International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

   يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس |  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

 28 شهريور  1387    (2547 سال پاسارگارد)   18 سپتامبر  2008        ============      کميته نجات پاسارگاد هيچ گونه وابستگی مذهبی و سياسي ندارد

 

 

 

هوا و خاک و آب تهران کشنده است

تهران يکی از آلوده ترين شهرهای دنياست

 

روزانه 42 تانکر فاضلاب در زمين های کشاورزی تهران می رود

آب های زيرزمينی تهران آلوده به مواد شيميايي و انواع ميکرب هاست

کشورهای تازه به استقلال رسيده قطر و بحرين و پاکستان هم شبکه فاضلاب دارند و ما که سال ها قبل از استقلال آن ها طرح جمع آوری زباله را ريختيم به دليل بی توجهی و عدم مديريت و کاردانی دولت و مسئولين هنوز شبکه  فاضلاب نداريم

 

هادي حيدرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس اظهار داشت: شهر تهران به عنوان بزرگ‌ترين كلان شهر كشور با معضلات و مشكلات زيست محيطي متعددي درگير است. از مهم‌ترين دلايل بروز معضلات زيست محيطي اين شهر جمعيت بيش از ظرفيت و لجام گسيخته آن است كه دلايل عمده‌اي چون مهاجرت، نبود حريم و برنامه جامع شهري دارد.

* 80 روز ناسالم در تهران، يك تا 3 روز ناسالم در دنيا

وي درباره آلودگي هوا در تهران كه شاخص‌ترين مورد ارزيابي وضعيت محيط زيست تهران است، گفت: شهر تهران جزء آلوده‌ترين شهرهاي دنياست كه دليل اصلي آن وجود خودروهاي بيش از ظرفيت و تحمل معابر است. بر اساس مطالعاتي كه در شهر تهران صورت گرفته است 80 درصد آلودگي‌ شهر تهران مربوط به صنايع متحرك است كه اين هم يكي از زنگ خطرهاي ثانويه رشد جمعيت است.
مشاور شهردار تهران اظهار داشت: ميزان روزهاي ناسالم از نظر آلودگي هوا در تهران به‌ 70 تا 80 روز در سال مي‌رسد در حالي‌كه طبق استانداردهاي بين‌المللي سالانه حداقل يك روز و حداكثر 3 روز ناسالم بايد وجود داشته باشد.
حيدرزاده با بيان اين كه آمار و ارقام جدي درباره مرگ و مير ناشي از آلودگي‌ هوا وجود دارد، گفت: آلودگي هوا در تهران باعث بروز بيماري‌هايي در شهروندان مي‌شود كه در نهايت راندمان كاري شاغلان بخش‌هاي مختلف در شهر را كاهش مي‌دهد و باعث كاهش كيفيت زندگي در تهران مي‌شود.
وي يكي از علت‌هاي عدم حضور گردشگران خارجي در تهران‌ را آلودگي هوا در اين شهر عنوان كرد و گفت: اين موضوع در نتيجه انجام نظرسنجي به دست آمده است و اين نشان مي‌دهد كه بين اقتصاد و محيط زيست ارتباط مستقيم وجود دارد.
مشاور شهردار تهران با بيان اين كه صورت مسئله محيط زيست شهر تهران اين است كه بايد مديريت تقاضاي سفرهاي شهري صورت گيرد، اظهار داشت: بايد با كاهش سفرهاي شهري سهم 80 درصدي منابع متحرك در آلودگي هوا را كاهش دهيم كه براي اين هم بايد دو اقدام عمده انجام شود كه يكي گسترش
IT‌ در شهر تهران است و بايد كل خدمات شهر به سمت شهر الكترونيك برود و ديگري گسترش حمل و نقل عمومي در شهر است.
حيدرزاده ادامه داد: اولويت‌ ما در گسترش حمل و نقل عمومي گسترش اتوبوس‌ و مترو و تا مدتي‌ تاكسي است البته بعد از اين‌كه سامانه حمل و نقل عمومي به يك محدوديتي رسيد بايد سياست تنبيه و تشويق را لحاظ كنيم.

