Save  Pasargad Committee

سایت رسمی بنیاد میراث پاسارگاد

پیوند به صفحه اصلی

نهاد مدنی آبانگان

برنده جایزه نوروز بنیاد میراث پاسارگاد سال 1395-2016

 به عنوان بهترین نهاد مدنی سال 1394-2015

نهاد آبانگان جایزه بهترین نهاد مدنی در رشته میراث طبیعی سال را دریافت می کند به خاطر:

 

ـ بنیان گزاری نهادی غیر دولتی در خارج از ایران برای حفظ میراث طبیعی، محیط زیست، وبه ويژه منابع آبی ایران

ـ تلاش های گروهی ی چند جوان ایرانی ـ آمریکایی ، ایرانی ـ کانادایی، و ایرانی ـ اروپایی برای حفظ میراث طبیعی و محیط زیست در ایران

- تلاش برای بالا بردن فرهنگ حفظ میراث طبیعی و منابع مردمان  ایران

- تهیه ویدئوهایی  آگاهی دهنده  در ارتباط با میراث طبیعی  و انتشار آن در رسانه های عمومی

 

وضعیت بسیار بد میراث طبیعی، کم کاری های مسئولین، بی توجهی بیشتر مردمان که ناشی از نبود دانش حفظ این میراث است، و بدتر از همه  جلوگیری از کوشش های آزادانه افراد و نهادهای مدنی برای حفظ این میراث بر هیچ کس پوشیده نیست. این وضعیت سبب شده که چند تن از کارشناسان زبده و علاقمندان به میراث طبیعی و محیط زیست در کشورهای آمریکا و اروپا و کانادا در تشکلی به نام «آبانگان» جمع شده و بحث های مربوط به میراث طبیعی و محیط زیست ایران را در حد وسیعی به رسانه ها کشانده اند.

با این که کمتر از یکسال از تاسیس چنین تشکلی می گذرد، این افراد با وجود مشکلات زیاد مالی و نداشتن امکانات فنی، کوشش های درخشان و چشمگیری در ارتباط با حفظ میراث طبیعی و محیط زیست، به ويژه منابع آبی ایران داشته اند.

نهاد آبانگان فقظ در شش ماه گذشته توانسته که با بیش از بیست کارشناس میراث طبیعی، پژوهشگران، شخصیت های دانشگاهی، سیاسی،  فرهنگی و هنرمندان گفتگو کند، و این گفتگوها را در 26 برنامه ویدئویی جمع آوری و ابتدا در رسانه ی اندیشه / افق ایران و سپس در رسانه های مختلف منتشر کند.

این برنامه ها که بیشتر تحلیلی و آموزشی هستند هم اکنون مخاطبینی زیاد در سراسر دنیا و به ويژه ایران دارند. و تا همین جا هم کار این نهاد مدنی قابل تقدیر و تحسین است.

موسس آبانگان: آقای نیک آهنگ کوثر

 همکاران اصلی آبانگان:

کامبیز غفوری

کامبیز غفوری، روزنامه‌نگار مقیم فنلاند، سابقه همکاری با رسانه‌های بین‌المللی همچون نشریه تخصصی امور خارجه، وابسته به انستیتو مطالعات بین‌الملل فنلاند، رادیو تلویزیون ملی این کشور، المانیتور، خبرنگاری برای الجزیره آمریکا و همچنین رسانه‌های فارسی زبان مانند رادیو زمانه، رادیو کوچه و برنامه‌سازی مستقل رادیو تلویزیونی را در کارنامه دارد. او که عضو جامعه روزنامه‌نگاران اروپا، سندیکای روزنامه‌نگاران آزاد فنلاند و جامعه روزنامه‌نگاران ایران است، علاوه بر نگارش مقاله‌ها و شرکت در مصاحبه‌های متعدد در حوزه سیاسی-اجتماعی، به ضبط تاریخ شفاهی ایران در مصاحبه‌ با چهره‌های تاریخ‌ساز و همچنین پوشش رویدادهای هنری-اجتماعی در اسکاندیناوی مانند جشنواره سینمای مستند آلترناتیو تمپو سوئد نیز می‌پردازد.

سام خسروی فرد

سام خسروی فرد، فوق لیسانس مدیریت محیط زیست را در سال 1381 از تهران اخذ کرد و اینک دانشجوی دوره ی دکترا در «دانشگاه توئنته هلند» است. از سال 1371 فعالیت در رسانه ای خود را به منظور افزایش آگاهی عمومی در حوزه ی محیط زیست افزایش داد. تا کنون بیش از هزار مقاله و گزارش و یادداشت تحلیلی درباره وضعیت محیط زیست از او در رسانه های چاپی و دیجیتالی منتشر شده است.

در کنار انتشار مقالات متعددی درباره محیط زیست ایران دو کتاب به نام «نام های میراث طبیعی ایران» و «شیرایرانی» را نیز به رشته تحریر درآورده که هر دو از سوی «انتشارات دفتر پژوهش های فرهنگی» منتشر شده اند.

خسروی فرد تا پیش از خروج از ایران برای ادامه تحصیل، مشاور «پروژه بین المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی و زیستگاهای آن» بود. و ضمن همکاری با دفتر عمران سازمان ملل و سازمان محیط زیست ایران، در تدوین فاز دوم این پروژه مشارکتی جدی داشت. از دیگر فعالیت های او می توان به عکاسی از طبیعت و نیز همکاری با موسسه آموزشی زیرنظرسازمان میراث فرهنگی ایران به منظور تدریس در زمینه های اکوتوریسم وعکاسی از طبیعت اشاره کرد. او همچننی در سال های هشتاد تا نود، با بیش از پنج شرکت مهندیسین مشاور جهت تهیه گزارش های زیست محیطی و اسناد فرادستی زیست محیطی همکاری داشته است.

مستند راکون، مهمان ناخوانده، از ساخته او در دنیای تصویر و مستند است. خسروی فرد در حال حاضر مقیم تورنتو است و ساخت فیلم مستندی درباره سابقه حفاظت مرن از طبیعت ایران را در دست دارد.

 

پیوند به ویدئو های تهیه شده به وسیله آبانگان

پیوند به  صفحه اصلی جایزه نوروز بنیاد میراث پاسارگاد

پیوند به خبرها و مطالب مربوط به جایزه بنیاد میراث پاسارگاد به زبان انگلیسی:

در سایت «صدای میراث فرهنگی جهانی»

کمیته بین المللی نجات پاسارگاد

www.savepasargad.com