Save  Pasargad Committee

 

Link to English Section

پيوند به خانه  

چرا چشمه های تاق بستان ناگهان خشک شدند

باز هم درست در زمانی که پرونده تاق بستان برای جهانی شدن آماده می شود، با آمدن بلایی تازه بر سر آن جهانی شدن این بنای تاریخی و کم نظیر را با مشکل روبرو کردند. از سال 86 تا کنون هر بار که قرار بوده پرونده این اثر تهیه شود مساله ای بوجود آمده است. در سال 86 با ساختن پل شیرازی در حریم درجه یک شکارگاه خسرو و تخریب بخشی از این شکارگاه ثبت جهانی تاق بستان را به تاخیر انداختند، سه سال پیش دوباره همزمان با تهیه پرونده این اثر سازمان اوقاف با ساختن گنبدی دو طبقه، و تخریب منظر تاق بستان، و البته با اجازه سازمان میراث فرهنگی، روند پرونده آن را متوقف کرد و اکنون خشک شدن ناگهانی چشمه های زیبای تاق بستان تهیه پرونده آن را  متوقف خواهد کرد. آیا کسانی پشت این ماجرا های مکرر در ارتباط با میراث فرهنگی و تاریخی ایرانی ما هستند که نمی خواهند این آثار در فهرست میراث جهانی به ثبت برسند؟! حتی اگر خوش باورانه بگویم که این مسایل روی ناآگاهی و بی توجهی مسئولین سازمان میراث فرهنگی است و عمدی در کار نیست باید به حال سرزمینی گریست که سازمانی که کارش حفظ میراث فرهنگی آن است این همه ناآگاه و بی خبر و بی توجه نسبت به بهترین بخش های تاریخ و فرهنگ آن سرزمین باشد.

www.savepasargad.com

به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته چشمه های تاق بستان بدون هیچ دلیل روشنی خشک شدند. و صبح امروز مردم روستای طاق بستان با صحنه ای غم انگیز مواجه شدند

 مجموعه طاق بستان یکی از آثار بی نظیر تاریخی ایران و جهان است که نخستین انیمیشن سنگی دنیا با آثاری فاخر از مجد و عظمت ایرانیان باستان لقب گرفته است.

یکی از ویژگی های این مجموعه تاریخی وجود چشمه های جوشان آب در کنار سنگ نگاره ها و تاقهای سنگی است.

این درحالی است که تا شب گذشته میزان آب ریز چشمه ده لیتر بر ثانیه بوده است.

مردم منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشتند که برداشت بی رویه آب از سوی آب منطقه ای و آب و فاضلاب شهری موجب این پیشامد ناگوار شده است.

خشکیدن چشمه ها به دلیل پایان یافتن آب های زیر زمینی است

در همین راستا منصور کیاور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه در گفتگویی با خبرنگاران دراین رابطه اظهار داشت: خشکیدگی چشمه های تاق بستان به دلیل اضافه برداشت نبوده بلکه پایان یافتن منابع آب زیرزمینی آن منطقه است.

وی در پاسخ به این سؤال که چگونه ممکن است چشمه ها یک شبه خشک شوند گفت: از آنجایی که آب منطقه ای متولی این امر است بایستی با انجام مطالعات، علل وقوع این خشکیدگی را تشخیص دهد.

کیاور بیان کرد: ما فقط مسئول آب های سطح زمین هستیم و اقدامی برای نگه داشتن آب در داخل چشمه نداریم. اما علائم و شواهد حاکی از اتمام منابع آب زیرزمینی در منطقه تاق بستان است.

به گزارش خبرنگار مهر، برای علت یابی این واقعه نادر از سوی شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه، موفق به برقراری ارتباط با کیاست امیریان مدیرعامل این مجموعه نشدند.

مطلب مرتبط

سازمان اوقاف  کرمانشاه جلوی جهانی شدن طاق بستان را گرفته است

 

کمیته بین المللی نجات پاسارگاد

www.savepasargad.com