Save  Pasargad Committee

 

Link to English Section

پيوند به خانه  
 
نامه 246 هنرمند و کوشنده محیط زیست در ارتباط با ویرانی باغ بدیع

کتک خوردن و اخراج یک خبرنگار میراث فرهنگی به جرم اطلاع رسانی درست

از: حسین زندی
خبرنگاری از مشاغل پر خطر در جهان است، اما در کشور ما علاوه بر پرخطر بودن و نداشتن امنیت جانی، مشکلات دیگری هم دارد: از جمله درآمد کم و نداشتن امنیت شغلی که باعث می شود یک خبرنگار همزمان در چند جا کار کند و یا از شغل دیگری درآمد کسب کند و در راه خبرنگاری خرج کند. اما خبرنگار بودن فرد، مشاغل دیگرِ او را نیز به مخاطره می اندازد. اخراج خبرنگار همدانی از سازمان نظام مهندسی همدان از جمله این موارد است. خبرنگاری که دانشجوی کارشناسی ارشد معماری و در کنار اشتغال در سازمان نظام مهندسی، به حرفۀ خبرنگاری هم مشغول بود.
رسانه ها، هفتۀ پاياني مردادماه گذشته از آغاز تخريب "باغ بديع الحكماي" همدان و ضرب و شتم فرزاد سپهر، خبرنگاري كه براي ثبت خبر و عكس به محل حادثه رفته بود، خبر دادند.
اما به فاصله يك هفته که آثار ضرب و شتم همچنان بر بدنِ اين خبرنگار كه فارغ التحصيل كارشناسي معماري است بر جای مانده بود، حكم بركناري اش از سازمان نظام مهندسي هم صادر شد!
در حالي كه انتظار مي رفت اين اقدام خبرنگار كه پیشینۀ كاري در مهندسي معماري دارد و براي اطلاع رساني و هشدار به ساخت و ساز مخرّبِ محيط زيست و زندگي شهروندان، خطر خبررساني را به جان خريده بود، مورد تاييد و تمجيد سازمان نظام مهندسي قرار گيرد، نهاد متبوع كه سازماني غير دولتي است، حكم به بركناري اش داد.

باغ بدیع قبل از ویرانی
یک حقوقدان در همدان می گوید: سازمان نظام مهندسي ساختمان، نهادی غيردولتي است كه هيات مديره آن با انتخاب اعضا و تاييد و نظارت وزارت راه و شهرسازي مشخص مي شوند و وظيفه آموزش و ارتقاي پايه مهندسي و طراحي و نظارت ساخت و ساز را بر عهده دارند. حضور رييس سازمان در كميسيون ماده 5 كه مي تواند حكم به تغيير كاربري اراضي را بدهد درخور توجه است. اين مهم بايد به تاثير نظر كارشناسي توام با دقت نظر و وجدان كاري همراه باشد تا كميسيون ماده، همانطور كه در مورد باغ بديع الحكماي همدان و موارد مشابه، راي به ساخت و ساز در اراضي باغات مي دهد، لااقل منجر به اين كار نشود.

باغ بدیع در حال ویرانی
این حقوقدان می گوید: هر گونه ساخت و ساز، تعداد طبقات و احداث بنا، با مجوز شهرداری صورت می گیرد و توافق با آن در خصوص تغییر کاربری و احداث بنا در فضای سبز یا مسکونی به تجاری یا آموزشی و ورزشی، با مجوّز کمیسیون ماده 5 در هر شهر، متشکّل از استاندار (رییس)، معاون عمرانی استاندار (نایب رییس)، مدیرکل راه و شهرسازی، شهردار، مدیرکل میراث فرهنگی، مدیرکل جهاد و کشاورزی، رییس شورای شهر و رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام مي شود.
به نظر می رسد سازمان در همدان نتوانسته استقلال خود را حفظ کند. حداقل از شایعاتی که پس از اخراج این خبرنگار در شهر پیچیده (که خبر از وابستگی سازمان به زمین خواران می دهد) و تصمیم گیری عجولانه در این اخراج، نشان از ضعف این نهاد دارد.


