Save  Pasargad Committee

 

Link to English Section

پيوند به خانه  

 

مسئول بحران بی آبی در ایران

ذخایر استراتژیک آب منفی شد/ ۸۵ درصد کشور خشک است


چندین سال است که مشکل کمبود آب در ایران مطرح است. کارشناسان غیر دولتی می گویند برخلاف اظهارنظر مسئولین دولتی بیشترین دلایل این کم آبی فقط خشک سالی ها،و یا وجود هشتاد و پنج درصد اقلیم خشک در ایران، نبوده است. آن ها معتقدند که موارد مختلف دیگری بیشتر از این ها سبب بحران آب در سرزمین مان است. مثل: «ساختن سد های بی رویه، کندن چاه های حساب نشده، کشاورزی ناکارآمد، سو مدیریت و سرعت نامتناسب توسعه، استفاده بیش از اندازه از آب های فسیلی (165 میلیارد متر مکعب از 180 میلیارد متر مکعب آب شیرینی که داریم)، ازدیاد بی رویه جمعیت و نبود آموزش استفاده درست از منابع طبیعی.» و کاملا روشن است که مسئول همه ی این ها سوء مدیریت مدیران محیط زیست، کشاورز، آب،آموزشی و ...، سواستفاده های مالی و ناکارآمدی رهبران جمهوری اسلامی است. اما همانطور که می بینید اکنون مسئولین دارند همه چیز را به گردن خشک سالی و خشکی بیشترین مناطق ایران و بی توجهی مردم و استفاده زیاد مصرف آب می اندازند. البته که سرزمین ما خشک است، اما این خشکی قرن ها بوده است، و کشورهایی هم هستند که خیلی خیلی بیشتر از ما خشک هستند، و البته که مردم هم به دلیل ندیدن آموزش و نادانستن شان از مسایل مربوط به منابع طبیعی توجهی به استفاده از آب، و انرژی ها و منابع دیگر ندارند اما اکنون که وضع آب به بحرانی ترین وضع خود رسیده مسئولین تازه یادشان آمده که به آن ها آموزش بدهند.

www.savepasargad.com

 

 در زیر مطلبی را در همین ارتباط ملاحظه می کنید:

ذخایر استراتژیک آب منفی شد/ ۸۵ درصد کشور خشک است

قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه میزان منابع آب تجدیدشونده از ۱۳۵ به ۱۱۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است گفت: رفتار مصرفی آب کشور باید تغییر کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ستار محمودی با بیان اینکه اگر نگاهی به اقلیم ایران بیندازیم می‌بینیم که حدود ۸۵ درصد مساحت کشور دارای اقلیم خشک است، گفت: با رشد جمعیت و صنعت، میزان مصرف آب از کنترل خارج شده است.

قائم مقام وزیر نیرو خاطرنشان کرد: از حدود ۴ دهه پیش، میانگین بارش‌ها در کشور از ۲۵۰ میلیمتر به ۲۴۰ میلیمتر، میانگین سالانه روان‌ آب‌ ها در کشور از ۸۶ میلیون مترمکعب به ۴۶ میلیون مترمکعب و میزان منابع آب تجدیدشونده از ۱۳۵میلیارد مترمکعب به ۱۱۰ میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرده است.

محمودی ادامه داد: هیچ نظامی نمی تواند مردم را با فشار مجبور به مصرف بهینه اب کند و تنها راه این است که مردم خود دغدغه آب داشته باشند و لازمه  این جوش و خروش همان فرهنگ سازی است.

وی با بیان اینکه رفتار مصرفی آب ما باید تغییر کند و با شرایط تطبیق پیدا کند، اظهارداشت: یکی از کارهایی که باید در این زمینه انجام داد، فرهنگ‌ سازی و توجه به مسائل فرهنگی است. در چند دهه گذشته، درآمدهای ناشی از نفت موجب شده تا روند مصرف آب اینگونه بی رویه شود.

کمیته بین المللی نجات پاسارگاد

www.savepasargad.com