Save  Pasargad Committee

 

Link to English Section

پيوند به خانه  

 

فاجعه ی آلودگی هوای خوزستان، بی توجهی دولت روحانی و اعتراض شدید نماینده اهواز

 

از رضا کمالی

 

وضعیت آلودگی هوا در استان خوزستان روز به روز بدتر می شود، و هر روزه تعداد افرادی که به دلیل آلودگی هوا به مراکز درمانی و بیمارستان ها مراجعه می کنند، به خصوص در اهواز رو به فزونی است. به گفته نماینده اهواز اکنون میانگین بیمارانی که امکان رفتن به این مراکز را دارند به دویست تن در روز می رسد.

 

«سید شریف حسینی»، نماینده اهواز و باوی در گفت و گو با خبرنگاران از کم توجهی مقام های دولتی به وضعیت آلودگی هوا در خوزستان به شدت انتقاد کرد و گفت:  «هوای خوزستان اسیدی است و شرایطی که این روزها برای خانواده ها در خوزستان و بخصوص اهواز به وجود آمده است شرایطی خاص است.»

 

برخی از  اظهارات مهم و تکان دهنده ی شریف حسینی چنین است:

 

- تا کنون حداقل بیست هزار نفر به دلیل آلودگی هوا به مراکز درمانی استان خوزستان مراجعه کرده اند.

 

- اگرچه اسم باران های اخیر را باران اسیدی گذاشته اند، اما من معتقدم باید بگویند هوای اسیدی. چون در روزهایی که بارندگی هم  نیست میانگین روزی دویست  نفر به مراکز درمانی مراجعه میکنند.

 

- شرایط خاص و حوادث غیر مترقبه چه معنایی دارد؟ مگر مسئولان فقط برای زلزله باید برای دلداری به شهرستان ها بروند؟ شرایط خوزستان و اهواز شرایط خاص است. اما یکی از وزرای دولت یازدهم به خودش زحمت نداد که به اهواز بیاید و ببیند چه خبر است!

 

- وزیر بهداشت دولت دهم حاضر نشد لیوان آبی از لوله های اهواز بنوشد. وزیر بهداشت دولت یازدهم حتی حاضر نیست به اهوازبیاید.

 

- درقبال مسئولیتی که به ما میدهند باید کار انجام دهیم. معاون محترم رئیس جمهور در بخش محیط زیست و وزیر بهداشت موظف هستند خودشان با پای خودشان بیایند و وضعیت آلودگی هوا را بررسی کنند.

 

- هنوز مسئولان مسئولان مربوطه نتوانسته اند تشخیص دهند که دلیلی این آلودگی چیست. این خیلی بد است که بعد از مراجعه این همه آدم به بیمارستان هنوز نتوانسته اند تشخیص دهند دلیل این آلودگی چیست.

 

- ما الان در اهواز شرایط خاص داریم. درست است که باید آرامش ایجاد کنیم. اما کتمان کردن اینها راه حل مشکل نیست. درخواست من از آقای روحانی این است که هرچه سریعتر تیمی در حد وزارت یا معاون رئیس جمهور به استان بفرستند.

 

- ما با مسئولان مکاتبه داشتیم. تذکر دادیم. در هیات رئیسه مجلس مطرح کردیم. در جلسه با رئیس جمهور مطرح کردیم. دیگر نمی دانیم چه کاری باید انجام بدهیم. فقط این مانده است که به جمکران برویم و نامه بنویسم که چنین وضعی داریم.

 

- هنوز کار خاصی برای حل مشکل نشده است. اولین کار این است که تشخیص بدیم مشکل از کجاست. اماهنوز تشخیص داده نشدهاست.ضمن این که آمارها کتمان می شود.این راه حل مشکل نیست.

 

75 درصد این آلودگی برای صنایع است و 70 درصد از این آمار مربوط به نفت است. اما وزارت نفت یک ریال برای آلودگی به استان نمیدهد. آپارتمان ها و مکان های رفاهی مدیران و وزارت نفت در مناطق دیگر است که نام نم یبریم. اما مردم باید این زجر را تحمل کنند.

 

- در صورت ادامه این جریان ما تا استیضاح وزیر و تحقیق و تفحص از معاونت ریاست جمهوری پیش میرویم.

 

 

کمیته بین المللی نجات پاسارگاد

www.savepasargad.com