اما با این که سازمان نظام مهندسی یک نهاد نظارتی است، به نظر می رسد نیاز به یک نهاد نظارتی دیگر دارد. عملکرد این نهاد در مواردی جهت دار، خلاف اهداف و اساسنامه اش بوده است. به طور مثال پس از زلزله آذربایجان در مطلبی نوشتم که متهم اصلی زلزله، سازمان نظام مهندسی است و اشاره کردم به ساختمانِ نوسازِ دانشگاه آزاد که بخشی از آن ویران شده بود. همچنین پروژۀ "مسکن مهر ورزقان" که افتتاح نشده، تخریب شده بود؛ در حالی که شدت زلزله حدود 5 ریشتر بود و اگر این نهاد، نظارت صحیحی اعمال می کرد، مسلما چنین اتفاقی نمی افتاد.
در شهر همدان نیز دهها مورد تخلف را می توان نام برد. از جمله استفاده از مصالح سرطان زا در نمای ساختمان ها و به کار نبردن مصالح بوم آورد که تحمّل اقلیم همدان را ندارد که این نهاد نظارتی بر آنها ندارد.
همچنین این نهاد در تغییر کاربری و نابودی باغ ها که در سال های اخیر شدت گرفته است، نقش دارد و همانطور که اشاره شد، حضور رییس سازمان در کمیسیون ماده 5، تاییدی بر این مدعاست. باغ بدیع الحکما نیز بر همین منوال تفکیک شده است. در آستانه تخریب باغ و عمارت تاریخی و پس از ضرب و شتم "فرزاد سپهر"، عکاس و خبرنگار، 247 نفر از سینماگران، هنرمندان، پزشکان و فعالان فرهنگی همدان، با نوشتن نامه ای به وزیر کشور، رییس سازمان محیط زیست و رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، درخواست توقف تخریب باغ و عمارت بدیع الحکما و باغ و عمارت ذوالریاستین شدند، اما بدون توجه به این اعتراض ها، باغ ذوالریاستین با خاک یکسان شد.
با اینکه انتظار می رفت باغ و عمارت های تاریخی حفظ شود، اما اخراج این خبرنگار، شوک تازه ای بود که بر فعالان میراث فرهنگی و محیط زیست وارد آمد.

برگرفته از: پیام پارس

 

نامه 246 هنرمند و کوشنده محیط زیست در ارتباط با ویرانی باغ بدیع

246 نفر از سینماگران، هنرمندان و دوستداران فرهنگ و طبیعت در نامه ای خطاب به وزیر کشور، سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی نسبت به تغییر کاربری «خانه‌باغ بدیع الحکما» و «باغ ذوالریاستین» شهر همدان اعتراض کردند.

 

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نامه که به امضای چهره‌هایی چون پرویز پرستویی (بازیگر)، احمدرضا درویش (کارگردان)، دکترمحمدحسین حلیمی (نقاش، استاد دانشگاه هنرهای زیبا) قباد شیوا (گرافیست) امیرشهاب رضویان (کارگردان)، بهرام توکلی (کارگردان) دکتر پرویز اذکایی (مورخ)، دکتر علیرضا ذکاوتی قراگزلو (نویسنده) هانیه توسلی (بازیگر) عبدالله باکیده (کارگردان)، مجید برزگر (کارگردان)، جهانبخش نورایی (وکیل دادگستری) عبدالله کوثری (نویسنده و مترجم) یاشارنورایی (نویسنده و منتقد سینمایی) مصطفی رحماندوست (شاعر و نویسنده) محمد پرویزی (نویسنده و کارگردان) جواد محقق (شاعر، نویسنده و روزنامه نگار) پرویز شکری (طراح گریم) اصغر پورهاجریان (مدیر جلوه های ویژه و تهیه کننده) امیرحسین مفتون (دبیر انجمن فرهنگی همدانیهای مقیم مرکز) حسن گوهرپور (شاعر و روزنامه نگار) شهرام گلپریان (گرافیست و آهنگساز) اشکان جنابی (بازیگر و کارگردان تاتر) ایرج عاشوری (مدیر تصویربرداری) شیوا بلوریان (بازیگر) سیدعلیرضا میرعلی نقی (پژوهشگر و مورخ موسیقی شهری) رسیده، آمده است:

