International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

             يبانيه ها | آرشيو مطالب  پاسارگاد | آرشيوخبرها | مقالات | آرشيو هنر و ادبيات | آرشيوتاريخ زدايي | ديداري ـ شنيداري | و آرشيو هاي ديگر      بازگشت به صفحه اصلی

 

 

وقتی کميته نجات اعلام کرد که آبگيری سد سيوند فاجعه ای است برای  ميراث فرهنگی و تاريخی ما، و فاجعه ای است برای محيط زيست ساختمان سد سيوند پس از سيزده سال تازه به اين جا رسيده بود که در عکس ها می بينيد. و وزارت نيرو با همدستی سازمان ميراث فرهنگی  ظرف کمتر از سه سال آن را برای آبگيری آماده کردند و فاجعه شروع شد

 

فاجعه ای  که کميته بين المللی نجات از آغاز از آن می گفت شروع شده است

درياچه بختگان به دليل آبگيری سد سيوند به نمکزاری کشنده تبديل شده است

علاوه بر نابودی محيط زيست بی آبی و بيماری های خطرناک مردم اطراف درياچه بختگان را تهديد می کند

 

هنگامی که کميته بين المللی نجات در شروع فعاليت هايش اعلام کرد «آبگيری سد سيوند جنايتی عليه بشريت است» عده ای گفتند که «جنايت؟ غلو می کنيد!» عده ای هم گفتند «داريد حرف های سياسی می زنيد». ما اما آن چه را که می گفتيم برگرفته از نتايج تحقيق  برخی از کارشناسان وطن دوست و دلسور سرزمين مان بود.

از دو سال پيش که سايت کميته نجات نيز شروع به کار کرد، به شهادت مطالبی که در آن موجود است، ما به طور مرتب از نابودی آثار باستانی و نابودی محيط زيست نوشته و گفته ايم اما علاوه بر روسای سازمان ميراث فرهنگی، که مدام در حال انکار حقايق هستند، عده ای بدنبال آن ها همچنان ناآگاهانه يا مغرضانه و لجوجانه گفته اند که هيچ اتفاقی نخواهد افتاد. و اکنون که فقط چند ماه (کمتر از چهار ماه)، از آبگيری اين سد می گذرد، علاوه بر مناطقی باستانی که غرق شده و در حال غرق شدن اند، با فاجعه ی زيست محيطی خشک شدن درياچه بختگان که از آب رودخانه پلوار سيراب می شد روبرو شده ايم. اين درياچه که از اهميتی ملی و زيست محيطی برخوردار است به دليل آبگيری سد سيوند در حال نابودی است. بر اساس خبرهای اعلام شده در مطبوعات ايران، در همين چند روز اخير هزاران پرنده ئ ناياب، که به صورت فصلی به اين منطقه مهاجرت می کنند از تشنگی مرده اند و، همانگونه که کارشناسان محيط زيست بارها گفته اند خشک شدن چنين تالاب بزرگی  به دنبال آبگيری سد سيوند فاجعه زيست محييطی بزرگی را بهمراه خواهد آورد.

و ما هم اکنون، و باز به گفته کارشناسان وطن دوست و نه همراهان روسای سازمان ميراث فرهنگی، اعلام می کنيم که اين تازه بخشی از فاجعه است.  با خشک شدن درياچه بختگان پيش بينی شده که بيماری های خطرناکی روستاييان و مردم آن منطقه را تهديد به مرگ می کند؛ و نيزاعلام می کنيم که برخلاف گفته های مسئولان اصلی سازمان ميراث  تمامی آثار باستانی منطقه و به خصوص آرامگاه کوروش در خطری جدی قرار دارند.

کميته بين المللی نجات

بيستم اگوست 2007

 پيوند به مطلبی که  حدود دو سال پيش در سايت کميته نجات منتشر شد