International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

      يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

   25   بهمن 1386 (2546 سال پاسارگارد)  14 فوريه 2007      +++++          کميته نجات پاسارگاد هيچ گونه وابستگی سياسی و مذهبی ندارد

 

 

يک اثر منحصر به فرد ديگر در حال نابودی است

آخرين بقاياي حمام « خسروآقا» درآستانه نابودي قرار دارد در حالي كه كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي

 معتقدند بر اساس شواهد موجود مي‌توان اين اثر منحصر به فرد دوره صفويه را احيا كرد.

بر اساس مشاهدات عيني خبرنگار همشهري از محل اين حمام واقع در تقاطع خيابان‌هاي استانداري و سپاهان در جوار ميدان نقش جهان در اصفهان، ساخت رمپ پاركينگ مجتمع حكيم تا چندي ديگر آخرين بقاياي اين حمام را از بين خواهد برد.

حمام خسروآقا كه با شماره 976 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده بود در تاريخ 23 فروردين‌ماه 1374 شبانه تخريب شد و تا كنون هيچ‌كس مسئوليت آن را به عهده نگرفت.

بازار حكيم در حالي در جوار بقاياي حمام خسروآقا سربرآورده است كه ابتدا صرفا قرار بود يك پاركينگ طبقاتي در اين محل احداث شود ولي اينك پس از گذشت 12 سال از زمان تخريب اين حمام، بازاري تحت عنوان حكيم راه‌اندازي شده كه در جوار آن يك پاركينگ نيز وجود دارد و ورودي پاركينگ متعرض آخرين بقاياي حمام خسروآقاست.

جالب اينجاست كه پس از تخريب اين اثر ثبت‌شده، جوادي شهردار اصفهان در سال 1381 طي نامه‌اي به بهشتي رئيس وقت سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري اعلام كردكه  براي بازسازي و مرمت اين حمام اعتباري اختصاص داده شده است.

همچنين ميراث‌خبر دراين‌باره گزارش داده است كه «حسن روانفر» شهردار ناحيه سه اصفهان در سال 1384 تأكيد كرده بود اعتباري براي احيا و بازسازي حمام خسروآقا در نظر گرفته شده است.

اما اينك با گذشت دو سال از اين بحث نه از آن اعتبار خبري هست و نه از احياي حمام خسروآقا. نوسازي و توسعه شهري در اصفهان متمركز بر محدوده تاريخي اين شهر است و بيش از آنكه بر محور تاريخي – فرهنگي پيش برود بر اساس تعاريف تجاري پيش آمده است.

براي نمونه ساخت برج جهان‌نما كه تا مرز خارج كردن ميدان نقش جهان از آثار جهاني پيش رفت و مترواين شهر كه عملا خيابان و گذر چهارباغ را به سخره گرفته است، وقتي در كنار مجتمع نوظهور حكيم قرار مي‌گيرد بيشتر بر اين گمانه‌زني پافشاري مي‌كند كه توسعه و نوسازي اصفهان متاثر از روابط تجاري و اقتصادي طراحي شده تا حفظ ميراث فرهنگي و تاريخي

همشهری

فرستنده احمد، همراه کميته نجات، از تهران