 

«وزیر محترم کشور، جناب آقای فضلی / ریاست محترم سازمان حفاظت از محیط زیست، جناب آقای محمدی‌زاده / ریاست محترم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جناب آقای دکتر نجفی

 

 

باسلام و احترام.

احتمالا خبرها را طی چند روز گذشته خوانده‌اید، در روزهای جایگزینی دولت جدید و تعویض استانداران، خانه‌باغ قاجاری دکتر بدیع‌الحکمای همدانی، با مساحت 60000 متر مربع، از آخرین ساختمان‌های دوره قاجار همدان و ساختمان و باغ ذوالریاستین در همدان، در حال تفکیک و تخریب است، بولدوزرها برای تخریب این باغ بدیع‌الحکما که ارزشی تاریخی، فرهنگی و زیست محیطی دارد، به کار افتاده‌اند و بخش دولتی هم بدون واکنش شاهد این ویرانی است. دکتر بدیع‌الحکما از پزشکان خوشنام و خادم به مردم همدان بوده، رابیندرانات تاگور در سال 1311 در مسیر سفر خود به ایران در این باغ اقامت کرده، عارف قزوینی شاعر بزرگ مشروطیت دوره‌ای از تبعید خود را در باغ بدیع‌الحکما زندگی کرده است و بزرگانی چون شهید کلنل محمدتقی پسیان، آیت ا...شیخ‌محمدباقر بهاری روحانی مشروطه خواه، میرزاده عشقی، صفاءالحق همدانی شاعر، فریدالدوله گلگون روزنامه‌نگار، شهیدزاده دادرس قاضی دادگستری، آزادهمدانی شاعر، غمام همدانی شاعر، شیخ موسی نثری نویسنده، حاج وکیل‌الرعایا اولین نماینده مردم همدان در مجلس شورای ملی و بسیاری از بزرگان شهر در اوایل قرن کنونی از معاشران دکتر بدیع‌الحکما بوده‌اند. در حال حاضر علاوه بر این باغ، بخش بزرگی از باغ‌های سبز حاشیه شهر که حکم ریه‌های شهر همدان را دارند و همچنین از جاذبه‌های گردشگری شهرند، توسط انبوه سازان مسکن نابود شده‌اند و باغ بدیع و باغ ذوالریاستین از آخرین این باغ‌ها هستند. لازم به توضیح است که براساس توافقنامه‌های موسوم به کمیسیون ماده 5 بخش زیادی از باغ‌های شهر همدان تغییر کاربری داده و بدون کمترین مانعی قنات‌ها، نهرها و چاههای آب‌رسان باغ‌ها خشک شده و درختان سرسبزی که برای تصفیه هوای شهر بسیار کارآمد بودند، قطع شده‌اند. در این روزها که فعالیتهای اجرایی دولت جدید آغاز شده است، از وزارت کشور، سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی تقاضای رسیدگی فوری در جهت جلوگیری از تفکیک و قطع درختان باغ و تخریب ساختمان ارزشمند آن را داریم. امید آنکه با همیاری مسوولان استان، مجموعه فضای سبز و ساختمان باغ بدیع‌الحکما بتواند به عنوان موزه تاریخ پزشکی و فرهنگسرایی برای جوانان همدان مورد استفاده قرار گیرد.

