International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

      يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

 

   

سازمان ميراث فرهنگی هزينه انتشار کتاب ترجمه الواح شيکاگو را نمی دهد

عبدالمجيد ارفعی، زبانشناس و باستانشناس:

چهار جلد از ترجمه های کتيبه های هخامنشی دانشگاه شيگاکو، که اطلاعات مهمی درباره شيوه های اقتصادی دوران هخامنشی را نشان می دهد، منتظر انتشار هستند

 

دو هزار و 586 کتيبه هخامنشي در حالي که به فارسي ترجمه شده اند به علت نبود بودجه کافي در انتظار انتشار هستند. در حال حاضر بخشي ازاين کتيبه ها در دانشگاه شيکاگو نگهداري مي شود.

 

"عبدالمجيد ارفعي"، زبان شناس و مترجم خط ايلامي دراين باره به CHN گفت: «عکس و متن 2 هزار و 586 کتيبه هخامنشي که بخشي از آن در دانشگاه شيکاگو نگهداري مي شود طي چند سال گذشته جمع آوري و ترجمه شده و در چهارجلد آماده انتشار است. اما به‌رغم قول هاي داده شده از سوي سازمان ميراث فرهنگي همچنان بودجه اي براي انتشار اين کتيبه ها در نظر گرفته نشده است.»

 

وي در ادامه گفت: «چند سال پيش براي گرفتن عکس و دست نوشته هاي ريچارد هلک که نخستين بار اين کتيبه ها را خوانده است به شيکاگو رفتم و از 607 کتيبه عکس گرفتم. از سوي ديگر حدود 34 کتيبه نيز از سوي دانشگاه شيکاگو عکاسي شد که آن ها را نيز تحويل گرفتم. به اين ترتيب کار ترجمه اين کتيبه ها آغاز شد که تا امروز نيز ادامه دارد.»

 

در حال حاضر جلد نخست اين کتيبه ها با ترجمه و عکس رنگي 647 کتيبه آماده شده اما همچنان هيچ هزينه اي براي انتشار آن ها در نظر گرفته نشده است.

 

اين کتيبه ها نخستين بار توسط شادروان ريچارد هلک که کرسي استادي دانشگاه شيکاگو را در زبان هاي ايلامي داشته است خوانده شد و حدود 32 کتيبه در سال 1978 در مجله DAFA منتشر شد. پس از آن ديگر هرگز هيچ يک از اين کتيبه ها در هيچ کتاب و يا مجله اي منتشر نشده است.

 

ارفعي به ميراث خبر گفت: «تا به حال بيش از 50 مليون براي آماده سازي اين کتاب ها هزينه شده و بيش از 2 سال براي آن وقت صرف شده است. اما همچنان هيچ پولي براي انتشار آن ها وجود ندارد.»

بخش اعظمي از اين کتيبه ها از بناي تخت جمشيد به دست آمده است و حاوي اطلاعات ارزشمندي درباره شيوه هاي اقتصادي دوران هخامنشيان در آن نوشته شده است. انتشار اين کتيبه ها از اين جهت مي تواند به پژوهش هاي گسترده اي به همراه داشته باشد.

حسن ظهوري

http://www.chn.ir/news/?section=2&id=44304