International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

      يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

   17 اسفند   1386 (2546 سال پاسارگارد)  هفتم  مارچ 2008*************************    کميته نجات پاسارگاد هيچ گونه وابستگی مذهبی و سياسي ندارد

 
   

پرسش هايي از شخصيت های ادبي، فرهنگي، و اجتماعی  درباره ميراث فرهنگی و طبيعی ايرانزمين

 

 

 

 1ـ از نظر شما، کوشش برای حفظ و نگهداری میراث فرهنگی و تاریخی و میراث طبیعی یک سرزمین تا چه اندازه اهمیت دارد؟

به اعتقاد من برجسته سازی ویژگی های مشترک یک گروه، اصلی ترین عامل برای یک پارچه نگاه داشتن هر نوع حرکت اجتماعی است. هویت و فرهنگ نیز به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل یکدلی و یکرنگی ایرانیان در سراسر گیتی، پتانسیل بالایی در جهت جلوگیری از به وجود آمده هر نوع نفاق و گسستگی در میان مردم را داراست.  به علاوه سرزمینی با قدمتی پیش از تاریخ، دارا بودن اولین تمدن بشری در شش هزار سال قبل، داشتن کشوری یکپارچه با قدمت بیش از بیست و شش قرن و دارا بودن هزاران هزار مکان باستانی و طبیعی قابلیت بالایی در جهت جذب توریست و گسترش صنعت گردشگری دارد.

 

 2ـ  از آنجا که بخش بزرگی از میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی ما به شکلی عمدی و غیرعمدی در حال تخریب و ویرانی است، شما فکر می کنید چگونه باید با این فاجعه ی فرهنگی روبرو شد؟

اولین و مهم ترین اقدامی که باید انجام داد اطلاع رسانی است. تمام کسانی که غم از دست رفتن گوشه ای از هویت، تاریخ و طبیعت کشورشان را دارند، موظفند با تمام توان، آحاد مختلف مردم را از مضرات فنا و نابودی مکان و اثر مربوطه آگاه سازند. اطلاع رسانی در این خصوص دو نتیجه عمده به همراه دارد: اول این که روح جمعی جامعه نسبت به عامل تخریب آثار باستانی و طبیعی مربوطه متحد شده و در صورت اهمیت یافتن مشکل، همین مردم جلوی ادامه تخریب را به هر شکلی که باشد خواهند گرفت. دوم این که مطرح شدن مسائل این چنینی در جامعه موجب گسترش روح ملی گرایی در میان عوام خواهد شد که می توان آن را " ناسیونالیسم نهان " نامید که در این جا مجالی برای توضیح نیست.  پس از اطلاع رسانی و درگیر کردن مردم با مسئله پیش آمده، وظیفه تمامی نهاد ها و سازمان های فعال در این خصوص اعلام اتحاد با یکدیگر است. بی شک جنبش ها و اقداماتی که تنها توسط یک سازمان و یا یک موسسه خاص شکل می گیرد به شکست منجر خواهد شد. جمع آوری امضا و ارسال آن به سازمان های بین المللی مانند یونسکو ( اقدامی که کمیته بین المللی نجات پاسارگاد با شایستگی هر چه تمام به آن مبادرت ورزیده است ) نیز می تواند مانع از ادامه تخریب توسط اشخاص و نهاد های مسئول شود.

 3ـ  آیا خود مایل هستید که در کوشش برای حفظ این آثار ملی و بشری ایران زمین توان و همت خود را به کار گیرید؟

بله، به عنوان یکی از جوان ترین فعالان ملی – فرهنگی ایران ( با کمتر از 19 سال سن )، با دو سال سابقه فعالیت در این عرصه ( یک سال مستقل و یک سال نیز در قالب بنیاد " ایران ما " ) سوگند یاد می کنم تا زمانی که جان در بدن دارم در راه حفظ فرهنگ و هویت خویش مبارزه کنم. سوگند یاد می کنم تا زمانی که زنده هستم برای حفظ تمامیت ارضی کشورم از جان مایه گذارم و تا روزی که قدرت تکلم در زبانم باقی است صدای اعتراض هم رزمان خود را در خصوص نابودی آثار باستانی بی مانند و طبیعت کم نظیر کشورم، به گوش جهانیان برسانم.

نمی خواهم آیندگان، من و نسل من را به خاطر بی توجهی به داشته هایمان سرزنش و تحقیر کنند.

www.savepasargad.com

 

 

 

 

فرزين رحيمي، ايران

مدير سايت بنياد ايران ما