International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

      يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

 

دولت و استاندار گيلان می خواهند جنگل ها را بفروشند

بهانه ی تازه زمين خواران و  برای تصرف اراضی جنگل ها
اعلام طرحي موسوم به «واگذاري جنگل‌هاي مخروبه براي توسعه صنعتي» اعتراض كارشناسان محيط‌زيست و منابع طبيعي را در پي داشت.

كارشناسان با اشاره به اينكه واكنش مناسب به تخريب جنگل احياست نه واگذاري، ابراز نگراني كردند كه طرح پيش گفته بهانه تازه‌اي براي تصرف اراضي جنگلي و جولان زمين‌خواران باشد.

مهندس كاظم نصرتي، رئيس جامعه جنگلباني ايران در گفت‌وگو با همشهري با تأكيد كرد: در حال حاضر سطح جنگل‌هاي ايران به ويژه جنگل‌هاي شمال اعم از انبوه و تنك به حداقل خود رسيده است، به همين دليل آستانه تحمل خود را از دست داده به‌طوري كه مناطق شمالي با كمترين بارندگي دچار آبگرفتگي معابر يا سيل مي‌شود.

وي تصريح كرد: هرگونه تغيير كاربري اراضي جنگلي نه تنها به پايداري شمال لطمه مي‌زند بلكه در دراز مدت سرمايه‌گذاري‌هايي كه در اين مناطق صورت مي‌گيرد خود در معرض خطر قرار خواهد گرفت و نتيجه اين سرمايه‌گذاري‌ها نتيجه معكوس در بر خواهد داشت.

مهندس رضا محمدي نيز در اين باره به همشهري گفت: آنچه امروز در برخي استان‌ها تحت عنوان توسعه صنعت مطرح مي‌شود ناشي از رقابت‌هايي است كه كمتر مبتني بر مطالعات جامع و علمي است و از اين روست كه در شمال كشور، هر گاه صحبت از توسعه مي‌شود نگاه‌ها به سوي اراضي جنگلي معطوف مي‌شود؛ در حالي كه با آينده نگري مي‌توان دريافت كه توسعه در استان‌هاي شمالي با ساير مناطق كشور بسيار متفاوت است.

به گفته وي،  مناطقي در جنوب استان گيلان وجود دارد كه براي توسعه بسيار مناسب است اما مشخص نيست كه چرا در اين مناطق مسئله توسعه مطرح نمي‌شود؛ همچنان‌كه در شمال استان گلستان مناطقي وجود دارد كه بياباني است و مي‌توان با برنامه‌ريزي در آنجا شهرك‌هاي صنعتي ساخت.

اين كارشناس منابع طبيعي، ادامه داد: راه‌هاي ميان‌بر توسعه كه اغلب با تخريب شديد سرزمين همراه است، نتيجه‌اي جز تخريب بيشتر، آينده ناپايدار و هدر دادن سرمايه در دراز مدت نخواهد داشت.

در اين باره دكتر شمس‌الله شريعت نژاد-معاون مناطق مرطوب و نيمه مرطوب سازمان جنگل‌ها و مراتع- در گفت‌وگو با ايسنا با تأكيد بر اينكه بر اساس قانون، واگذاري جنگل چه مخروبه و چه غيرمخروبه مطلقا ممنوع است، افزود: جنگل مخروبه به‌دليل فشارهاي اقتصادي و اجتماعي از حالت ايده‌آل و طبيعي خارج نشده است و بايد تلاش كنيم به حالت اوليه بازگردد.

وي با اشاره به دغدغه مقامات استان‌هاي شمالي براي صنعتي كردن اين استان‌ها، افزود: عرصه‌هاي جنگلي را بايد اولويت‌بندي كرده و بر اساس آن بهره‌مندي خردمندانه كنيم كه در اين راستا اول بايد به سراغ مراتع بالادست و مراتع 3 و 4 براي توسعه برويم و اراضي باتلاقي را بهينه و بهسازي كنيم و پس از آن، اراضي زراعي غيرحاصلخيز درجه 3 و 4 براي توسعه بايد در اولويت قرار گيرند.

قائم مقام سازمان جنگل‌ها با اشاره به پيشنهاد استاندار گيلان در سفر استاني دولت درخصوص واگذاري بخشي از جنگل‌هاي مخروبه براي توسعه صنعتي تصريح كرد: دولت هم‌اكنون در حال بررسي اين موضوع است و از سازمان جنگل‌ها نيز نظرخواهي كرده كه ما نظر خود را به صورت مكتوب ارائه و اعلام كرديم و بايد اولويت‌بندي صورت گيرد چرا كه جنگل كاربري خود را داشته و توليد دارد.

وي گفت: چشم‌هاي آيندگان به جنگل‌هاي شمال كشور بوده و اين جنگل‌ها پشتوانه اراضي پايين دست است.

وي با اشاره به اينكه بر اساس آمار سال 64 حدود 500 هكتار جنگل مخروبه داريم  و بخش عمده‌اي از آنها هم‌اكنون با طرح‌هاي جنگل‌داري توسعه يافته‌اند، تصريح كرد به نظرما،  هم‌اكنون جنگل مخروبه نداريم، مگر اين كه جنگلي بر اثر فشارهاي اقتصادي و اجتماعي از فشار اكولوژيكي خارج شده باشد

همشهری