International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

Link to English Section

 

 

 

 

1

 

پيوند به صفحه اصلی

 

شخصيت های هنری، ادبی و اجتماعی

 به پرسش کميته ی بين االمللی  نجات پاسارگاد پاسخ می گويند:

چه پیوندی بین اندیشه کورش بزرگ، در منشور حقوق بشر او،

و اندیشه ایرانیان امروز می بینید؟

 

 

 

 

پرويز هراتی نژاد

ژورناليست و مديرخبرگزاری کورش

پیش از هر چیز روز کوروش بزرگ بر همه آزادگان گرامی باد

اما بعد

کوروش بزرگ روزی که بر بابل پای نهاد به سپاهیان خود فرمان داد  ،هیچکس اجازه ندارد سرزمین سومرو اکد را دچار هراس کند. اوبر نیازمندیهای بابل و بهبود وضع مردمانش همت گماشت، پرستشگاه های آنان را ویران نکرد ، یوغ ناپسند بندگی را برداشت و خانه های ویران آنان را آباد کرد. به بدبختیهای آنان پایان داد. او مردمان سرزمینهای دیگر که در یوغ و بندگی بابل بودند را رهایی بخشید و ثروتهای آنان را به آنها بازگردانید.

این کرامات کوروش او را از جهان آنروز متمایز کرد و فرمانش بعنوان اولین منشور حقوق بشر امروزه زیربنای حقوق و کرامت انسان گردیده است.

اما سرزمین او ایران امروز در زیر یوغ و بندگی است و بار دیگرایرانیان برای بازستانی آنچه کوروش به آنان و مردمان سرزمینهای دیگرداده بود ، تلاش می کنند. اندیشه امروز ایرانیان رسیدن به آزادی و کرامت انسانی است .

بسیارند امروز در ایران که برای رسیدن به آنچه کوروش بزرگ در سال 538 پیش از میلاد پایگذاری کرد لحظه شماری می کنند . این مبارزات را در طی سالهای دور و دراز و در ایران معاصر از رستاخیز مشروطه تا به امروز مشاهده می کنیم .

اندیشه آنروز کوروش در پاسداشت حقوق اولیه بشر امروزه نوری است که بر پیکر سیاه بندگی و اسارت می تابد. دیو انحصاردر  راه رسیدن به آرزوهایش که محو فرهنگ و آیین ایرانی است با مشکل روبرو شده است ، از آنرو که  ایرانی میوه درخت  دوران تساهل و تسامح را در سرزمین خود چشیده است و پذیرفتن اندیشه پلید انحصار طلبی و مطلق گرایی   میرود که جایگاه خود را حتی در میان مردمان عادی نیز از دست بدهد.

کميته بين المللی نجات پاسارگاد

www.savepasargad.com