|
|||
|
|||
|
|||
همزمان با جشن ملی تیرگان ،
تارنمای شاعر توانمند معاصر استاد توران شهریاری گشایش یافت
سرانجام پس از مدت ها انتظار ، تارنمای توران شهریاری همزمان با جشن ملی تیرگان همچون تیری در کمان فرهنگ ایران ، در افق های دور دست مرزهای فرهنگی ایران زمین را می گستراند و دوستداران شعر و ادب پارسی به ویژه علاقه مندان آثار استاد توران شهریاری در سراسر جهان می توانند به مجموعه آثار ارزنده این بانوی ایران دوست دسترسی داشته باشند و تازه ترین سروده هایش را بخوانند.
تارنمای استاد شهریاری ، درگیرنده بخش های گوناگونی همچون زندگی نامه ، سروده ها ، دیگر آثار و گالری عکس می باشد که به تدریج كامل تر خواهد شد.
موبد اردشیر خورشیدیان نیز همزمان با جشن تیرگان و به مناسبت گشایش تارنمای استاد شهریاری پیامی صادر کرد که در بخشی از آن با اشاره به نقش با اهمیت زنان ایرانی در پاسداری از فرهنگ درخشان ایران ، آمده است :
« بی ترديد يكی از بارزترين راز پايداری ايرانيان به ويژه زرتشتيان در درازنای پر نشيب و فراز و سرشار از حملات بيگانه و گرفتاری های بيشمار تاريخي ، وجود نازنين شيرزنان باهمت و فرهيخته در كنار بزرگان و فرزانگان بوده است كه به ملت بزرگ ايران اين توان اهورايی را بخشيده كه زبان و سنن و آداب پربار و پرانديشه و خرد خويش را نگاهبان باشند و بتوانند در برابر بيگانگان از اصول اخلاق انسانی ايرانی به دقت پاسداري نمايند. در عصر جديد كه عصر دامداري و كشاورزی و صنعت و اتم و كامپيوتر و فضا به پايان رسيده و آغاز عصر نانوتكنولوژي ناميده ميشود ، دوشيزگان و بانوان دارای نقشی حياتی در پاسداري از اصول اخلاق و گسترش نيكی و راستی در جامعه و ميهن ميباشد. »
رئیس انجمن موبدان ، در ادامه پیام خود با اشاره به فرازهایی از زندگی بانو توران شهریاری آورده است :
« بانو توران شهرياری ( بهرامی ) كه در سال 1310 در كرمان و در يک خانواده ديندار و بافرهنگ زرتشتي زاده شده و يكی از چكامهسرايان فرهيخته معاصر جامعه به شمار ميرود. پس از دريافت ديپلم ادبيات ، به كسب دانش حقوق در دانشگاه تهران پرداخت و در سال 1334 در رشته حقوق قضايی از دانشگاه حقوق تهران و در سال 1347 در رشته حقوق جزا از دانشگاه شهيد بهشتی (ملی سابق) فارغ التحصيل شد و همه زندگی خود را به فراگيری دانش و معرفت پرداخت و با سرودهها و سخنرانيهاي پربار و انديشه برانگيز خود، شنوندگان را به تفكر و انديشه وادار نمود و نقش مهمي در درك و پاسداری از همه نيكی ها و راستی ها داشته است و نه تنها از افراد خدمتگذار به ميهن عزيز و جامعه زرتشتي به شمار می رود او ششمين زن وكيل دادگستری در ايران و نخستين فرد از همميهنان غير مسلمان ميباشد كه از سال 1384 خورشيدي به هموندی هيات مديره كانون وكلای مركز برگزيده شد.»
دکتر اردشیر خورشیدیان در بخش دیگری از این پیام ، درباره گشایش تارنمای استاد شهریاری نوشته است :
« تاكنون سه كتاب " گوهر" و " نگار زن " و " ديوان توران " از نامبرده به چاپ رسيده كه هر كدام از آنها موجب فخر و افتخار زرتشتيان و ايران ميباشد و به را افتادن تارنمای ايشان با نام www.tooran.ir در روز فرخنده جشن تيرگان امسال ( 3767دينی زرتشتی ) نويدی است برای همه زرتشتيان و بخردان و ايران دوستان و ميهنپرستان كه بتوانند از چكامهها و انديشههای اين بانوی گرانسنگ و فرهيخته بهرهمند شده و در راه درک و پاسداری از همه ارزشهای ايرانی خويش بهره جويند.»
توران شهریاری تنها شاعر زن ایرانی باشد که تاکنون بیشترین سروده های ملی و میهنی را از خود به یادگار گذاشته است و این از عشق سرشار او به ایران و فرهنگ درخشان آن سرچشمه گرفته است ؛ چنان که در میان سروده های او عناوین آشنایی چون ایران و خلیج فارس ، حماسه خرمشهر ، آذرآبادگان ، فردوسی و شاهنامه ، زن در ایران باستان ، جشن سده ، ارگ بم ، آریوبرزن ، شب یلدا ، فریاد سیاوش ، امیر کبیر ، یعقوب لیث ، آرش ، رستاخیز کاوه ، کورش ، و نجات پاسارگاد به چشم می خورد.
دکتر حسین خطیبی در مقدمه ای بر مجموعه اشعار توران شهریاری درباره ویژگی های شعر او می نویسد: « ... سخنانی از دل برآمده که بر دل می نشیند. اشعاری که هریک به مناسبیتی سروده شده و در هر مورد خوب جا افتاده است. به خصوص شور و شوق میهن دوستی شاعر با یاد آوری افتخارات گذشته این مرز و بوم و ارج نهادن بدان با بیانی گیرا و شیوا که خواننده را به اندیشه و تفکر وا می دارد ... شاعر در آثار خود از به کار بردن لغات دشوار و دور از ذهن که در زبان فارسی امروز جایی ندارد و نیز تکلفات و صنایع شعری که با سلیقه مردم زمان ما سازگار نیست دوری جسته و ساده و بی پیرایه سخن گفته است. گاه نیز شعر او بی هیچ گونه تکلفی ، یک دست با واژگان فارسی سروده شده به گونه ای که امروز به آن فارسی سره می گوییم... »
دکتر محمد ابراهیم باستانی پاریزی نیز مجموعه اشعار توران شهریاری را از نظر تنوع مضامین به یک سینی لُرک ( ترکیبی از آجیل و میوه های خشک در جشن ها و آیین های زرتشتیان ) تشبیه می کند و می نویسد : « ... در مقام تشبیه به یک سینی لُرک می ماند که هرکس هرچه مطابق ذوق خود بخواهد در آن می یابد...»
دوستداران آثار استاد توران شهریاری از این پس می توانند به تارنمای او با نشانی www.tooran.ir مراجعه نمایند.