International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

Link to English Section

يبانيه ها  |  پاسارگاد  |   خبرها  |  مقالات   |   هنر و ادبيات |    تاريخ  زدايي  | ديداري ـ  شنيداري  | جشن های ايرانی | محيط زيست |  تماس |  جستجو

 

پيوند به صفحه اصل

 

 

 

اثرات پارازیت ماهواره بر سلامت ایرانی ها

مدتی است که بحث پازاریت های ماهواره  ای درمحافل خبری جایگاه ویژه ای را برای خود باز کرده و عدم پاسخ گویی شفاف از سوی سازمان ها و نهادهای مربوطه موجب شده تا شایعه واقعی بودن این موضوع همچنان بر قوت خود باقی بماند. البته این موضوع که به دنبال نصب چندین دستگاه جدید فرستنده  با هدف ایجاد اختلال در شبکه ماهواره ای ازسوی وزارت ارتباطات مطرح و همزمان نیز اختلالات ماهواره  ای در برخی شبکه های ماهواره ای شدت یافت موجب شد تا این بحث همچنان در کانون توجه قرار گیرد هرچند که ارگان های مربوطه وجود این دستگاه ها را تکذیب می کنند اما شواهد نشان می دهد که ایجاد اختلال در شبکه های ماهواره ای اگر چه موضوعی سابقه دار است و به عنوان یک توانمندی درعرصه جنگ الکترونیک محسوب می شود اما آنچه اخیرا درباره گسترش دامنه  این تکنولوژی  در شهرها و مناطق مسکونی منشر شده، باعث حساسیت هایی در جامعه شده است. به نحوی که اکنون گروه بزرگی از پزشکان و کارشناسان با نگرانی از سلامت شهروندان سخن می گویند. سلامتی که به نظر می رسد در جنگ ماهواره  ای آنچنان مورد توجه مسئولین دولتی قرار ندارد.

موضوع پارازیت البته از زمان انتخابات ریاست جمهوری و نحوه عملکرد گروهی از رسانه  های برون مرزی تشدید شده است و با مختل شدن دوباره تصویر  برخی از این شبکه ها بار دیگر بحث اختلال  و پارازیت در شبکه های ماهواره ای بر سر زبان ها افتاده است تا جایی که این روزها یک بار دیگر برخی از کارشناسان رسانه ای از اجرای توافقنامه هایی بین ایران  و برخی کشورهایی که از حیث جغرافیایی به آمریکا  نزدیک هستند(مثل کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه) برای تولید پارازیت ماهواره ای سخن می گویند. هرچند که موضوع پارازیت ماهواره ای همواره موضوع چالش برانگیز میان نهادهای مختلف بوده است وهر از چندگاهی با تشدید این پارازیت ها بر سر زبان ها می افتد اما این بار بحث زیان دهی این پارازیت ها بر سلامت انسان ها همانند انچه پیش از این درباره نصب دکل های bts تلفن همراه صحبت می شد درباره این پارازیت ها گفته می شود به گونه ای که یکی از مسئولان وزارت ارتباطات خود بر زیان ده بودن این امواج  اذعان داشته و حتی از 4 برابر بودن زیان این امواج  نسبت به زیان امواج تلفن همراه و امواج  مایکروویو  سخن گفته است. این موضوع حتی موجب شد تا برخی از نمایندگان نسبت به آثار سوء سایت  های پارازیت ماهواره ای که اخیرا در هفت نقطه تهران  نصب شده بر باروری زنان و مردان هشدار بدهند.

به گفته نمایندگان امواج  تولید شده به وسیله این تجهیزات می تواند بر تخمک گذاری زنان و روند تولید اسپرم در دستگاه های تناسلی مردان اثر بگذارد. هر چند که برخی از نمایندگان حتی از نصب این دکل ها اظهار بی اطلاعی کرده اند اما برخی دیگر از برگزاری جلسه ای با حضور رییس جمهور و برخی مقامات ارشد خبر داده  اند تا این موضوع رسیدگی شود.

