از سازمان میراث فرهنگی و سازمان محیط زیست چه خبر
چکیده گزارش 100 روزه از عملکرد سازمان میراث فرهنگی پس از روحانی
مهدی حجت، معاون میراث فرهنگی در گزارش خود، عملکرد سازمان میراث فرهنگی را برای خبرنگاران توضیح داده است. آن چه تا کنون این سازمان انجام داده نشست هایی بوده که با دیوان عدالت اداری، شورای شهر و شهرداری و وزارت نفت داشته و طرح هایی برای آینده این سازمان که قرار است در آینده نوشته شود. چکیده عملکرد این سازمان به گفته معاون میراث فرهنگی در پنج مورد و به شرح زیر است:
1ـ نشست های این سازمان درباره خروج خانه های تاریخی ثبت شده با دیوان عدالت اداری نتیجه اش این بوده که دیوان عدالت اداری اعلام کند که سازمان میراث فرهنگی در گذشته از خانه های تاریخی به خوبی دفاع نکرده است و سازمان درخواست کرده که کارشناسان حوزه میراث فرهنگی را به دیوان عدالت معرفی کند تا در آینده قضات بر اساس توضیحات و مستندات واقعی در مورد خانه های تاریخی از ثبت داوری کنند.
2ـ در مورد نشست های این سازمان با شهرداری و شورای شهر قرار شده که 400 هکتار از مناطق مرکزی تهران با کمک شهرداری بهطور ویژه بررسی شود. این درحالی است که سازمان میراثفرهنگی به نتایج قابلقبولی با شورای عالی شهرسازی که مسئولیت بافتهای فرسوده را دارد رسیده است.
3ـ در نشت هایی که سازمان با وزارت نفت داشته معاون سازمان مهدی حجت تاکید کرده که باتوجه به اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته تمامی دستگاههای فنی موظف به سرمایهگذاری در دستگاههای فرهنگی هستند، در برنامه بلندمدتی که سازمان میراثفرهنگی برای جلب دستگاههای فنی در نظر دارد به جلب حمایت وزارت نفت و سرمایهگذاری در سازمان میراثفرهنگی پرداختهایم. و قرار است تا تفاهم نامه ای تهیه شود که وزارت نفت در مرمت سایت تاریخی بیستون، و سایت تاریخی تخت جمشید مشارکت داشته باشد
4ـ روسای تازه معتقدند: با توجه بر این که از بیش از 8 هزار نفر نیروی انسانی کارمند و کارشناس و نیروی حفاظتی موجود در سازمان میراث فرهنگی نیمی از آن ها (50 درصد) غیر متخصص و دیپلم و زیر دیپلم هستند و این برای سازمانی که نقش فرهنگسازی را دارد و ریشه های فرهنگی جامعه را آبیاری می کند جای تامل دارد، قرار شده طی مذاکراتی اصلاحاتی در خصوص جذب نیروی انسانی انجام شود بدون آنکه مشکلی برای نیروی انسانی غیرمتخصص بوجود آید.
5ـ در ارتباط با نیروی یگان حفاظت حجت معتقد است که 3 هزار نفر نیروی یگان حفاظت از میراث فرهنگی در سطح کشور وجود دارند که وضعیت مشخصی ندارد و قرار است طرحی در نظر گرفته شود تا این افراد بتوانندپاسداری فیزیکی لازم را از مواریث فرهنگی کشور انجام دهند.
نوروز (1388)
ـ ردیفهای موسیقی ایرانی (1388)
ـ موسیقی بخشیهای خراسان (1389)
ـ هنر نمایشی آیین تعزیه (1389)
ـ آیین پهلوانی و زورخانهای (1389)
ـ مهارت فرشبافی کاشان (1389)
ـ مهارت فرشبافی فارس (1389)
ـ نقالی؛ قصهگویی اجرایی ایرانی (1390)
ـ دانش سنتی لنجسازی و دریانوردی در خلیج فارس (1390)
ـ قالیشویی مشهد اردهال (1391)
کمیته بین المللی نجات پاسارگاد