International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

Link to Persian Section

 

1

 

پيوند به صفحه اصلی

 17 ژانویه 2011

 

در آستانه ی بهمن گان و روز ملی حمایت از حیوانات

شیرهای اسیر باغ وحش ارم تیرباران شدند

 

سپهر سلیمی

شیرهای باغ وحش ارم تیرباران شدند. کمتر حیوانی در باغ وحش های ایران به مرگ طبیعی می میرد ، مرگ و بیماری آن هم برای حیوانات وحشی در باغ وحش های غیر استاندارد ایران داستان جدیدی نیست اما این بار شیرهای باغ وحش ارم در حالی تیر باران شدند که شایعات و ابهامات زیادی در مورد بیماری آنها وجود دارد و بسیاری از کارشناسان معدوم سازی را تنها راه حل نمی دانستند.

 

هومن ملوک پور دامپزشك :

بیماری شیر ها قابل درمان بود

دامپزشك عضو تيم درمان ببر سيبري معتقد است، اين شيرها كه از دو ماه قبل علائم بيماري مشمشه، همان عامل مرگ ببر سيبري را داشتند، قابل درمان بودند و تنها سوءمديريت و بی توجهی مسئولین باغ وحش سبب اين كشتار شده است.

او به جام‌جم مي‌گويد: سه روز پيش يكي از شيران اين باغ‌وحش نيز مرده بود و اين سومين شيري بود كه در اين مدت با علائم بيماري مشمشه جان مي‌سپرد

به گفته او، مسوولان باغ‌وحش ارم نسبت به نگهداري و درمان اين شيران بي‌توجهي كرده و فقط خواسته‌اند مساله را با حذف آنها حل كنند.ملوك‌پور ادامه مي‌دهد: اين بيماري در حيوانات تك‌سمي مانند اسب قابل درمان نيست و حيوان هميشه ناقل اين بيماري خواهد بود، اما در گوشتخواراني مانند ببر يا شير اين بيماري قابل درمان است.

وي تاكيد مي‌كند: بيماري اين شيرها قابل انتقال به انسان نبود و من به عنوان دامپزشك حتي بدون دستكش ببر سيبري را معاينه كرده بودم، بنابراين ادامه حيات اين شيرها نمي‌توانست براي بقيه حيوانات يا انسان‌ها خطرساز باشد و تنها سوء‌مديريت مي‌تواند عامل كشتار آنها باشد.

ملوک پور در مطلب کوتاهی در وبلاگ خود نوشت : دیروز نه تا از شیرهای باغ وحش تهران را به گلوله بستند و کشتند. به همین سادگی. به جرم بیمار بودن. به جرم خوردن گوشت خر و الاغ آلوده. بیماری که قابل درمان بود. من نمیدانم این آقایان که تفنگ به دست گرفتند و با افتخار، سلطان جنگل را در قفس های دو در دو شکار کردند و به گلوله بستند، به چه شکل خود میمیرند یا مرگ عزیزانشان را می بینند. همین دو هفته پیش بود که همه شان را بیهوش کرده بودیم و ازشان خونگیری و نمونه برداری کرده بودیم. هنوز عظمت و جلالشان را در ذهن دارم که چه آرام زیر دستانم خوابیده بودند.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس :

بیماری شیرها تا دو روز پیش تایید نشده بود

محمدرضا تابش درگفت‌وگو با ايسنا در واكنش به معدوم كردن نه قلاده شير در باغ وحش تهران گفت: اگر حيواني مبتلا به بيماري مشمشه شود نخست بايد قرنطينه و مورد درمان قرار گيرد و اگر درمان موثر نبود معدوم شود.

وي ادامه داد: تشخيص بيماري مشمشه در ايران كه شايد از نظر تخصصي مقداري مشكل داشته باشيد به اين نحو است كه آنتي ژن مشمشه را به پلك چشم حيواني كه مشكوك است تزريق مي‌كنند اگر بعد از چهل و هشت  ساعت عوارض بيماري مشمشه نمايان شد مشخص مي‌شود كه حيوان مبتلا به مشمشه است.

