International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

      يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

   17 اسفند   1386 (2546 سال پاسارگارد)  هفتم  مارچ 2008*************************    کميته نجات پاسارگاد هيچ گونه وابستگی مذهبی و سياسي ندارد

 
   

پرسش هايي از شخصيت های ادبي، فرهنگي، و اجتماعی  درباره ميراث فرهنگی و طبيعی ايرانزمين

 

 

 1ـ از نظر شما، کوشش برای حفظ و نگهداری میراث فرهنگی و تاریخی و میراث طبیعی یک سرزمین تا چه اندازه اهمیت دارد؟

پاسداشت و نگهداری از میراث فرهنگی و تاریخی در عصر جهانی شدن اقتصاد و سیاست نقش به سزایی در حفظ استقلال فرهنگی هر قومی دارد. به ویژه برای ملتی چون ملت ایران که خود فرهنگ ساز و فرهنگ پرور بوده است،  پاسداشت یادمانهای دوران شکوفایی فرهنگی اهمیتی دو چندان پیدا می کند. میراث فرهنگی نماد پیوند اکنون با گذشته است. گذشته ای که  حکومت ها آن را بنا به سلیقه ی خود می آفرینند و شکل می دهند. برای رساندن پیام نیاکان به آیندگان ضروری است تا در برنامه ی کار یک دولت ملی حفظ میراث فرهنگی و تاریخی در صدر امور قرار گیرند تا ایرانیان تبدیل به قومی بی خاطره و فاقد هویت تاریخی نشوند.

حفظ میراث طبیعی از جمله جنگل ها ،  مراتع دریاچه ها و غیره  به دلیل موقعیت دشوار جغرافیایی کشورمان و مسئولیتی که ما در برابر آیندگان داریم، از اهمیت زیادی برخوردار است.

 2ـ  از آنجا که بخش بزرگی از میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی ما به شکلی عمدی و غیرعمدی در حال تخریب و ویرانی است، شما فکر می کنید چگونه باید با این فاجعه ی فرهنگی روبرو شد؟

در برخورد با این موضوع تنها یادآوری اشتباهات و سهل انگاریهای دولت چاره ساز نیست. تک تک ایرانیان باید به اهمیت پاسداشت میراث فرهنگی و تاریخی پی ببرند و در حفظ آن کوشا باشند. از آنجایی که حکومت کنونی ایران از این کار سرباز میزند و خود نیز در تخریب شریک است ، این وظیفه ی میهنی به عهده ی شخصیت ها و سازمان های مستقل است تا  آگاهی رسانی به مردم را سرلوحه ی کار خود قرار دهند. همکاری با سازمان های بین المللی نیز یکی دیگر از نکات مهم است که باید بیشتر به آن پرداخت. ایجاد سمن ( سازمانهای مردم نهاد) های فرهنگی در پیشبرد این هدف ها گام موثری هستند ، به شرط اینکه دامنه ی کارکرد این سمن ها به یک گروه کوچک منحصر نماند و به میان مردم کشیده شود. به مردم باید فایده های نگهداری از این میراث ها را گوشزد نمود. تاثیر مستقیم نگهداری از محیط زیست تار و میراث  یخی بر اقتصاد کشور و وضع معیشتی باید برای مردم توضیح داده شود ، چرا که تنها تکیه بر عرق میهن دوستی ایرانیان برای ایجاد یک اندیشه و جنبش همگانی کافی نیست.

 

 3ـ  آیا خود مایل هستید که در کوشش برای حفظ این آثار ملی و بشری ایران زمین توان و همت خود را به کار گیرید؟

 من با تمام توان و توشه ی خود در این راه کوشا خواهم بود.

www.savepasargad.com

 

 

 

رضا عزيزی، آلمان

نويسنده و فعال سياسی

(جبهه ملی ـ اروپا)