 

با سپاس

ششم شهریورماه 1392»

 

امضا کنندگان این نامه عبارتند از:

1. دکتر پرویز اذکایی (مورخ)

2. مصطفی آزادی مقتدر (مهندس عمران)

3 .. محمد آژنگ (مهندس کشاورزی)

4. ساعد. ا. احمدی (نویسنده)

5. حمید اسلامی (متخصص مرمت آثار باستانی)

6. وحید الوندی (کارگردان)

7. حمیدرضا اکبری (پرورش دهنده ماهی زینتی)

8. کامیار ابلقی (نوازنده)

9. پرستو اخوان (دبیر زبان)

10. منیژه اذکایی (مترجم)

11. عزت الله الوندی (شاعر)

12. دکتر منیژه اقبالی (استاد بخش جراحی، مرکز پزشکی دانشگاه راچستر امریکا)

13. جمشید اقبالی (متخصص سیستمهای اطلاعتی جغرافیایی، پنسیلوانیا، امریکا)

14. همایون امامی (مستند ساز)

15. مرضیه احمدی (کاردان گرافیک)

16. هادی احمدی (کارشناس باستانشناسی)

17. عبدالله باکیده (کارگردان)

18. مجید برزگر (کارگردان)

19. شیوا بلوریان (بازیگر)

20. پویان بیگلر (نوازنده و آهنگساز)

21. مهدی به‌خیال(نویسنده)

22. امیر بختیاریان (روزنامه نگار)

23. رضوان بختیاریان (نویسنده، فعال مدنی)

24. دکتر یاسین بنی‌طرفی (پزشک)

25. سعید براتی مصلح (دانشجو)

26. مریم بهرامی (مهندس معمار)

27. پروین بهمنی (پژوهشگر شعر و موسیقی)

28. حسین بختیاری (بازنشسته)

29. علی باب الحوائجی (مربی)

30. علی بختیاری‌فر (شغل آزاد)

31. جواد بخشش (خواننده و کارشناس موسیقی)

32. پرویز پرستویی (بازیگر)

33. محمد پرویزی (نویسنده و کارگردان)

34. اصغر پورهاجریان (مدیر جلوه های ویژه و تهیه کننده)

35. سارا پوینده (عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور)

36. علی پوینده (مهندس معمار و شهرساز)

37. رضا پاکیزه‌خو (مهندس کامپیوتر)

38. مرتضی پرورش (دبیر ادبیات نویسنده)

39. قباد پوینده (دبیر بازنشسته)

40. مهدی پورصدری (مدیر مالی)

41. علی پاشایی (دبیر آموزش و پرورش)

42. هادی پور حسینی (دبیر آموزش و پرورش)

43. کیوان پهلوان (دانشجوی دکترای ادبیات)

44. نیکان پهلوان (دانشجو، مترجم)

45. دکترمازیار پیدا (مهندسی محیط زیست، هیات علمی دانشگاه)

46. هانیه توسلی (بازیگر)

47. سید فواد توحیدی (پژوهشگر موسیقی نواحی ایران)

48. منوچهر تتری (مدرس عکاسی، فعال فرهنگی)

49. بهرام توکلی (کارگردان)

50. دکتر محمد ترابی (متخصص بیهوشی)

51. معصومه تیراژه (فعال فرهنگی)

52. اردشیر ثریایی (فعال محیط زیست)

53. اکبر تمسکی (بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی)

54. احسان ثقه ای (عضو هیات علمی دانشگاه آزاد)

55. اشکان جنابی (بازیگر و کارگردان تاتر)

56. محمد جامه بزرگ (وکیل دادگستری)

57. جعفر جامه بزرگ (وکیل دادگستری)

58. امین جعفری (مدیر فیلمبرداری)،

59. طوفان جعفری (مهندس معمار و شهرساز)

60. هوشنگ جمشیدآبادی (نقاش)

61. رضا جمشیدیان (آهنگساز)

62. سعید جلالیان (نوازنده)

63. شیرین جاوید (نقاش)

64. حسن جواندل (شغل آزاد)

65. چکامه چمن ماه (بازیگر سینما)

66. دکترمحمدحسین حلیمی (استاد دانشگاه تهران)