تحقیقات پزشکی در نقاط مختلف جهان نشان می دهد که امواج الکترومغناطیس که به طور عمده به دنبال نصب دکل های bts در مناطق مسکونی و همچنین جدیدا از طرف دکل های پارازیت انداز ماهواره ای منتشر می شود، باعث بروز مشکلات خونی و مغزی برای ساکنانی که در نزدیکترین میدان مغناطیسی تاثیرگذار این امواج  زندگی می کنند، می شود. همچنین تحقیقات زیادی در جهان انجام شده که اثرات خطرناک امواج  مختلف رادیوئی یا راداری و الکترومغناطیس بر سلامت انسان را اثبات می کند. گرچه مسئولین وزارت ارتباطات کشور ایران  مدعی هستند که پارازیت های ماهواره ای مانند تشعشعات آنتن های bts تلفن همراه ( موبایل) هیچ خطری را برای انسان ها ایجاد نمی کند و نباید واهمه ای از ارسال آنها داشت اما نتیجه تحقیقات نشان می دهد که این امواج  بر سلامتی افرادی که در نزدکترین فاصله از این امواج  قرار دارند تاثیرات بسیار زیانباری دارد. میزان اثر گذاری امواج مغناطیسی که برای اخلال و یا ارسال سیگنال های صوتی و تصویری و یا پارازیت های متقابل در فضا منتشر می شوند، به دو عامل  شدت امواج  و میزان در معرض بودن انسان بستگی دارد. دانشمندان می گویند آنتن های bts تلفن همراه و از آن بدتر پارازیت های ماهواره ای تشعشعات الکترومغناطیسی از خود ساطع می کنند که قرار گرفتن در معرض این امواج  در درازمدت مشکلات مختلفی از جمله سردرد، سرگیجه، مشکلات و تحریکات عصبی و… را برای فرد ایجاد خواهد کرد.

تحقیقات نشان داده  است که کروموزم های y که جنسیت نر دارند به علت حساسیت بالا و در صورت تداوم امواج  می توانند به شدت تخریب شوند. با این حال اختلالات جنسیتی و خونی و مغزی از اثرات اثبات شده این امواج  برای انسان هائی است که در معرض جدی قرار دارند. لازم به ذکر است بیشتر آنتن های تلفن همراه bts  که از سوی اپراتورهای تلفن همراه در کشور ایران  نصب شده است مجوز ایمنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ایران  را ندارند و اصولا در رابطه با دکل های ارسال پارازیت های ماهواره ای کسی لزوم مشاوره با وزارت بهداشت ایران  را احساس نکرده است. مشخص شده است هر تشعشی در درازمدت اثراتی را بر سلول  های مغزی و سیستم  عصبی فرد بر جای می گذارد و باید بررسی کرد که پارازیت های ماهواره ای چه خطراتی را بر سلامت انسان ها برجای خواهند گذاشت. محققین می گویند که این امواج  نه تنها روی انسان بلکه روی سایر موجودات نیز تاثیرات سوء ایجاد می کنند به طوری که برخورد این امواج  با انسان و سایر موجودات باعث بروز اختلالات خونی اعم از موتاسیون (جهش های خونی) می شود که در نهایت از عوامل بروز سرطان است. سیستمی که در ایران  از طریق آن به تولید و ارسال امواج  پارازیت دست می زند احتمالا از گروه ”terrestrial interference” است و امواج  تولید شده از آن با عنوان امواج  زمینی رادیویی  یا مایکرو  ویو شناخته می شوند. این امواج  همانند سیگنال  از یک برج رادیویی  فرستاده شده و بر روی سیگنال  های اصلی ماهواره  سوار می شوند و باعث می شوند که تصاویر ماهواره به صورت شطرنجی دیده شوند.

