Save Pasargad Committee
|
|
بهترین شخصیت سال 1390در رشته محیط زیست و میراث طبیعی
خانم مه لقا ملاح کوشنده ی میراث طبیعی و محیط زیست، موسس جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست. زنی که لقب «مادر محیط زیست ایران» گرفته است،
ـ به خاطر چند دهه کوشش در جهت میراث طبیعی و محیط زیست ایران،
ـ به خاطر تاسیس جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست.
ـ و به خاطر سرپرستی ترجمه و انتشار کتاب طراحی کشاورزی پایدار، در سال 1390
به عنوان بهترین شخصیت میراث طبیعی 1390 برگزیده می شود
خانم دکتر مه لقا ملاح، در جوانی تحصیلات خود را در رشته جامعه شناسی در دانشگاه سوربن فرانسه به اتمام رسانده و در بازگشت به وطن، در دانشگاه تهران به کار مشغول شدند. ایشان به خاطر علاقه و توجهی که به محیط زیست و میراث طبیعی داشتند از سال 1352 وارد این حوزه شدند و تمام وقت و انرژی خود را در این راه گذاشتند.
یکی از مهمترین کارهایی که خانم ملاح در ارتباط با حفظ محیط زیست ایران انجام داده اند، تاسیس یک نهاد مدنی مهم به نام «انجمن جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست» است که در حال حاضر از فراگیرترین و فعالترین سازمانهای غیردولتی زیست محیطی در ایران است و تا کنون در 14 شهر شعبه دارد.
این بانوی خستگی ناپذیر محیط زیست ایران که کوشندگان محیط زیست به او لقب «مادر محیط زیست ایران» را داده اند، همچنان در سن 95 سالگی حضوری چشمگیر در برنامه های زیست محیطی دارد. تازه ترین کار خانم ملاح ترجمه کتاب «طراحی کشاورزی پایدار» برای احیای زمین های کشاورزی و مقابله با بیابانزائی" است که به سرپرستی ایشان و با مشارکت اعضای جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست ترجمه و منتشر شده است.
برای دیدن مطالب مربوط به خانم دکتر مه لقا ملاح >>>
Mahlagha Malah
The personality of the year 1390, in the field of "Preservation of Environment and Natural Heritage"
Mahlagha Mallah is selected as the personality of the year 1389, in the field of “Natural Heritage and Environment” for her decades-old struggle to preserve the Iranian natural treasures; and especially for her establishment of “Women’s Society to Fight Against the Pollution of Environment”, as the most extensive and active NGO of its kind in Iran with its 14 chapters in Iranian cities; an endeavor that has won her the title of “The Mother of Iranian Environment”; and for her supervision of translation of the book “PermaCulture” or “Planning for a Permanent Agriculture” which was published1n 1390.
کمیته بین المللی نجات پاسارگاد