67. امین حامی خواه (مدرس دانشگاه هنر)

68. محمد صادق حسینی (مدیریت ماشین سازی دنا)

69. فخرالدین حیدریان (دندان پزشک)

70. فریبا حیرانی (پرستار)

71. فخرالدین حیدری (دندانپزشک)

72. وحید حاجیلویی (فیلمساز)

73. مهرداد حمزه (خبرنگار)

74. زهرا حامی (دانشجوی تاتر)

75. ‫سید وحید حسینی (مستندساز)

76. رویا حسناتی (دانشجوی مهندسی معماری)

77. زهرا حسناتی (حسابدار)

78. جلال حجتی فهیم (پژوهشگر ودبیر آموزش پرورش)

79. محمد مهدی خداکرمی (کارگردان انیمیشن)

80. محمد علی خاکباز (شغل آزاد)

81. مریم خندان (فعال فرهنگی)

82. حمید خاورزمینی (مدرس جامعه شناسی)

83. علی خطیبی (فیلمساز)

84. حمید خزایی (خواننده و عضو هیات مدیره ارکستر آکادمیک تهران)

85. حسین خیریان (راهنمای گردشگری)

86. مجتبی خوش صفت (نویسنده و کارگردان)

87. احمدرضا درویش (کارگردان)

88. شهرزاد دادگر (مهندس شهرساز، فیلمساز)

89. علیرضا دشت آرای (دانشجوی سینما)

90. رویا دعوتی (بازیگر)

91. جواد دانش آرا (مترجم)

92. نرگس دارایی (مهندس معمار)

93. مهرداد دفتری (عکاس، کارگردان)

94. دکتر علیرضا ذکاوتی قراگزلو (نویسنده)

95. امیرشهاب رضویان (کارگردان)

96. مصطفی رحماندوست (شاعر و نویسنده)

97. امین رهبر (تهیه کننده رادیو)

98. محمود رجبی (آزاد)

99. محمدرضا رهبر (رییس اتحادیه محصولات فرهنگی همدان)

100. سید سعید رضویان (تهیه کننده سینما)

101. سید وحید رضویان (صدابردار)

102. فروغ رستگار (فعال فرهنگی)

103. زهره رحیمی (کارشناس ارشد روانشناسی)

104. بهاره رضویان (مهندس مکانیک)

105. زهره رحیمی (مدرس روانشناسی)

106. محمد رفیعی (دبیرتاریخ)

107. علی رنگچیان (کارشناس ارشد مرمت و احیاء بناها و بافتهای تاریخی)

108. کامور رضویان (مهندس ساختمان)

109. محسن روحی (مدیر تولید تلویزیون)

110. شهاب الدین رضایی (کارشناس مرمت بناهای تاریخی)

111. سید امید رضویان (کارشناس آب و فاضلاب)

112. افشین رضاپور (مترجم)

113. مینا رستگار (کارشناس ارشد باستان شناسی)

114. حسین زندی (فعال فرهنگی وخبرنگار)

115. حسین زارعی (گرافیست)

116. سلمان زند (پژوهشگر وروزنامه نگار)

117. حیدر زندی (عکاس)

118. امیرمحمد رضا زهاب (داستان نویس،.کارگردان انیمیشن)

119. ساسان ساعی (شغل آزاد)،

120. فرزاد سپهر (مهندس معمار)

121. محمد سیدی نژاد (فعال فرهنگی)

122. سرابی (کارشاس ارشد شیمی)

123. رضا سماواتی (داروساز)

124. نسیبه سقاییان (کارمند)

125. قباد شیوا (گرافیست)

126. پرویز شکری (طراح گریم)

127. گیتا شکری (گریمور)

128. شمسی شوشتری (خانه دار)

129. امیر حسین شیرانیان (بازرگان)

130. حسن شیوا (گرافیست، مدرس دانشگاه)

131. مهدی شادمانی روشن (شاعر)

132. علی شایسته (نقاش)

