International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

      يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

 

 بعد از دلفين ها نوبت به نهنگ ها رسيده است اما مسئولين همچنان می گويند اين ها عادی است

 

در پي كشف جسد يك نهنگ عظيم الجثه در آب‌هاي ساحلي بندر لنگه، شمار لاشه نهنگ‌هاي كشف شده بر سواحل ايران طي 6 ماه گذشته به 6 نهنگ رسيد.

دكتر محمد باقر نبوي، معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست در اين باره به همشهري گفت: لاشه نهنگي‌كه به تازگي در ساحل بندر لنگه كشف شده متلاشي بوده، با اين‌همه سازمان محيط‌زيست گروهي كارشناس براي علت يابي مرگ اين نهنگ به منطقه اعزام كرده‌است.

به گفته وي، نهنگ‌ها در طول سال به علت‌هاي مختلف از جمله كهولت، برخورد با نفت‌كش‌ها و بيماري جان خود را از دست مي‌دهند و اين اتفاق غير عادي نيست.

به طوري كه در روزهاي گذشته در ساحل قشم نيز لاشه يك دلفين كوچك بدون پوزه (proposis) در ساحل مشاهده شد كه سازمان دامپزشكي با نمونه برداري، علت مرگ را در دست پيگيري دارد.

افزون بر اين، اخيرا  لاشه يك گاو دريايي (دوگانگ) نيز در سواحل بحرين ديده شده كه البته همه اين موارد طبيعي است و دور از انتظار نيست

 

علت مرگ دلفين‌ها

نبوي با اشاره به اينكه به زودي علت اصلي مرگ دلفين‌ها اعلام مي‌شود، تصريح كرد: كارشناساني كه از سوي سازمان ملل( آي يو سي ان) به ايران آمده بودند طي چند روز آينده نتايج تحقيقات خود را اعلام خواهند كرد كه پس از بررسي اين نتايج و نيز نتايج تحقيقات آزمايشگاهي كارشناسان داخلي، علت مرگ دلفين‌ها به طور قطعي اعلام خواهد شد.

در عين حال، دكتر هرمز اسدي اكولوژيست حيات وحش كه از طرف سازمان دامپزشكي به جاسك اعزام شده و در خصوص علت مرگ دلفين‌ها تحقيقات ميداني مفصلي انجام داده است، مي‌گويد: فاجعه مرگ دومين گروه دلفين‌ها درست در دهانه تنگه هرمز در راهرويي كه عمق آن به بيش از صد متر مي‌رسد اتفاق افتاده است و بيش از هر چيز علت محلي دارد.

به گفته وي دلفين‌ها پستانداراني هستند كه شب‌ها به مناطق كم عمق دريا مي‌روند و فقط هنگام روز براي صيد به سطح آب مي‌آيند.

بنابراين با توجه به اينكه حتي كارشناسان خارجي هم علت مرگ را چيزي جز آلودگي نفتي و صيادي تشخيص داده‌اند ضروري است تحقيقات در اين زمينه ادامه يابد.

اما متاسفانه با وجود آنكه در روزهاي اول، قرار شد تيم جست‌وجو تشكيل شود و سازمان بنادر و كشتيراني يك شناور براي تحقيق در اختيار اين تيم بگذارد، ظاهراً اين تصميم هنوز اجرا نشده‌است و همين سبب شده تا هر سازماني به تنهايي مشغول تحقيق و بررسي شود كه اين امر با ماهيت كار تحقيقي مغايرت دارد.

همشهری ـ فرستنده احمد از تهران