Save  Pasargad Committee

 

Link to English Section

پيوند به خانه  

 

تخلف مدیران  قطار شهری اصفهان محرز است

دکتر محمد علی دادخواه

یک پژوهشگر حقوق بین الملل با اشاره به احتمال آغاز به کار متروی اصفهان و امکان مطرح شدن آن در مجامع جهانی گفت: در زمینه حفظ میراث فرهنگی با توجه به ماده 27 اعلامیه جهانی حقوق بشر که دولت ایران آن را پذیرفته است و متعهد به آن است و همچنین با توجه به این که عبور مترو از خیابان چهارباغ، خسارت بار است و کارشناسان دادگستری صراحتا این امر را تایید کرده اند و از طرفی، عکس هایی هم که از مدرسه چهارباغ در ضلع شرقی خیابان چهارباغ وجود دارد نشان می دهد که بعد از عبور دستگاه های حفاری، جانمایی کاشی های این مدرسه تغییر شکل یافته است، امکان طرح پرونده متروی اصفهان در مجامع جهانی وجود دارد.

محمد علی دادخواه در گفتگو با خبرنگار زندگی سالم افزود: متروی اصفهان برابر مصوبات پیشین می بایست از خیابان شمس آبادی عبور می کرد، به همین علت پرونده مترو اصفهان در حال حاضر در دادسرای رسیدگی به تخلفات کارکنان دولت در تهران مطرح است.

این کارشناس مسائل حقوقی بیان داشت: این احتمال وجود دارد که به علت حفظ منافع بشری و حفظ ساختمان های کهنی که در این قسمت از چهارباغ وجود دارد همچون مدرسه چهارباغ، بازار، کاخ هشت بهشت و خود خیابان چهارباغ که از قدمت کهنی برخوردار است، مراجع در این زمینه اقدام کنند.

دادخواه تصریح کرد: برای حفظ اعتبار ایران و جلوگیری از سرشکستگی، قبل از این که مورد مواخذه خردمندان جهان قرار بگیریم خود باید عاقبت اندیش باشیم و فرزانگی حکم می کند که مترو از چهارباغ عبور نکند.

این دوستدار میراث طبیعی و میراث فرهنگی بین الملل افزود: امکان دارد که اتفاقی که در خصوص ارگ جهان نما افتاد برای متروی اصفهان نیز بیفتد زیرا پیش از این، شعبه دادسرا دستور توقف کار مترو را اعلام کرد، پس از آن نیز شعبه دادسرای رسیدگی به تخلفات کارکنان دولت، درست همین راه را رفته است و کارشناسان اعلام کرده اند که به هیچ وجه نمی توان از خساراتی که متروی اصفهان به بافت تاریخی خیابان چهارباغ وارد می آورد، جلوگیری کرد.

وی تاکید کرد: در رابطه با وظیفه مردم و اقداماتی که می توانند انجام دهند، در این زمینه تخلف مدیران قطار شهری اصفهان محرز است و باید از آن جلوگیری شود و همه کسانی که به تمدن کهن و پیشینه تاریخی اصفهان توجه دارند باید به این مساله رسیدگی کنند.

دادخواه یادآور شد: حفظ میراث فرهنگی و تمدن کهن آن یکی از پایه های شادمانی جوامع است و با توجه به این که مؤسسه فوربس، ایران را در زمره یکی از کشورهای غمگین جهان ذکر کرده است، یکی از راه های گریز از افسردگی در این کشور، حفظ و ارج نهادن به میراث فرهنگی است و دولت و نهادهای مردمی باید به این امر توجه کنند

برگرفته از زندگی سالم


کمیته بین المللی نجات پاسارگاد

www.savepasargad.com