ضرورت حفاظت از محيط زيست از نظر اجتماعي و مذهبي افزود: ديدگاه اسلام به محيط زيست عاطفي، حکيمانه و سازنده است.

به گزارش خبرنگار واحد مرکزي خبر، وي تصريح کرد: اين اصول اسلامي نه تنها انسان امروز را مورد توجه قرار مي‌دهد بلکه حقوق هر نسل را به بقا و بندگي با استفاده از محيط زيست تعيين مي‌کند.

جوادي گفت: هدف متعالي اسلام برخوردار ساختن همه انسان‌ها به دور از فاصله طبقاتي از محيط زيست است.

وي افزود: اگر اصول اسلامي رعايت و محترم شمرده شوند محيط زيست از وضع کنوني که تهديد کننده است نجات خواهد يافت.

ریيس سازمان حفاظت از محيط زيست خاطرنشان کرد: رفتار انسان با محيط زيست بايد بر اساس دين و بدون افراط و تفريط باشد.

جوادي ابراز اميدواري کرد: در سال نوآوري و شکوفايي، با استفاده از شيوه و ابزارهاي قانوني زمينه شکوفايي استعدادها و هماهنگي ميان قوا در زمينه حفاظت از محيط زيست فراهم شود.

وي با اشاره به اينکه سابقه حفاظت از محيط زيست نيم قرن است و در اين مدت قوانين مفيدي در اين رابطه وضع شده است، گفت: اکنون مجموعه‌اي از منابع حقوق محيط زيست به صورت مقطعي و دائمي نحوه برخورد با محيط زيست طبيعي و استاني را بررسي کرده و در دسترس ما قرار دارد.

جوادي افزود: جمهوري اسلامي ايران همه معاهدات محيط زيستي را تصويب کرده و سازمان محيط زيست نيز به عنوان مرجع آنها را پيگيري مي‌کند

 

 

شاهرودی، رييس قوه قضائيه:

قوانین محیط زیست نیاز به بازنگری دارد

 

ریيس قوه قضائيه با تاکید بر تنظيم قانون جامع مربوط به محيط زيست گفت: قوانين موجود، خوب اما موردي است و به بازنگري نياز دارد.

آيت الله هاشمي شاهرودي در نخستين روز همايش دو روزه حقوق محيط زيست و تعالي همه جانبه کشور، محيط زيست را يکي از مباحث بسيار مهم و اساسي خواند و افزود: نبايد در تنظيم و تصويب قوانين افراط و تفريط صورت گيرد و استفاده از فرصت‌ها و منابع تحت عنوان محيط زيست، تعطيل شود.

وي با بيان اينکه تنها با ممنوع کردن نمي‌توان کار را پيش برد بلکه در عمل نيز بايد قوانين مؤثر باشند، گفت: براي اجرا و احياي قانون، ساختارها، فرهنگ‌سازي، مکانيزمها و سيستم‌هايي نياز است که بتوان آنها را عملي کرد.

آيت الله هاشمي شاهرودي با بيان اينکه متأسفانه در تصويب قوانين به اين مسائل توجه نمي‌شود، افزود: در بخش محيط زيست نيز بايد قوانين را طوري تنظيم کرد که کسي نتواند کار ممنوع از جمله شکار ممنوع و صيد ممنوع را انجام دهد.

ریيس قوه قضائيه با بيان اينکه بايد در قوانين راهکار ممنوعيت ايجاد شود، گفت: پليس، دادگاه و زندان آخرين مرحله است و بايد با اين ديد به قانون نگريسته شود.

ریيس قوه قضائيه با بيان اينکه قوانين خوبي در خصوص انبوه‌سازي داريم گفت: اگر ساختار اين قوانين و سيستم پيشگيري از تخلف در انبوه‌سازي ايجاد شود، موارد تخلف و جرايم در مسکن پيش نمي‌آمد.

وي با اشاره به قانون چک و بي‌اعتبار بودن چک در جامعه گفت: قانون چک بدون توجه به ساختار مناسب آن در بانک ها نوشته شده است.

آيت الله هاشمي شاهرودي ايجاد ساختار و مکانيزم خاص براي ممتنع کردن ممنوعيت را همان پيشگيري از تخلف خواند و گفت:‌ سالم‌سازي و شفاف‌سازي جامعه نيز با همين راهکارها و مکانيزم ها صورت مي‌گيرد.

وي ايجاد سازکارها براي جلوگيري از تخلف در قانون را باعث توسعه اقتصادي، امنيت اقتصادي، ايجاد رقابت، از بين رفتن آسيب ها در بخش هاي اقتصادي، محدود شدن جعل و گرانفروشي دانست.

آيت الله هاشمي شاهرودي گفت:‌ بايد در قوانين محيط زيست نيز به اين سازکارها توجه شود و اگر در مکاني بخشي از جنگل از طرف دولت يا با اجراي طرحي تخريب مي شود، بايد در جاي ديگر ايجاد شود.

وي بر فرهنگ سازي حفظ محيط زيست تاکيد کرد و گفت: اين فرهنگ سازي بايد از طريق آموزش و پرورش، اخبار و رسانه ها صورت گيرد.

ریيس قوه قضائيه در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه امروز دامنه محيط زيست گسترده شده است و علاوه بر زيست حيوانات و موجودات زنده، زيست انسانها را نيز شامل مي شود افزود: امروز در دنيا استفاده از تکنولوژي هاي پيشرفته و علمي در تسخير عالم طبيعت و سوء استفاده از آن به نفع نظام سلطه و سلطه‌گران، کل جهان را در معرض تخريب قرار داده است.

وي با اشاره به مسائل مربوط به گازهاي گلخانه‌اي ( پسماندهاي هسته‌اي و آثار خطرناک و مخرب آن)، گفت:‌ اين موارد، آينده زيست انسانها را در زمين تهديد مي‌کند.

آيت الله هاشمي شاهرودي با بيان اينکه اگر اين روند مهار نشود و لجام گسيخته ادامه يابد و سلطه‌گران در دنيا به همين گونه پيش روند، قطعا تهديد زيست انسانها و ساير حيوانات روي زمين جدي خواهد بود، افزود: اين همان خطري است که قرآن کريم در برخي آيات تحت عنوان دستورات شيطان مطرح مي‌کند.

وي گفت:‌ مساله محيط زيست و تخريب آن تنها يک بحث تجملي، عاطفي، احساسي و آرماني نيست، بلکه عميق‌تر و حياتي‌تر است و سرنوشت انسان‌ها به محيط زيست بستگي دارد.

آيت الله هاشمي شاهرودي بر توجه به مباني و ديدگاه‌هاي درست و مبتني بر عقل و وحي و منطق الهي در بحث محيط زيست تاکيد کرد و گفت‌: استفاده از منابع طبيعي اگر ناموزون و با دستورات شيطان باشد، ممکن است لذت موقتي داشته باشد اما آثار مخربي براي انسانها دارد.

وي با بيان اينکه مساله نابودي زيست انسانها، دانشمندان را نگران کرده است گفت:‌ وقتي از علم و دانش با يک نظام سلطه استفاده شود، نتيجه همين خواهد بود

 همشهری

فرستنده، احمد همراه کميته بين المللی نجات، از تهران