Save Pasargad Committee

      سایت رسمی بنیاد میراث پاسارگاد

 

پيوند به خانه

 

فاجعه ای دیگر، «اشتباه انسانی» دیگر!

رهاسازی آب «سد زیردان» درست در زمان شدت بارش ها بوده است

شهرام صداقت*
به گزارش خبرگزاری های داخلی سیل در سه روز گذشته خسارت‌های شدیدی به سیستان و بلوچستان  وارد کرده است و مناطقی را در  دلگان، نیکشهر، خاش، دلگان، کنارک، سراوان، دشتیاری چابهار، زراباد، کنارک و بزمان با خود برده و مزارع و محصولات کشاورزی را نابود کرده است.

در بخشی از گزارش استاندارسیستان و بلوچستان، از آسیب های وارد آمده به مناطق سیل زده قطع محورهای ارتباطی 500 روستا در سطح استان، مسدود شدن 26 محور مواصلاتی فرعی، قطع برق 130 روستا، از مدار خارج شدن شبکه توزیع آب آشامیدنی300 روستا در مناطق مرکزی و جنوبی، آسیب شدید به بخش کشاورزی از جمله باغات موز و مزارع و همچنین آبگرفتگی معابر و منازل مسکونی در مناطق شهری و روستایی گفته شده است.

هنوز از خسارت های جانی، گزارشی رسمی منتشر نشده اما در یکی از خبرها آمده که:   «رئیس سازمان اورژانس کشور جهت بازدید از مناطق سیل زده در سیستان و بلوچستان و نظارت بر روند ارائه خدمات بهداشتی ، درمانی و فوریت های پزشکی به این استان سفر کرد».

به گفته ی زین الدینی یکی از فعالین محیط زیست محلی، «با توجه به هشدارهای بارشی در دو هفته اخیر و انبوه جلسات ستاد نسبت به رها سازی آب سد زیردان در فرصت موجود اقدامی صورت نگرفته است». این فرد همچنین می گوید: «حجم سیلاب دشتیاری فقط مربوط به ریزش های آن منطقه نیست و در حقیقت رها سازی آب سد زیردان زمانی انجام شده که بارش ها در بالا دست سد یعنی رودخانه کاجو(شهرستان قصرقند) و دشتیاری به بالاترین سطح رسیده است».

امروز مسئولاندولتی  از جمله فرمانداران و استانداران مناطق خسارت دیده از مقامات مسئول کشوری و نیز از مردم در سراسر کشور خواسته اند هر چه سریعتر به شتاب مردم مناطق سیل زده بشتابند و برای این منظور لیستی شامل اقلام مواد غذایی و تجهیزات امدادی برای کمک رسانی اعلام کرده اند.

خبرها حاکی از آن است که این استان ها با کمبود تجهیزات امدادی و نیروی انسانی هلال احمر روبرو هستند و مردم مناطق سیل زده مانده‌اند تک و تنها و با دست خالی و تنها خودشان هستند که به یکدیگر کمک هایی می کنند. در حال کمک رسانی به هم هستند.

توجه داشته باشید که به گفته ی علی کرد نماینده مردم خاش، میرجاوه، کورین و نصرت آباد در مجلس شورای اسلامی: «هنوز خسارت سال های قبل طوفان های شدید، بارش های تند و رگباری، سیلاب، برف، سرما و یخبندان پرداخت نشده است».

این نماینده مجلس اسلامی همچنین می گوید: «از سال 92 تاکنون دولت نتوانسته خسارت وارده چند هزار میلیاردی به حوزه های زیرساختی، کشاورزی، راه، گردشگری، خدماتی، عمران شهری و روستائی و غیره را جبران کند».

----------------------------------------------

* همراه بنیاد میراث پاسارگاد ـ تهران

 

بنیاد میراث پاسارگاد

www.savepasargad.com