* تخليه روزانه 42 تانكر فاضلاب خانگي در زمين‌هاي كشاورزي تهران
 

وي درباره وضعيت آب تهران نيز اظهار داشت: نبود سيستم فاضلاب در شهر تهران جزء اصلي‌ترين مشكلات زيست‌محيطي اين شهر است. در حالي‌كه مهم‌ترين لازمه طراحي و جانمايي يك شهر تأمين فاضلاب آن است.
مشاور شهردار تهران افزود: نبود فاضلاب شهري و آلودگي آب‌هاي زيرزميني مهم‌ترين مشكلي است كه در تهران وجود دارد و ديده نمي‌شود. سيستم تصفيه فاضلاب در تهران وجود ندارد و به طور مستقيم آب فاضلاب وارد آب‌هاي قنات و زيرزميني‌مان مي‌شود. از سوي ديگر با توجه به اين كه كاهش نزولات جوي در تهران داريم و هميشه يكي از منابع تأمين آب شهر تهران آب‌هاي زيرزميني است اين موضوع يك خطر جدي زيست محيطي براي شهر تهران محسوب مي‌شود.
حيدرزاده تصريح كرد: اعتباراتي كه دولت ‌به بخش آب مي‌دهد تا 60 سال آينده شبكه آب فاضلاب تهران تكميل نمي‌شود و اين يك بحران است.
وي يادآور شد: زماني كه طرح جمع‌آوري فاضلاب شهر تهران مطرح شد 15 سال قبل از استقلال كشور قطر، 12 سال قبل از استقلال بحرين و 17 سال قبل از استقلال پاكستان بوده است. در حال حاضر اين كشورها هم استقلال پيدا كرده‌اند و هم شبكه فاضلاب دارند و ما هنوز شبكه فاضلاب نداريم.
مشاور شهردار تهران افزود: ما در زمينه داشتن شبكه فاضلاب كه مهم‌ترين پارامتر زيست محيطي است، جزء 10 شهر آخر دنيا هستيم كه اين يك بحران زيست محيطي است.
حيدرزاده درباره آب‌هاي زيرزميني تهران نيز گفت: آب‌هاي زيرزميني تهران، هم آلودگي شيميايي و هم آلودگي ميكروبي دارد و مهم‌ترين دليل آن نبود شبكه فاضلاب و وجود صنايع در شهر است كه بحث خروج صنايع از شهر را شهرداري تهران در حال پيگيري دارد.

وي گفت: درباره فاضلاب خانگي نيز حتماً بايد شبكه فاضلاب راه‌اندازي شود. در شبانه‌روز 42 تانكر چاه‌هاي فاضلاب خانگي را كه پر مي‌شود در زمين‌هاي كشاورزي اطراف تهران يا نهرها و مسيل‌ها تخليه مي‌كنند.
مشاور شهردار تهران تأكيد كرد: بايد عزم حاكميتي به وجود بيايد تا شبكه فاضلاب تهران طي چند سال آينده تكميل شود در غير اين صورت بايد منتظر اين باشيم كه شاخص‌هاي زندگي از نظر سلامت و زيست محيطي به پائين‌ترين حد خود از لحاظ استانداردهاي بين‌المللي برسد.

*توليد روزانه 7 هزار و 700 تن زباله در تهران

مشاور شهردار تهران درباره خاك تهران گفت: خاك تهران هم با آلودگي‌هايي مواجه است كه در دو بخش عناصر شيميايي و زباله است. روزانه 7 هزار و 700 تن زباله در تهران توليد مي‌شود كه مقدار زيادي از آن پردازش و يا دفن شود كه اين دفن زباله مشكلاتي را براي تهران ايجاد كرده است. البته شهرداري در اين زمينه اقداماتي را انجام داده است و خطوط بازيافت را در كهريزك فعال كرده است. بحث كمپوست را نيز داريم كه زباله‌هاي تر را به صورت كمپوست بازيافت مي‌كنيم و دفن را هم به صورت دفن بهداشتي خواهيم داشت.
حيدرزاده افزود: نوع استفاده از كودها و سموم را هم در مجموعه مديريت شهري الزام كرديم كه كودهاي سازگار با محيط زيست استفاده شود.

*تهران يك چاله و فرورفتگي است

وي مشكلات تهران را تاريخي عنوان كرد و گفت: تهران از ابتدا جانمايي خوبي نداشته است اين شهر در يك فرورفتگي و دره قرار دارد و گردش هوا در آن به سختي انجام مي‌شود در نتيجه بخشي از مشكلات زيست‌محيطي به دليل محل قرارگيري آن است.
مشاور شهردار تهران اظهار داشت: اميدواريم بعد از اين، اين شهر با تدوين طرح جامع تهران مديريت مطلوب شود البته در حال حاضر 26 دستگاه براي شهر تهران تصميم‌گيري مي‌كنند كه اين موضوع نيز در تصميم‌گيري‌ها مشكل‌ساز مي‌شود و بايد مديريت واحدي در شهر شكل بگيرد