International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

   يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس |  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

  30 فروردين 1387    (2547 سال پاسارگارد)  18 آوريل  2008*************************    کميته نجات پاسارگاد هيچ گونه وابستگی مذهبی و سياسي ندارد

 

 

 

جاده مهم تر از محيط زيست است

نماينده مجلس اصرار دارد که جنگل ابر شاهرود را ويران کنند و جاده بسازند

منابع‌طبيعی- داستان جاده «زرين گل» -همان جاده‌اي كه قرار است از جنگل ابر شاهرود عبور كند- تمامي ندارد.

 تا آنجا كه به رغم دستور صريح پيگيري دادستان كل كشور، جمعي از ذي‌نفعان اين جاده كه عنوان «ستاد مردمي پيگيري جاده علي‌آباد به شاهرود(زرين گل)» را بر خود نهاده‌اند ظاهرا از طريق نماينده علي‌آباد در مجلس شوراي اسلامي كه به شدت از احداث اين جاده طرفداري مي‌كند، دست به دامن الياس نادران نماينده مردم تهران شده‌اند تا از اين طريق پاسخي به گزارش‌هايي داده باشند كه مدت‌هاست جلوگيري از ساخت‌ اين جاده را پيگيري مي‌كند.

و اين‌گونه شد كه پاسخ نامه ذيل از نظر مخاطبان  مي‌گذرد، با اين توصيف كه گروه محيط‌زيست تمام تلاشش حفظ جنگلي است كه سود آن بيش از هر كس ديگري متوجه همين گروهي است كه اينك بر تخريب  آن  و احداث جاده پاي مي‌فشارند؛ جاده‌اي كه اگر ساخته شود اين گروه بيش از فرد يا گروه ديگري مورد سرزنش فرزندان خود خواهند بود كه چرا اجازه دادند چنين جاده‌اي احداث شود.

در پي درج مطالبي در مورد احداث جاده بين علي‌آباد كتول در استان گلستان و شاهرود در استان سمنان كه مصوبه هيات محترم دولت است در تاريخ‌هاي 19 و 26 و 31 شهريور ماه در آن روزنامه لازم است، جوابيه‌اي در همان صفحات منتشر شود و از انحراف اذهان جلوگيري به عمل آيد.

لذا به عرض مي‌رسد ستاد مردمي پيگيري اين جاده علاوه بر اينكه كاملا مردمي است هيچ‌گونه گرايش سياسي خاص يا تمايل به هيچ يك از كانديداهاي مطرح را ندارد بلكه مسئولان ادارات و نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي را به عنوان كساني مي‌شناسد كه تا آخرين دقيقه از دوران خدمتشان موظف به پيگيري مشكلات و پاسخگويي به خواسته‌هاي مردم هستند و اين ستاد نسبت به گرايش‌ها و وابستگي‌هاي سياسي هيچ يك از مسئولان هيچ احساسي ندارد و هيچ وعده و وعيدي از سوي هيچ كانديدايي نيز وجود ندارد و مطمئنا فعاليت هيچ كسي تاثيري در تعداد آراي او نخواهد داشت.

نويسنده محترم اشاه كرده بود به تعداد راه‌هاي مواصلاتي بين دو استان كه بايد عرض كنيم تنها مسير فعال جاده خوش‌ ييلاق است كه در اصل جاده نظامي و صعب‌العبور بين دو پادگان چهل‌ دختر و نوده بوده كه هر از گاهي به دلايل مختلف شاهد انسداد آن بوديم و در تابستان هم با جاري شدن سيل چند ماه بسته شد و بسيار حادثه‌خيز است.

متاسفانه نگارنده بدون توجه به واقعيات نزديك‌ترين راه بين علي‌آباد و شاهرود را جاده توسكستان معرفي كرده در حالي كه طول جاده اين مسير 140 كيلومتر است. ولي فاصله علي‌آباد-شاهرود از مسير مورد بحث حدود 70 كيلومتر است و از فراز و نشيب‌ بسيار كمي برخوردار خواهد بود در حالي كه جاده توسكستان به قدري خطرناك و غير استاندارد است كه شركت‌هاي بيمه حاضر به تقبل مسئوليت در قبال وسايل نقليه‌اي كه از آن مسير تردد مي‌كردند نبوده و پليس راه هم تردد تاييد نكردند.

