International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

      يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

 

سالانه دو و نيم ميليارد متر مکعب فاضلاب به رود  کارون ريخته می شود


سالانه 2 میلیارد و 550 میلیون متر مکعب انواع فاضلاب صنعتی، شهری و کشاورزی وارد کارون می شود.

سهم بار آلودگی بخش کشاورزی از این میزان 48درصد، شهری 26درصد، صنعت 23درصد و موارد متفرقه 3 درصد است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان، در گفت‌وگو با همشهری افزود: آورد آب رودخانه کارون در سال 22 میلیارد متر‌مکعب است که از اين حجم، 10 میلیارد برای کشاورزی، یک میلیارد دربخش صنعت و 400 میلیون متر مکعب در امور شهری مصرف می شود.

این آمار نشان می دهد کارون نقش حیاتی و فرا‌‌‌استانی دارد چرا که به‌واسطه وجود همین رودخانه است که خوزستان در تولید شکر مقام نخست و در تولید گندم مقام دوم کشور را به خود اختصاص داده است.

افزون بر این، در تولید انرژی برق آبی، نه‌تنها برق استان که بخشی از برق شبکه سراسری را هم تامین می‌کند. آب شرب اکثر مناطق استان نیز از همین رودخانه تامین می شود.

با این همه، طی دهه‌های اخیر، این شریان حیات بخش همواره مورد بی مهری واقع شده ودر نتیجه همین بی مهری، زه‌آب‌های کشاورزی، پساب‌های صنعتی و فاضلاب‌های خانگی و شهری به این رودخانه هدایت شده است و این روند در طول سالیان اخیر وجود داشته و همچنان ادامه دارد و مشکلات موجود میراث همین نگاه است.

مدير كل محيط‌زيست استان خوزستان در اين گفت‌وگو ضمن ناگوار خواندن وضعيت تالاب‌ها تصريح كرد: با اينكه تالاب‌ها ارزش‌هاي اقتصادي بالايي دارند اما هيچ‌گاه اين ارزش‌ها در نظر گرفته نشده و در نتيجه همين بي‌توجهي است كه امروز اغلب تالاب‌هاي كشور در وضعيت بحراني قرار دارند.

در استان خوزستان نيز آنچه باعث نگراني است بحث ميزان حق‌آبه تالاب‌هاست كه رعايت نمي‌شود و در نتيجه هر اندازه حجم آب كم باشد، نمود آلودگي بيشتر است اما خوشبختانه اخيرا مسئولان وزارت نيرو با تغيير نگاه نسبت به رعايت حق‌آبه تالاب‌هاي استان از كارون و كرخه تأكيد دارند و اين رويكردي است كه تا پيش‌از اين كمتر شاهد آن بوده‌ايم.

محمودي عمده‌ترين معضل زيست‌محيطي استان را آلودگي‌ ناشي از واحد‌هاي صنعتي، در مناطق حساس ساحلي ذكر كرد و گفت: فعاليت واحد‌هاي صنعتي موجود در اين مناطق باعث آلودگي خور‌ها شده كه يكي از تبعات نامطلوب آن كاهش جمعيت آبزيان است.

وي همچنين آب شويي اراضي كشاورزي را از مشكلات زيست‌محيطي عنوان كرد كه در ماه‌هاي ديگر اين مسئله بر آلودگي‌هاي زيست‌محيطي دامن مي‌زند

 

 همشهری (فرستنده احمد از تهران)