تابش با تاكيد بر اين‌كه ابتلا به مشمشه تا دو روز پيش توسط موسسه تحقيقات رازي تاييد نشده بود، گفت: اگر معدوم كردن شيرها پيش از تاييد نهايي موسسه رازي باشد موضوع در كانون توجه مردم و جهانيان قرار مي‌گيرد و تبعات سوئي به دنبال دارد.

رئيس هيئت مديره جامعه دامپزشکان کشور:

گفتيم به شيرها گوشت گوساله بدهند، گوشت الاغ دادند

رئيس هيئت مديره جامعه دامپزشکان کشور با بيان اينکه تنها غذاي آلوده مي‌تواند دليل بيماري مشمشه در حيوانات باشد، دليل ابتلا و معدوم کردن  شير های مبتلا به اين بيماري در باغ وحش ارم را عدم اجراي دستور غذايي توصيه شده عنوان کرد.

وی گفت : براي تغذيه شيرهايي که نگهداري مي‌شدند سازمان دامپزشکي گوشت گوساله تجويز کرده بود اما سازمان محيط زيست بدون ملاحظه غذاهاي تجويز شده، گوشت الاغ که ارزان تر است براي تغذيه اين حيوانات تهيه کرده بود و به احتمال زياد اين گوشت‌ها آلوده بوده است

دوستداران حیوانات مخالف باغ وحش هستند

عدم نگهداری صحیح حیوانات در باغ وحش ها باعث شده که دوستداران حیوانات و گروههای زیست محیطی حامی حیوانات همواره نسبت به وضعیت باغ وحش های موجود در کشور اعتراض کنند.

عدم رسیدگی لازم ، استفاده نکردن از نیروهای متخصص و دلسوز و عدم تامین اعتبارات لازم باعث شده که باغ وحش های موجود در کشور به شکنجه گاه حیوانات و مکانی برای مرگ تدریجی حیوانات تبدیل شود. سوای مشکلات تغذیه ای و بهداشتی ، نگهداری حیوانات وحشی در فضای محدود باعث ایجاد بیماریهای روانی برای این حیوانات شده است و عملاً اکثر حیوانات موجود در باغ وحش ها افسرده بوده و مشاهده آنها تنها باعث آزار و ناراحتی حیوان دوستان می شود.

متاسفانه اعتراضات صورت گرفته نسبت به وضعیت بد حیوانات در باغ وحش ها همواره مورد بی توجهی قرار گرفته است و مرگ تدریجی حیوانات در شکنجه گاههای حیوانات همچنان ادامه دارد.

 

شیرهای باغ وحش ارم در حالی تیرباران شدند که هنوز دلیل مشخصی برای مرگ آنها بیان نشده است و اگر حتی اگر فرض را بر بیمار بودن آنها بگذاریم باز هم طبق نظر کارشناسان این بیماری قابل درمان است .

تنها نکته مشترک اظهارات بیان شده « بی مسئولیتی و بی توجهی » مقامات مسئول است . فرقی نمی کند این بی مدیریتی و اشتباه از سوی سازمان محیط زیست صورت گرفته باشد یا مدیریت باغ وحش ارم یا اداره دامپزشکی ، مهم این است که تعدادی حیوان بی پناه ( که در نقشی در بیمار شدن احتمالی شان نداشته اند ) کشته شدند و آنهایی که مقصر بودند همچنان بر سر کار می مانند ! آیا براستی الاغ ها و خرها مسئول مرگ شیرها بودند!؟

در آستانه جشن بهمنگان و روز حمایت از حیوانات شیرهای باغ وحش ارم کشته می شوند تا یک بار دیگر بی توجهی به وضعیت محیط زیست و حیات وحش کشور نمایان شود .

www.savepasargad.com

کمیته بین المللی نجات پاسارگاد