International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

Link to English Section

 

 

 

 

1

 

پيوند به صفحه اصلی

 

شخصيت های هنری، ادبی و اجتماعی

 به پرسش کميته ی بين االمللی  نجات پاسارگاد پاسخ می گويند:

چه پیوندی بین اندیشه کورش بزرگ، در منشور حقوق بشر او،

و اندیشه ایرانیان امروز می بینید؟

 

 

 

مهران امیراحمدی

نویسنده و پژوهشگر

سخن گفتن از بزرگی چون «کوروش» که بر تارَک اخلاق در میان فرمانروایان دنیای باستان ایستاده، بسیار دشوار است. او کسی است که هنرِ حکومت‌گریِ عادلانه را به حد اعلای خود رساند و در بیشه‌‌ تاریک تاریخ، چراغی فروزان گشت برای آیندگان. کوروش دیباچه‌ای است بر آغاز یک تاریخ؛ از آن جهت که سرزمین‌های تحت مدیریتش، در عین کثرت، به واحدی یگانه تبدیل گشتند. فرمانروایی که توانست رضایت نسبی ساکنانِ ممالکِ تحتِ حاکمیتش را به نیکوترین شیوه، فراهم‌ آورد و پیوند دهنده‌ عملیِ اخلاق و سیاست در شیوه حکمرانی گردد. به دیگر سخن؛ کوروش یک اداره‌ کننده خردمند بود تا یک حکومتگر جبار به معنای کلاسیک آن!. 

بدون شک یکی از عوامل مهمِ علاقه‌مندیِ وافر ایرانیان به کوروش و منشور حقوقی جاودانش، چیزی نیست جز اینکه: ارزش‌هایی را که او با رفتار و اعمالش به بطن فرهنگ بشری تسری داد، درست در نقطه مقابل ارزش‌های حاکمان اسلامی است که هم اکنون با روش‌های غیر‌انسانی و در تضاد با موازین حقوق بشری، بر مردم ایران حکومت می‌کنند.

 افزون برآن؛ نسل جوان ایرانی به خوبی دریافته که می‌توان با تکیه بر داشته‌های فرهنگی- تمدنیِ پیشینیان و تلفیق آن با ارزش‌های دنیای مدرن، آینده‌ای بهتر برای خود بیافریند.

به امید آن روز

کميته بين المللی نجات پاسارگاد

www.savepasargad.com