International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

      يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

   17 اسفند   1386 (2546 سال پاسارگارد)  هفتم  مارچ 2008*************************    کميته نجات پاسارگاد هيچ گونه وابستگی مذهبی و سياسي ندارد

 

 

پرسش هايي از شخصيت های ادبي، فرهنگي، و اجتماعی  درباره ميراث فرهنگی و طبيعی ايرانزمين

 
 

 

 

 

.1ـ از نظر شما، کوشش برای حفظ و نگهداری میراث فرهنگی و تاریخی و میراث طبیعی یک سرزمین تا چه اندازه اهمیت دارد؟
 نوروز همیشه پیروز با همه آیین های زیبای بهاری اش از راه می رسد. نوروز در هر گوشه از ایران زمین به گونه ای رخ می نماید. نوروز در بلخ و کابل ، نوروز در سمرقند و بخارا ، نوروز در زاهدان و سپاهان و خوزستان و آذربایجان ، و نوروز در هر گوشه دیگر از ایران فرهنگی رنگ و بویی ویژه دارد اما چونان یک روح به پیکر این سرزمین پهناور جان می بخشد.
آیین های نوروزی کهن اما تر و تازه و شادمانه اند ، دیرسال اما پیوسته نوزاد و نو رسته و نو دمیده اند و از این روی هیچ گاه از یادها نمی روند و فراموش نمی شوند ، چون پیوندی ناگسستنی با بهار و نوشادی طبیعت دارند . پس بزرگترین ویژگی نوروز این نوباوه کهنسال ، گره خوردن بنیان های فرهنگ دیرین ایرانی با جشن های بهاری و نوزایی طبیعت ایران زمین است و این راز ماندگاری و پایداری نوروز در پیچ و خم تاریخ است .
نوروز پیوندگاه شکوفایی فرهنگ ایرانی و طبیعت ایران زمین است و این بزرگترین پیام جاودانه نیاکان ماست که همچنان رسا و گویا از دل هزاره ها به گوش می رسد.
پاسداشت میراث فرهنگی و طبیعی ایران زمین ، پیام نوروز و پیام نوروزی دوستداران میراث فرهنگی و طبیعی ایران زمین است که خوشبختانه انگیزه ای یدید آورده برای بنیاد جهانی میراث پاسارگاد تا به درستی سال 1387خورشیدی را به عنوان « سال میراث فرهنگی و طبیعی ایران » نام نهد.
میراث فرهنگی ایرانیان بخشی ارزشمند از میراث فرهنگ بشری است و میراث طبیعی ایران زمین جلوه ای شکوهمند از گنجینه های طبیعی این کره خاکی است و این سرمایه ای مادی و معنوی برای همه جهانیان است که سرنوشت آن امروز در دستان همه ماست

 

 

 2.از آنجا که بخش بزرگی از میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی ما به شکلی عمدی و غیرعمدی در حال تخریب و ویرانی است، شما فکر می کنید چگونه باید با این فاجعه ی فرهنگی روبرو شد؟

امروز انتخاب با خود ماست. ملتی با این چنین گنجینه های بی مانند معنوی و مادی که در ایران زمین نهفته است همه آنچه را که برای دستیابی به زندگی بهتر باید داشته باشد دارد به شرط آن که بخواهد.

بخواهد که بداند چه دارد و چگونه باید آن را پاس بدارد ، بخواهد که بداند که چه ندارد  چگونه باید آن را به دست آورد.
ایران برای ایرانی جاودان خواهد ماند اگر که ایرانی ، ایرانی بماند.

www.savepasargad.com

 

 

 

 

دکتر شاهين سپنتا

فعال فرهنگی، پژوهشگر

و موسس سازمان حمايت از حيوانات