|
بازسازی نقش ها و کتیبه های باستانی به روشی مدرن
گفتگویی با ثریا صمد زاده، هنرمند نقاش و طراحِ ِ دوستدار میراث فرهنگی ایرانزمین
برای دیدن کارهای ثریا صمدزاده>>>
از شرین اسفندارمزد
خانم ثریا صمدزاده نقاش و طراح ایرانی مقیم آلمان پس از سال ها دوری از ایران مدتی ست که تلاش می کند تا نقش ها و کتیبه های باستانی را در نقاشی ها و طرح های لباس و وسایل زینتی بازسازی کند. ثریا صمد زاده سال هاست که طراح لباس و کفش های زنانه برای برخی فروشگاه ها و شرکت های ورزشی آلمان و کشورهای دیگر است.
تازه ترین نقاشی ایشان که به صورت کتیبه ای ساخته شده، انسان بالدار، و یا کورش بزرگ است که آن را برای انتشار در روز کوروش بزرگ، در اختیار بنیاد میراث پاسارگاد قرار داده است.
شرین ـ خانم صمدزاده عزیز شما چند سال است که از ایران دور هستید ؟
ثریا ـ من دقیقا سی و یک سال پیش از ایران خارج شدم
شرین ـ درایران نیز کار طراحی لباس می کردید
ثریا ـ نه، وقتی من به این جا آمدم خیلی جوان بودم و تازه در ایران دیپلمم را در رشته هنر و گرافیک گرفته بودم
ـ در خارج هم دنبال تحصیلاتی را در این رشته ها گرفتید؟
ثریا ـ بله در آلمان و از سال 1992 در رشته طراحی لباس ودر رشته نقاشی به تحصیلاتم ادامه دادم
شرین ـ کارهای طراحی لباس ، زیور آلات و کار روی چوب شما بسیار جالب و دیدنی است از چه زمانی کار طراحی لباس و را به صورت حرفه ای و به عنوان کار شروع کردید؟
ثریا ـ تقریبا از سال 2000 . و البته در کنارش، برای شرکت های ورزشی هم کار می کردم و طرح هایی، مثل کفش زنان و اونیفورم ورزشی، برای آن ها می کشیدم
شرین ـ آیا در کار بیزنس موفق بودید؟
ثریا ـ بستگی دارد که انسانها مو فق بودن رو در چه چیزی میبینند. من به طور کلی به همه چیز مثبت نگاه می کنم. و به همین دلیل فکر می کنم بله موفق بوده ام.
شرین ـ در کارهای چند سال پیش شما نشانه ای از فرهنگ ایرانی نیست، از کی به فرهنگ و تاریخ ایران علاقمند شدید ؟
ثریا ـ راستش من همیشه به هنر و تاریخ و فلسفه علاقه ی زیادی داشته ام و کتاب هایی را در این حوزه ها می خواندم. به ويژه کتاب هایی که مربوط به تاریخ باستان بود.
شرین ـ ازچه زمانی تصمیم گرفتید که از نشانه های فرهنگ ایرانی در کارهایتان بهره بگیرید؟
ثریا ـ از سال 2016 تصمیم گرفتم به صورتی جدی بعضی از نشانه های فرهنگ ایران و قهرمانان بزرگ تاریخ ایران را در طرح و نقاشی هایم بازسازی کنم.
شرین ـ فکر می کنید در این کار موفق بوده اید؟
ثریا ـ من تلاشم را می کنم تا با خلاقیت، و عشق به تاریخ باستانی خودمان که به نظر من معنویتی بزرگ دارد، کارهایی انجام دهم. امیدوارم مورد قبول دوستداران ایران قرار بگیرد
شرین ـ از نظر خودتان که کارهای جدیدتون در مقایسه با کارهای قبلی کدام بهترند
ثریا ـ این را باید بینندگان و منتقدین نظر بدهند. ولی من خودم جدیدی ها را بیشتر دوست دارم. من فکر می کنم مفهوم تابلوهای جدید من واقعی ترند و در عین حال می توانند از تاریخ باستانی ایران نیز سخن بگویند
شرین ـ سبکی که برای این کارهای تازه دارید چیست؟
ثریا ـ این نقاشی ها را من با سبکی جدید، روی بوم نقاشی و رنگ Acrylic و به صورتی می کشم که شباهت زیادی به کتیبه های قدیمی دارند.
شرین ـ آیا تا به حال نمایشگاهی از کارهای جدیدتان داشته اید
ثریاـ نه، ولی در تلاش هستم تا به زودی کارهایم را در یکی از نمایشگاه ها به نمایش بگذارم
شرین ـ شما چگونه با بنیاد میراث پاسارگاد آشنا شدید؟
ثریا ـ از طریق رسانه ها، و بعد سعی کردم تا با مسئولین آن تماس بگیرم و از آن ها در مورد برخی از مسایل تاریخی پرسش هایی کنم که برایم بسیار موثر بوده است. این را هم باید بگویم که به سهم خودم از بنیاد میراث پاسارگاد بخاطر نگهداری و پشتیبانی از میراث فرهنگی و تاریخی ایران تشکر و قدردانی می کنم، می توانم به صراحت بگویم که بنیاد میراث پاسارگاد تنها بنیادی فرهنگی ست که با تمام وجود و دلسوزانه از میراث تاریخی و فرهنگ ایران حمایت و پشتیوانی می کند
شرین ـ خانم ثریا صمدانی سپاسگزارم از شما و برایتان آرزوی بیشترین توفیق ها را داریم
بنیاد میراث پاسارگاد