133. ناصر شکریان (کارشناس مالی)

134. حسین شکریان (کارشناس حسابداری)

135. سرور صابریون (کارشناس حسابداری)

136. زهرا صحبتی (پژوهشگر)

137. راحله صمدی (خبرنگار، مهندس نرم افزار)

138. دکتر مهدی صمدی (متخصص اعصاب و روان)

139. مریم صفایی شیرازی (طراح داخلی)

140. دکتر صفی اله صفی (مدرس دانشگاه پیام نور)

141. مهدی طهوری (شاعر)

142. رامین طالبی قانع (کارمند دانشگاه پیام نور)

143. مهدی طاهری (نویسنده و روزنامه‌نگار)

144. نفیسه ظفرپور (کارمند آموزش و پرورش)

145. ایرج عاشوری (مدیر تصویربرداری)

146. دکتر حمید عبادی (متخصص مغز و اعصاب)

147. عباس عربزاده (عکاس)

148. حسین عظیمی (دانشجوی فلسفه هنر)

149. شراره عطاری

150. محمد عشقی (کارشناس علوم نظامی)

151. هاشم علیایی مقدم (فیلمساز)

152. فرشاد عسگری‌کیا (عضوهیات علمی دانشگاه سوره)

153. حسین عبدالهی (کارمند، کوهنورد)

154. دکترحمیدرضا غفارزاده (استاد دانشگاه و مشاورسازمان ملل در محیط زیست)

155. شبنم غرایی (دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع دستی)

156. احسان فکا (کارگردان تاتر)

157. افشین فرهانچی (پزشک)

158. دکتر علی فرزانه ( متخصص سنجش ازدور، مدرس دانشگاه)

159. سینا فرامرزی (کارشناس ارشد معماری دانشگاه تربیت مدرس)

160. هنگامه فرازمند (منشی صحنه سینما)

161. حمید فامیل اسلامی (متخصص ترمیم و مرمت آثار باستانی)

162. کتایون فراهانی (بازیگر)

163. محمد حسن فرامرزی (دبیر بازنشسته، فعال فرهنگی)

164. محمد فرهمند (طراح تاسیسات و شبکه، کارشناس خوشنویس)

165. محمود فارسی (خبرنگار)

166. مینا فرودگاهی (معمار داخلی)

167. دکتر قاسم فروزانی (هیات علمی دانشگاه بوعلی)

168. محسن قراگزلو (مهندس استخراج معدن)

169. حمید قاسمی (کارمند)

170. ملینا قندعلی (کارشناس صنایع دستی)

171. مجید قیاسوند (فعال فرهنگی)

172. حمید قویمی دلشاد (مهنس معمار)

173. حامد قویمی دلشاد (مهندس معمار)

174. دکترعلیرضاقدیمی (داروساز)

175. عبدالله کوثری (نویسنده و مترجم)

176. بهروز کارخانه ای (پزشک)

177. محمد کلافچی (بازنشسته آموزش و پرورش)

178. بیژن کاردوست (دبیر و پژوهشگر مسائل اجتماعی)

179. ساسان کلافچی (مدرس دانشگاه)

180. دکتر رضا کریمپور (دندانپزشک آلمان)

181. حسن گوهرپور (شاعر و روزنامه نگار)

182. شهرام گلپریان (گرافیست و آهنگساز)

183. شهره گلپریان (پخش کننده فیلم)

184. جواد گرجی (کشاورز)

185. فرهادگیتی جمال (فعال محیط زیست)

186. احمد رضا گنجه ای (فیلم ساز)

187. مهدی گرجی (دبیر آموزش و پرورش)

188. فرشید گل محمدی (خبرنگار)

189. مهران گومه (مهندس معمار و عضوهیات علمی دانشگاه آزاد)

190. امیر لطفیان (فیلمبردار و مدیر مسئول و صاحب امتیاز نشریه فیلم کوتاه)

191. کمال لطفی نسب (کارشناس ارشد باستان شناسی)

