International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

Link to English Section

       

1

25 ادريبهشت 1388    (2548 سال پاسارگارد)   2009 May         ============      کميته نجات پاسارگاد هيچ گونه وابستگی مذهبی و سياسي ندارد

پيوند به صفحه اصلی

 

 

 

 باز هم خلاق گويي سازمان ميراث فرهنگی

تونل مترو سراسر خيابان چهارباغ را طی کرده است

محور تاريخي چهارباغ به محل ورود و خروج مسافران مترو تبديل مي‌شود

 

به گفته‌ي كارشناس مسؤول مرمت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان، با وجود درخواست‌هاي مكرر كارشناسان و دوست‌داران ميراث فرهنگي اصفهان براي حفظ ارزش‌هاي والاي تاريخي و فرهنگي شهر اصفهان و نظرهاي مسؤولان ميراث فرهنگي مبني بر عبور نكردن مترو از خيابان چهارباغ براساس كار كارشناسي صورت‌گرفته، تونل مترو سراسر خيابان چهارباغ را طي كرده است.

عليرضا خواجويي هفته‌ي پيش در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: اين در حالي است كه تونل شرقي اين محور از فاصله‌ي چهار متري سردر تاريخي خيمه‌گاه به‌عنوان تنها سردر باقي‌مانده از باغ‌هاي دوره‌ي صفوي چهارباغ اصفهان مي‌گذرد.

وي توضيح داد: اين تونل كه با قوس ملايمي از كنار پل تاريخي سي‌وسه پل عبور مي‌كند، فاصله‌ي آن در نقطه‌اي به هفت متري پل يادشده مي‌رسد. علاوه بر اين، ايستگاه‌هاي مترو در محور مياني چهارباغ تاريخي پيش‌بيني شده‌اند و اكنون حفاري ايستگاه شريعتي در محور مياني چهارباغ به طول تقريبي 100 متر و با عرض 40 متر انجام شده است. اگر اين كار به همين طريق ادامه پيدا كند، با احداث ايستگاه‌هاي دروازه دولت، عباس‌آباد و سي‌وسه پل در عمل، محور تاريخي چهارباغ به محل ورود و خروج مسافران مترو تبديل خواهد شد.

او ادامه داد: بي‌توجهي به ارزش‌هاي تاريخي شهر اصفهان و رعايت نكردن قوانين و ضوابط شهرسازي ناظر بر آن، فقط به عبور مترو از خيابان چهارباغ ختم نشده است و در سطح شهر به‌طور گسترده ادامه دارد.

اين كارشناس مسؤول مرمت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان بيان كرد: از تهديد و تخريب حريم زاينده‌رود گرفته تا تخريب كارخانه‌هاي صنعتي و ده‌ها نمونه‌ي‌ ديگر، دشمني با آثار تاريخي در حدي است كه شيب راهه مجتمع تجاري حكيم روي آثار به‌جامانده‌ي حمام تاريخي خسروآقا برخلاف درخواست‌ها و مكاتبه‌هاي مكرر سازمان ميراث فرهنگي تكميل شده و امكان بازسازي اين اثر تاريخي را كه بقاياي آن پس از تخريب غيرقانوني و فاجعه‌بار سال 1374 در صدر برنامه‌هاي بازسازي آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي قرار داشت، منتفي كرده است.

خواجويي گفت: كارشناسان و شهروندان علاقه‌مند به حفاظت از شهر تاريخي اصفهان كه در منظر جهاني از جايگاه ويژه‌اي برخوردارند، انتظار دارند، قوانين و ضوابط مصوب ميراث فرهنگي و رعايت اصول و ضوابط طرح‌هاي تفصيلي با هدف جلوگيري از تخريب‌هاي گسترده در شهر اصفهان و هم‌چنين برخورد قاطع و قانوني با مسببان امر، از سوي مسؤولان ذي‌ربط اجرا و محترم شمرده شوند.

 

کميته بين المللی نجات پاسارگاد

 www.savepasargad.com