بازگشت به صفحه اصلی |
|
محمدحسن طالبيان، مدير پايگاه پژوهشي پارسه ـ پاسارگاد:
آبگيری سد سيوند تنها با اجازه سازمان ميراث فرهنگی امکان پذير است
با پايان يافتن مراحل ساخت سد سيوند در تنگه بلاغي، مسئولان وزارت نيرو و آب منطقهاي فارس اين سد را براي آبگيري آماده ميكنند. اين درحالي است كه طبق توافقنامهاي، آبگيري سد سيوند تنها با اجازه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور امكانپذير است.
«محمد حسن طالبيان»، مدير پايگاه پژوهشي پارسه ـ پاسارگاد دراينباره به ميراث خبر گفت: «سد سيوند مراحل ساخت را پشت سر گذاشته و اكنون براي آبگيري آماده شده است. اما اواخر سال گذشته طي توافقنامهاي ميان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با وزارت نيرو، اجازه آبگيري اين سد به عهده سازمان گذاشته شد و به همين دليل تا زماني كه اين اجازه داده نشود، سد سيوند نميتواند آبگيري كند.»
سد سيوند كه در مسير رودخانه پولوار (سيوند) ساخته شده است، پساز عبور از دره بلاغي به تنگهاي باستاني ختم ميشود. اين درحالي است كه دره بلاغي يكي از مناطق باستاني كشور محسوب ميشود و تا كنون هياتهاي باستانشناسي از نقاط مختلف دنيا به همراه هياتهاي ايراني در آن به كاوش پرداختهاند.
طالبيان با بيان اينكه هماكنون هياتي متشكل از باستانشناسان ايراني و لهستاني در اين تنگه مشغول كاوش هستند، به ميراث خبر گفت: «اين آخرين برنامه پژوهشي در تنگه بلاغي است و پساز پايان اين فصل كاوش منتظر دستور رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ميمانيم.»
هيات كاوش با يافتن ظرفي سفالي منقوش به نقش شكار شاهان هخامنشي، فصل تازهاي از مطالعات باستانشناسي را در تنگه بلاغي رقم زدهاند.
تا كنون هشت هيات باستانشناسي متشكل از پژوهشگران ايراني و خارجي سه فصل پياپي را در تنگه بلاغي به مطالعات باستانشناسي مشغول بودند كه حاصل اين مطالعات بخش زيادي از نادانستههاي دورههاي تاريخي و پيشاز تاريخي اين تنگه باستاني را برطرف كرد.
تازهترين مطالعات باستانشناسي نشان ميدهد تنگه بلاغي در زمان داريوش اول شكارگاه وي بوده است.
هيات باستانشناسي ايران و فرانسه با يافتن كاخي از دوران وي، اين موضوع را به اثبات رساندند.
فارس_ خبرگزاري ميراث فرهنگي
http://www.chn.ir/news/?section=2&id=35198