International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

 

 

Link to English Section

 

   يبانيه ها  |   آرشيو  پاسارگاد  |  آرشيو خبرها  |  مقالات   |   آرشيو هنر و ادبيات   |   آرشيو تاريخ  زدايي   |   ديداري ـ  شنيداري  |   |  تماس |  جستجو   پيوند به صفحه اصلی

 22 فروردين   1387 (2546 سال پاسارگارد)    10  آوريل 2008*************************    کميته نجات پاسارگاد هيچ گونه وابستگی مذهبی و سياسي ندارد

 

 

     

يک ويرانی ديگر و انکار هميشگی سازمان ميراث:

 

22 فروردين 1387:

پل شاپور،  شاهکار ی از معماری دوران ساسانی، که جزو آثار ثبت شده ملی است پس از قرن ها سرپا ايستادن فرو ريخت

فرهنگ دوستان بارها از سازمان ميراث فرهنگی تقاضای اقدام کرده بودند اما مثل هميشه اين سازمان اهميتی نداد

 

خبرگزاری رسمی سازمان ميراث فرهنگي ( 19 فروردين 1387 ):

طي سال‌هاي اخير كوچكترين تخريبي به پل شاپوري(پل شكسته) وارد نشده

و درج هر گونه خبري در اين مورد كذب محض است.

 

ششم شهريور 1383

با هزينه 14 ميليون تومان در سه فصل مرمت اقدامات حفاظتی و مرمتی و استحکام اين پول انجام شده است.

 

پل شاپور يا پل شكسته خرم‌آباد پس از قرن‌ها بالاخره از پاي درآمد و فروريخت.

 اين پل يكي از شاهكارهاي معماري دوره ساسانيان بوده و در ضلع جنوبي قلعه فلك افلاك واقع شده است.

پل شاپوري حدود 230 متر طول داشته و در زمان خود از شاهكارهاي معماري به حساب مي‌آمد. اين پل داراي بيست و هشت طاق يا دهانه بود‌ه‌است. اما امروز تنها 5 طاق آن به جاي ماند‌ه است.

پل شاپوري در راستاي غربي- شرقي با ارتفاع 16 متر ساخته شده است و در دهانه پر طاق موج شكن‌هايي لوزي شكل براي كاهش تخريب سيل تعبيه شده است.

مصالح اين پل از سنگ، ملات گچ و ساروج است كه با ويژگي‌هاي فني بسيار ارزشمندي ساخته شده است. اين پل بخش‌هاي غربي لرستان را به شرق خرم آباد و از آنجا به خوزستان متصل مي‌كرده و به همين لحاظ از اهميت خاصي برخوردار است.

با وجود آنكه بارها اعلام شده بود اين پل تاريخي در حال ويراني است، اما از سوي سازمان ميراث فرهنگي اقدامي صورت نگرفت و اين پل كه يكي از ميراث باستاني كشور است، ويران شد.

امروزه از آن همه شكوه پل شاپوري تنها تلي از خاك به جا مانده و مسئولان سازمان ميراث فرهنگي نيز هيچ اقدامي در اين باره انجام نداده‌اند.

جالب است بدانيم، اين پل كه هم اكنون تنها خشت‌هايي از آن به جا مانده به شماره 1058 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.

همشهری

فرستنده،  احمد، همراه کميته نجات، از تهران

 

http://www.hamshahrionline.ir/News/?id=50196

 

 

خبرگزاری رسمی سازمان ميراث فرهنگي ( 19 فروردين 1387 ):

طي سال‌هاي اخير كوچكترين تخريبي به پل شاپوري(پل شكسته) وارد نشده

و درج هر گونه خبري در اين مورد كذب محض است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان لرستان درباره خبر منتشر شده در روزنامه همشهري مبني بر "پل ساسانيان فرو ريخت" به خبرنگار ميراث آريا(
CHTN)،گفت:حتي يك سنگ اين پل هم در سال هاي اخير نريخته و در حال حاضر طرح مطالعه آن توسط مشاور در حال اتمام است .

سيروس ابراهيمي با بيان اينكه بندكشي اين پل به تازگي انجام شده است ،افزود: 100 ميليون تومان براي مرمت اضطراري بخش‌هاي اصلي پل به پيمانكارپرداخت شده است .

وي با بيان اينكه حداقل ماهي يكبار از پل هاي استان لرستان‌ بازديد مي شود ،تصريح‌كرد: به عنوان مثال در اسفند ماه 2 باربه همراه معاون عمراني استاندار و شهردار لرستان از اين پل‌ بازديد به عمل آمد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان لرستان اضافه‌كرد:در حال حاضر حدود يك سال است كه پل را براي بازسازي به گروه مشاور پيرنيا واگذار كرده‌ايم .

وي با اشاره به اينكه آسيب‌شناسي طرح مرمت پل در حال انجام است ،خاطر‌نشان‌كرد:همچنين اقدامات پيمانكار به مراحل اجرايي رسيده است و بخشي از جزئيات ابلاغ شده است .

http://www.chtn.ir/newsShow.aspx?ID=1937

 

ششم شهريور 1383

با هزينه 14 ميليون تومان در سه فصل مرمت اقدامات حفاظتی و مرمتی و استحکام اين پول انجام شده است.

علی سجادی «مدير ميراث فرهنگي استان لرستان« درباره فصل سوم مرمت اين پل گفت که فصل اول و دوم مرمت اين پل با صرف شش ميليون تومان انجام گرفت و فصل سوم مرمت که از زمستان 82 شروع شده بود با مبلغ 8 ميليون تومان به پايان رسيد و اقدامات حفاظتی و مرمتی و استحکام بخشی مورد نياز اين پل انجام شده است.

کارهايي که سازمان ميراث مدعی انجام آن بود «دوخت و دور و پر کردن ترک های لايه های مختلف ملات ها با ملات گچ و دوغاب نيم کوب، از بين بردن درختچه ها و گياهان هرز که در طول زمان موجب فرسايش پل می شود، ايجاد قاب بندی فلزی و مهاربندی در زير دهنه ها جهت استحکام بخشی از پل، جلوگيری از عوامل فرسايش مانند نزولات جوی و .. .اندود کردن رو به گذر پل با ملات سنتی.» ايشان ضمنا گفتند که اگر اعتباری تعلق گيرد فصل چهارم و پنجم مرمت نيز انجام خواهد شد

http://www.chn.ir/News/?section=2&id=10848

 

عکس از:   مهدی ويس کريمی

 جمع آوری مطالب از:  همراهان کميته بين المللی نجات در ايران:

www.savepasargad.com