International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

      يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

 

 

جابجايي روستا برای «صيانت و حفاظت» از پاسارگاد و يا خريد و فروش زمين و هتل سازی؟

اگر سازمان ميراث دلش یرای پاسارگاد سوخته بود وضع آرامگاه کورش اين چنين غم انگيز نبود

هشدار کميته بين المللی نجات:

اسفنديار رحيم مشايي و سازمان ميراث فرهنگی روز گذشته اعلام کرد که: « با توجه به ثبت‌ جهاني پاسارگاد و بازديد گردشگران داخلي و خارجي از اين منطقه جهاني، حفاظت و صيانت از حريم آن يكي از ضروريات است» او در اين گفت و گو  به «ساخت و سازهای اهالی روستا که چهره منطقه را مخدوش کرده است» اشاره کرده و  از «جابجايي روستا، همانند طرح های ملی توس و هگمتانه » گفت و همچنين از اقداماتی که سازمان ميراث فرهنگی در اين زمينه انجام خواهد داد.

يک مقام مطلع ميراث فرهنگی از شيراز در همين ارتباط برای کميته نجات نوشته است که: « اين جا بجايي روستا چيزی نيست جز راندن روستاييان و شروع هتل سازی های معمول آقای رحيم مشايي و يا فروختن زمين های آن ها به قيمت های بالا به هتلدارانی که می دانند آرامگاه کورش بزرگ اکنون گردشگران انبوهی دارد که روز به روز هم زيادتر می شوند. وگرنه روستاييان سال های سال است در اطراف آرامگاه کورش زندگی کرده اند و هرگز لطمه ای به  آرامگاه او نزده اند. به آنجا مثل زيارتگاهی احترام می گذارند. همه ی خرابی ها را کسانی انجام داده اند که با اجازه سازمان ميراث فرهنگی به آنجا رفت و آمد می کنند. رحيم مشايي  و  روسای سازمان ميراث فرهنگی بوده اند که با اصرار در آبگيری سد سيوند امکان ويرانی آرامگاه را فراهم کرده اند. اگر ميراث فرهنگی دلش برای آرامگاه کورش بزرگ سوخته بود وضع آن اين چنين غم انگيز نبود. يک نگاه به آرامگاه  نشان می دهد که دو سال است که هيچ کاری برايش نشده که سهل است داربست های دو ساله و نم و بی توجهی روز به روز خرابترش کرده است.... »

کميته بين المللی نجات از دوستداران ميراث فرهنگی در ايران تقاضا می کند که اجازه ندهند سازمان ميراث فرهنگی به بهانه «حفاظت و صيانت» طرح هايي را در کنار پاسارگاد پياده کند که تا به حال در حريم های آثار باستانی ديگر انجام داده است. طرح هايي که جز سودجويي برای عده ای بی فرهنگ و جز ويرانگری برای ميراث تاريخی و فرهنگی ما نتيجه ای نداده است.

www.savepasargad.com

 

 ******

 
لطفا به اين خبر که خبرگزاری ميراث آريا داده است توجه کنيد:


"اسفنديار رحيم مشايي" معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين مطلب به ميراث آريا گفت: با توجه به ثبت‌ جهاني پاسارگاد و بازديد گردشگران داخلي و خارجي از اين منطقه جهاني، حفاظت و صيانت از حريم آن يكي از ضروريات است.

وي با بيان اين موضوع كه پاسارگاد منطقه شناخته‌شده در سطح جهان است، خاطرنشان كرد: در فاصله كمتر از 500 متري مقبره كوروش سوله‌هاي صنعتي وجود دارد كه حريم منظري منطقه را برهم زده است.همچنين در اين محدوده روستايي است كه ساخت و سازهاي اهالي روستا چهره منطقه را مخدوش كرده است و به همين دليل سازمان درصدد جابه‌جايي روستا است.

مشايي ادامه داد: طرح جابه‌جايي روستا، همانند طرح‌هاي ملي توس و هگمتانه از جمله طرح‌هاي مهم سازمان ميراث‌فرهنگي در سال جاري خواهد بود. ضمن آنكه اثر تخريبي اين روستا در منطقه بيشتر از ساخت سد سيوند بود، چه درباره سيوند مطالعات فني و تخصصي از سوي گروه‌هاي مختلف انجام شد اما فعالان ميراث‌فرهنگي تا به حال فعاليت‌ خاصي را در اين زمينه نكرده‌اند.

به گفته رئيس سازمان‌ ميراث‌ فرهنگي، طرح ملي توسعه و صيانت از حريم‌ پاسارگاد در فازهاي مختلفي انجام مي‌شود كه فاز اول اين طرح مربوط به جابه‌جايي روستاي شهرستان مرودشت است.

هماهنگي ميان سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، فرمانداري و استانداري موضوع ديگري است كه معاون رئيس جمهور به آن اشاره كرد و گفت: قرار است سازمان با هماهنگي استانداري فارس هزينه‌هاي جابه‌جايي روستا را به غير از خريد زمين‌هاي روستا تأمين كند. همچنين با توجه به هماهنگي‌هاي صورت‌گرفته قرار است فرمانداري مرودشت نيز زمين‌هاي معوضي را به اهالي روستا بدهد.

مشايي در پاسخ به اين پرسش كه آيا طرح خريد زمين‌هاي كشاورزي روستاييان در دستور كار سازمان‌ ميراث‌فرهنگي است، گفت: با توجه به اينكه زمين‌هاي كشاورزي و فعاليت‌ كشاورزان در اين منطقه به عنوان يك جاذبه طبيعي و سنتي براي گردشگران است، طرح خريد زمين‌هاي كشاورزي در دستور كار سازمان نيست.

به گزارش ميراث آريا، طرح جابه‌جايي خانه‌هاي كشاورزان در نزديكي مقبره كوروش، از حدود يك ماه پيش با سفر قائم مقام سازمان به پاسارگاد مطرح و قرار شده بود كه كارشناسان موضوع جابه‌جايي روستاييان را از منظر اجتماعي و فرهنگي بررسي كنند.

اين گزارش حاكيست ؛ بقايي در سفر به پاسارگاد با فرمانداري مرودشت و استانداري فارس مذاكرات لازم را انجام داده بود.