192. جواد محقق (شاعر، نویسنده و روزنامه نگار)

193. مهدی مبتقا (خواننده)

194. مجید مرادی (عکاس و نویسنده)

195. دکتر بابک معین (مدرس دانشگاه)

196. دکتر امیر ملک محمدی (دندانپزشک)

197. دکتر شهرام معین (مهندسی برق)

198. امیرحسین مفتون (دبیر انجمن فرهنگی همدانیهای مقیم مرکز)

199. دکتر مهرداد مدرکیان (دندانپزشک)

200. بهرنگ مجیدی (مهندس معمار، آهنگساز)

201. دکتر مرجانه مسچی (دندانپزشک)

202. بابک مغازه‌ای (خبرنگار و فعال مدنی)

203. کوروش مومنی (مهندس عمران)

204. محمدباقرمومنی(کارشناس مخابرات)

205. عبدالرضا مرآتی (کارمند آموزش و پرورش ناحیه 1)

206. فرانک ملکی (رییس حسابداری)

207. اکرم ملکی (بازنشسته آموزش و پرورش)

208. مروارید مهیمنی (خبرنگار)

209. حسین ملایمی (کارگردان انیمیشن )

210. مازیار محمدی نیک (نوازنده، دانشجو)

211. احمد مطلوبیه (فیزیکدان ارشد، بخش پرتو درمانی، مرکز پزشکی دانشگاه راچستر نیویورک)

212. عباس محمدی (تکنیسین سخت افزار کامپیوتر)

213. پویا مظفریان (فیلمساز)

214. میترا مهتریان (عکاس. سردبیر نشریه فیلم کوتاه)

215. حسین مجیدی (کارشناس مدیریت)

216. خسرو محمدی (کارشناس ارشد باستان شناسی)

217. سیدعلیرضا میرعلی نقی (پژوهشگر و مورخ موسیقی شهری)

218. دکتر امیرحسین مقصود (مدرس دانشگاه)

219. نگار میدانچی (کارشناس ارشد معماری، عضو هیات علمی دانشگاه سراسری)

220. جهانبخش نورایی (وکیل دادگستری)

221. یاشارنورایی (نویسنده و منتقد سینمایی)

222. سهراب نیکفرجاد (کارگردان و بازیگر تاتر)

223. آیت‌ا.. نجفی (دبیر ادبیات و تاریخ)

224. محبوبه نجف شعار (کارشناس ارشد پژوهش هنر)

225. محمود نظری (کاریکاتوریست)

226. محمد نوری (دبیر آموزش و پرورش)

227. محمد نصرتی (کارشناس ارشد آهنگسازی)

228. دکتر حمید نباتی (مهندس ارشد سیستمهای قدرت، سوئد)

229. رضا نظری (کارشناس ارشد باستان شناسی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد)

230. دکتر محمد علی نظری (مهندسی پزشکی)

231. آرمین مهدوی (کارشناس گرافیک)

232. بهمن محمدی (کارشناس ارشد نقاشی)

233. محمد نجاریان (کارگردان تاتر، آلمان)

234. رسول ورشوچی (عکاس)

235. دکتر وحید وکیلیان (دندانپزشک)

236. جلال وفایی (فیلمساز)

237. عباس همدانی اصلی (کارشناس ارشد برق)

238. لیلی هراجی (عکاس)

239. هادی هراجی (عکاس)

240. مجید همتی متین (نویسنده)

241. بابک هادی‌پور (تهیه کننده تلویزیون)

242. ندا همتی (هنرجوی موسیقی)

243. میترا هوشیار (مترجم)

244. آذر هوشیار (گریمور)

245. علی هژبری (کارشناس ارشد باستان شناسی)

246. عزیزالله یارمطاقلو (مدرس دانشگاه)

247. محمد حسین یزدانی راد (پژوهشگر تاریخ)

 

برگرفته از: خبرگزاری ایسنا

 

 

کمیته بین المللی نجات پاسارگاد

www.savepasargad.com