International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

   يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس |  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

19 شهريور  1387    (2547 سال پاسارگارد)   9 سپتامبر  2008        ============      کميته نجات پاسارگاد هيچ گونه وابستگی مذهبی و سياسي ندارد

 

 

بقایای یکی از بزرگترین شهرهای دوره ساسانی در گرگان کشف شد

رئیس هیئت ایرانی کاوش های باستانی دیوار تاریخی گرگان گفت : بقایای یکی از بزرگترین شهرهای ساسانی واقع در دشت گرگان در چهارمین فصل پژوهشهای باستانی این دیوار تاریخی شناسایی و کشف شده است.

به گزارش خبرنگار مهر از گرگان، حمید عمرانی عصر سه شنبه در مراسم اختتامیه چهارمین دوره پژوهشهای میدانی دیوار تاریخی گرگان افزود : این شهر ساسانی با ساختارهای معماری و شهرسازی به صورت خیابانهای اصلی و فرعی و ارگ و حصار شهر با وسعت بیش از 50 هکتار در ضلع شرقی این دیوار دفاعی واقع شده است.

وی اظهار داشت : در این پژوهش مطالعات ساختارهای معماری و شهری دشت قلعه بر اساس بررسیهای ژنوفیزیکی، حفر گمانه آزمایشی و شناسایی بقایای آجری که با ملات گل و آهک روی بقایای آثاری ازعصر آهن احداث شده، انجام شده است.

وی تصریح کرد : در این فصل ارتباط فرهنگی و تاریخی محوطه ‌های مجاور دیوار گرگان و تمیشه و تاسیسات وابسته بر اساس بررسیهای پیمایشی و از منظر باستان‌شناسی ارزیابی و مطالعه شد.

به گفته عمرانی مطالعات باستان ‌شناسی زیر آب در خلیج گرگان، منجر به شناسایی بقایای دیوار تمیشه در بستر خلیج شده که به سمت شمال غرب و شبه جزیره میانکاله امتداد داشته و بر اثر پیشروی آب دریای خزر، بالا آمدن آب خلیج گرگان و سست شدن پایه‌های دیوار فرو رفته است.

مدیر پایگاه پژوهش دیوار دفاعی گرگان ادامه داد : ادامه بررسیهای باستان ‌شناسی زیرآب دریای خزر و خلیج گرگان از برنامه های مشترک بوده که با همراهی و همکاری تمام اعضای هیئت در شرایط غیرمتعارف جوی انجام شده است.

وی اضافه کرد : تفسیر عکسهای هوایی، ماهواره ‌ای و بررسیهای ژئوفیزیکی برای دقت در امر حفاری بدون تخریب، تعیین موقعیت، گسترش سازهای معماری و حفر گمانه‌ های آزمایشی به منظور شناخت ساختارهای معماری، گونه‌های قطعات سفالی، بقایای جانوری و برداشت نمونه‌های آزمایشگاهی جهت گاهنگاری و تاریخ‌ نگاری انجام شد.

وی بیان داشت : در پایان فعالیتهای میدانی، ثبت، ضبط اطلاعات و داده‌های باستان ‌شناسی تمام گمانه ‌ها با همان خاک حفاری شده پر شده است.

وی یادآور شد: در این فصل هیئت در هشت گروه‌ کاری با ترکیب اعضای ایرانی و بریتانیای به طور مشترک در این پروژه همکاری داشتند.

عمرانی خاطرنشان کرد : بخش اعظم فعالیتهای هیئت مشترک در محدوده شهرستان‌های آق‌قلا، بندرترکمن، کردکوی، مینودشت و کلاله متمرکز بوده است.

وی افزود: فصل چهارم پژوهشهای میدانی دیوار تاریخی گرگان با همکاری هیئت ایرانی و بریتانیا از هفدهم مرداد آغاز شد

www.elicam.blogfa.com