برای آنکه به توان در کانال های ماهواره ای اختلال  ایجاد کرد باید امواجی با فرکانس های مایکروویو در محدوده 3 مگاهرتز تا 300 گیگا  هرتز برسد و همچنین باید آنتنی به طور صحیح مقابل ماهواره  قرار گیرد تا امواج  به طور موازی، با آن برخورد و در کانون جمع شود. در کانون نیز باید عنصری باشد که بتواند سیگنال  های چند گیگا  هرتز را به فرکانس  های vhf یا uhf تبدیل کند. این عنصر همان lnb است که با دارا بودن کمترین نویز می تواند سیگنال  ضعیفی را که در فاصله 72 هزار کیلومتر رفت و برگشت داشته، به فرکانس  قابل نمایش تبدیل کند. مشخصا توان این پارازیت اندازها باید بیشتر از امواج  ارسال شده باشد در این راستا اسیلاتورهایی در پهنای باند مایکروویو  استفاده شده که تمامی کانال های ماهواره ای را دچار اختلال  کند. امواج الکترومغناطیس در قسمت های عضلانی بدن نسبت به بافت های چربی، عمق نفوذ  کمتر و جذب بیشتری دارند، لذا امواج  مایکروویو  بر روی بافت های عضلانی بیشترین تاثیر را دارد و این امواج  پس از نفوذ  نوعی اثر گرمایی در بدن تولید می کنند. دانشمندان تاکید می کنند که شدت امواج  الکترونیکی  که دستگاه های ارسال پارازیت ماهواره ای پخش می شوند، از حد معمول بسیار بالاتر و برای انسان خطرناک است.

لازم به ذکر است هر چه این امواج  مدت بیشتری با بدن برخورد داشته باشد، خطرناک تر خواهند بود. از طرفی زمان برخورد این امواج  هم آثار خاص خود را به دنبال دارد. مثلا برخورد امواج  به بدن در زمان خواب، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. جالب است که بدانید این کار هزینه های بسیار زیادی دارد و تکنولوژی  خاصی را می طلبد، ارسال این پارازیت های ماهواره ای در شهر تهران  در ساعت هایی از شبانه روز قطع می شود که فقط به دلیل اختلالات در فعالیت atm مورد استفاده در عابر بانک های بانکی است و علت اینکه این کار 24 ساعته انجام نمی شود. به عبارتی قطعی پارازیت ها نیز از عاملی جز سلامتی انسان ها تبعیت می کند.

در سال 1994 “ریچارد آلبنز” محقق امواج  بر بدن گزارش داد که در مورد اساس سیستم  های نیروی هوایی، که پالس  های الکترومغناطیسی با موج کوتاه، از نوع ساتع شونده ممکن است باعث ایجاد آسیب های مکانیکی از طریق آنچه که پیش ماده و لازمه تشعشع نامیده می شود، شود. در طی یک دوره معین او چنین نتیجه گیری کرد که انفجارهای ثانویه رادیویی  در داخل بافت های زنده زمانی که به وسیله پالس  های رادار  ضربه می خورند، اتفاق می افتد. پیش ماده تشعشع یکی دیگر از منابه بالقوه و ثانویه هست، که باعث آسیب بافت زنده می شود، که در استانداردهای پرتودهی نادیده گرفته شده است. گرچه پیش بینی می شود میزان امواج  ساطع شده از بعضی آنتن های bts موبایل  و ارسال کننده های پارازیت ماهواره ای در مناطق پرجمعیت شهر تهران  بیشتر از حد استاندارد بین المللی است و می تواند باعث ایجاد عوارض و آثار سوء شود اما کشور ایران  برخلاف بسیاری از کشورهای جهان فاقد موسسه ای مستقل برای سنجش میزان انرژی ساطع شده از آنتن های bts است. این مساله می تواند بدون شک به باور کارشناسان سلامتی انسان را در خطر قرار دهد اتفاقی که حتی وزارت بهداشت نیز در مقابل آن موضع مشخصی ندارد. با این اوصاف آیا این جنگ ماهواره  ای ارزش به خطر افتادن جان شهروندان ایرانی را دارد؟

 سایت  کمپین مقابله با پارازیت ماهواره

 

کمیته بين المللی نجات پاسارگاد

www.savepasargad.com