Save  Pasargad Committee

 

Link to English Section

پيوند به خانه                                             

 

جنگل های ایران خاکستر می شوند

در دو هفته گذشته بیش از ده آتش سوزی گسترده بوده

و جنگل های هیرکانی، زاگرس، ارسباران، ایرانی، تورانی و ... در آتش سوخته اند.

کاظم بردبار، مدیرکل منابع طبیعی فارس، روز سه‌شنبه ۱ مردادماه با اعلام مهار آتش سوزی جنگل‌های کر در

 استان فارس اعلام کرد: "در این آتش‌سوزی ۱۲۰ هکتار از جنگلهای کامفیروز از توابع شهرستان مرودشت در استان فارس طعمه حریق شده است."

به گزارش رسانه‌های ایران، به گفته مدیرکل منابع طبیعی استان فارس "سهل انگاری اهالی منطقه منجر به این آتش سوزی شد."

بنا به گزارش فعالان حوزه محیط زیست از ابتدای آغاز تابستان بیش از دو هزار هکتار از جنگل‌های استان فارس دچار آتش‌سوزی شده است.

آتش‌سوزی در جنگل‌های ایران هر سال در فصل تابستان اتفاق می‌افتد و بخش‌هایی از محیط زیست طبیعی این کشور را نابود می‌کند.

مهار آتش که اغلب در مناطق جنگلی کوهستانی اتفاق می‌افتد، معمولا به دلیل نبود تجهیزات لازم به سختی و با تاخیر انجام می گیرد و باعث خسارت بیشتر می‌شود.

در کمتر از یک هفته پیش نیز جنگل‌های استهبان در استان فارس دچار آتش سوزی شد و به دلایل کمبود امکانات مقابله با حریق، این آتش سوزی بیش از دو روز ادامه داشت.

محمد درویش، از فعالان حوزه محیط زیست، در یادداشتی که سایت کلیک خبرآنلاین آن را منتشر کرده است، با ابراز نگرانی نسبت به آتش‌سوزی در جنگل‌های ایران اعلام کرد: "در فاصله ۱۳ روز گذشته، دست کم ۱۰ رخداد آتش‌سوزی گسترده در مناطق مختلف در شمال، غرب و جنوب کشور رخ داده و چند هزار هکتار از مراتع و جنگل‌های هیرکانی، زاگرس، ارسباران و ایران و تورانی در آتش سوخته‌اند؛ ماجرایی که بار دیگر بیم تکرار کابوس سال ۱۳۸۹ را زنده می‌کند، سالی که بیش از ۴۰ هزار هکتار از جنگل‌هایمان را در اثر آتش‌سوزی‌های گسترده از دست دادیم."

مردم و فعالان محیط زیست در منطقه استهبان برای کنترل و مهار آتش‌سوزی به این محوطه گسیل شدند و توانستند با همکاری نهادهای دولتی این آتش را مهار کنند.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه استهبان به باشگاه خبرنگاران گفته "هیچ امکاناتی برای خاموش کردن آتش در اختیار افراد نبود و با توجه به اینکه سطح آتش سوزی جنگل وسیع بود، برای خاموش کردن آتش نیاز به یک دستگاه چرخ بال بود که چنین امکاناتی در اختیار ما قرار نداشت."

به گفته فرمانده مقاومت بسیج سپاه استهبان "بیش از ۱۰۰۰ هکتار از جنگل توده استهبان در این آتش سوزی از بین رفت."

کارشناسان و فعالان محیط زیست بارها در خصوص تخریب و از بین رفتن جنگل‌ها در ایران هشدار داده‌اند، اسماعیل کهرم، از کارشناسان محیط زیست، به تازگی در گفت‌و‌گو با روزنامه کلیک قانون با اشاره به نابودی جنگل‌ها اعلام کرد: "ناسا در کنفرانسی در آلمان که من هم در آن حضور داشتم در مورد وضعیت جنگل‌های ایران اعلام کرد که سالانه ۱.۵ تا ۲ درصد از جنگل‌های ایران نابود می شود. تصور کنید با این میزان از آسیب، چه قدر طول می کشد تا ایران کاملا با فقدان فضای سبز مواجه شود؟ دقیقا ۵۰ سال. این پیش‌بینی حقیقت دارد. یعنی سال‌های ۲۰۵۰ تا ۲۰۶۰ سال‌های نابودی کامل جنگل‌های ایران خواهد بود."

آقای کهرم با انتقاد از عدم اجرای طرح جامع پیشگیری و اطفای حریق جنگل‌ها که سال ۱۳۹۰ به تصویب رسیده است، گفت: "زمانی من به [محمد] خاتمی گفتم که جان شما و جان جنگل‌ها، حالا این را به دولت جدید می‌گویم که جنگل که از بین برود، خاک و آب و هوا و لطافت هوا نیز از بین می‌رود. ما طی روزهای گذشته رتبه نخست تا دوم فرسایش خاک در جهان را داشته‌ایم. فکر می کنید چرا؟ چون جنگل از بین می‌بریم و تبدیل به مرتع و زمین کشاورزی می‌کنیم. پاکستان با ۱۴۰میلیون جمعیت موفق شد جنگل‌هایش را در عرض ۵۰ سال از ۵ میلیون به ۱۱میلیون هکتار برساند. ما اما تا توانستیم از دست دادیم."

مسئله محیط زیست و حفظ آن در ایران همچنان موضوعی است که نیازمند بررسی و یافتن راهکار است و به اعتقاد کارشناسان، در صورت بی توجهی به حفظ محیط زیست ایران، که هفدهمین کشور جهان از نظر وسعت است، شاید در آینده نه چندان دور از بسیاری از گونه‌های گیاهی، جانوری و دریاچه های این کشور تنها خاطره‌ای برای نسل های آینده باقی بماند

برگرفته از سایت بی بی سی 

 

   پیوند به خبر آتش سوزی استهبان

کمیته بین المللی نجات پاسارگاد

www.savepasargad.com