Save  Pasargad Committee

 

Link to English Section

پيوند به خانه  

 

 

برج آزادی ِ آزادی ندیده ی سرزمین ما

اخیرا زمزمه فرو ریختن بنای زیبایی که نام برج آزادی را بر خود دارد، از هر سو شنیده می شود. این بنا که در سال 1347، با نام «شهیاد آریامهر» ساخته شد، پس از انقلاب به بنای آزادی تغییر نام داد.  اگر چه این بنا هرگز روی آزادی را در سرزمین مان ندید اما اکنون مشهورترین نماد تهران در فیلم های خبری جهانی است.

سال هاست که هر چند وقت یکباری انتقادهای کارشناسان درباره مرمت های غلط و ابتدایی و غیرکارشناسانه ی این بنا مطرح شده است اما از آنجا که سازمان میراث فرهنگی که مسئول مستقیم حفظ و نگاهداری از این بنای ملی است هیچ اهمیت و توجهی به این اعتراض ها نشان نداده، وضعیت این بنا، چون دیگر آثار ملی و آثار تاریخی و باستانی روز به روز بدتر شده است و کار به جایی رسیده که اکنون گفته می شود این بنا به زودی فرو خواهد ریخت.

طراح برج آزادی مهندس حسین امانت و مسئول پروژه ساخت آن مهندس ایرج حقیقی بوده است

اخیرا یکی از سایت ها گفتگویی داشته است با آقای مهندس حقیقی مسئول پروژه این بنا.

اخیرا پایگاه خبری "عصر ایران" فیلم مستندی همراه با توضیحاتی منتشر کرده است که در آن یکی از سازندگان آقای مهندس ایرج حقیقی توضیحاتی درباره این برج و مرمت های ناقص و غیر حرفه ای که در آن صورت گرفته و می تواند سبب ویرانی آن شود سخن می گوید

به گزارش ایسنا ، عصر ایران در توضیح فیلم خود آورده است:

.او در این مستند  می گوید: از جایگزینی سنگفرش های 3 سانتی با سنگ های مستحکم 10 سانتی متری، از ترک‌های بدنه برج، از نفوذ آب به سطوح زیرین و البته از استحکام سازه آن، که باید در نگهداری‌اش کوشید، تا تهران، این برج را از دست ندهد.

عصرایران گزارش بازدید مدیر پروژه ساخت برج آزادی را به همراه عکس ها و فیلم های قدیمی از ساخت برج و وضعیت کنونی آن را در یک مستند 18 دقیقه‌ای منتشر می‌کند تا پاسخی کارشناسی شده و غیرشعاری به ابهامات و نگرانی‌ها درباره وضعیت این نماد منحصر بفرد بدهد.

در این مستند ، مهندس حقیقی ، از آنچه امروز بر سر این نماد ملی آمده ، می گوید و غم‌هایش را درباره برج آزادی ، با دوربین عصرایران در میان می‌گذارد: از جایگزینی سنگ فرش‌های 3 سانتی با سنگ‌های مستحکم 10 سانتی متری ، از ترک‌هایی که بر بدنه برج نشسته‌اند ، از خزه‌هایی که در لابلای بدنه روییده‌اند ، از نفوذ آب به سطوح زیرین برج و البته از استحکام سازه آن که باید در نگهداری‌اش کوشید تا 400 سال دیگر ، تهران، برج آزادی را داشته باشد.

 

 

کمیته بین المللی نجات پاسارگاد

www.savepasargad.com