در متون نگاشته شده در روزنامه  اختلاف مسافت را فقط 10 كيلومتر و فاصله‌هاي فعلي را به صورت ناشيانه و اشتباه اعلام كرده كه علت اين مسئله قابل تامل است در حالي كه اختلاف مسافت از جاده فعال فعلي حدود لااقل 100 كيلومتر و از جاده صعب‌العبور توسكستان حدود 60كيلومتر است و براي ثبات آن مدارك و نقشه‌ها و جدول‌هاي مربوط به جاده همراه نامه پيوست مي‌شود، در ضمن ايشان به از بين رفتن جنگل‌هاي هيركاني و نادرترين جنگل‌هاي جهان اشاره كرده در حالي‌كه اين جاده با فاصله مناسبي از جنگل‌هاي موصوف فوق مي‌گذرد و بازديد استاندار محترم استان گلستان به اتفاق فرماندار شهرستان علي‌آباد كتول و جمعي از كارشناسان دو استان از محل برخورد جاده با جنگل همگي بر اين امر اذعان دارند كه طول جاده در جنگل حدود 150 متر خواهد بود كه درختان آن بسيار كم‌تراكم بوده و داراي ارزش خاصي نيستند.

از مطالبي كه نگارنده در مورد سرمايه‌گذاري مطرح كرده معلوم مي‌شود كه آشنايي چنداني با وضعيت اقتصادي استان‌هاي گلستان و سمنان ندارد. فقط به اين نكته اشاره مي‌كنيم كه باز شدن اين جاده به علت مزاياي فراواني كه دارد عمدتا باعث رشد اقتصادي منطقه علي‌آباد و شرق استان گلستان و خراسان شمالي خواهد شد و ارتباط اين مناطق را با توجه به خطوط ارتباطي استان‌هاي مركزي به جنوب و مركز كشور بسيار تسهيل و تسريع خواهد كرد. لذا وجود مناطق مستعد براي سرمايه‌گذاري در مناطقي كه ذكر كرده‌اند بهترين دليل براي ضرورت افتتاح اين جاده خواهد بود.

نگارنده محترم كه احداث جاده را آرزوي شاهرودي‌هاي مقيم علي‌آباد دانستند، اي‌كاش منصفانه برخورد مي‌كرد و از عموم مردم نظرخواهي مي‌كرد. لازم به ذكر است كه افتتاح اين جاده آرزوي ديرينه كل مردم منطقه بوده و آن را عامل رشد و جبران مقداري از عقب‌ماندگي‌هاي منطقه مي‌دانند.

اين سوال مطرح است كه چطور مي‌شود براي عبور خطوط لوله نفت و شبكه سراسري لوله‌ گاز و عبور دو خط برق فشار قوي اين مسير كوتاه‌ترين و ايمن‌ترين راه شناخته شده ولي براي راه ارتباطي مردم كه از ضروري‌ترين خواسته‌هاي آنها نيز است اين منطقه را غير‌مناسب و غير اقتصادي جلوه مي‌دهند در حالي كه اقتصادي‌ بودن اين مسير داراي ادله و مستندات فراواني است كه بيان آن در اين مجال نمي‌گنجد.ما بر اين عقيده هستيم كه كساني كه در اجراي مصوبه دولت خدمتگزار مانع‌تراشي مي‌كنند داراي اغراض و به دنبال تسويه‌ حساب‌هاي سياسي هستند لذا توصيه‌ مي‌كنيم كه اينگونه مسائل را در جاي ديگر پيگيري كرده و نحوه نگاه و برخوردشان با اين مسئله را اصلاح كنند.

همشهری

فرستنده احمد، همراه کميته نجات، از تهران