|
آيا شما هم نامه ي سرگشاده را امضا کرده ايد؟
از هر حركتي كه موجب وارد آمدن صدمه به آثار تاريخي كشور شود ممانعت ميكنيم
طه هاشمی:
در صورتي كه آبگيري سد سيوند و رطوبت ناشي از آن روي مقبره كوروش و سازههاي تاريخي محوطه اثر نامطلوب داشته باشد، از ادامه آبگيري سد سيوند جلوگيري كرده و درياچه سد خشك ميشود
به گزارش خبرنگار ايرنا، "سيدطه هاشمي" روز يكشنبه در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به جايگاه و توان اجرايي كه امروز سازمان ميراث فرهنگي دارد به طور قطع از هر حركتي كه موجب مخدوش شدن و وارد آمدن صدمه به آثار تاريخي كشور شود ممانعت ميكنيم.
وي با اشاره به
انجام مطالعات باستان شناسي در منطقه تنگهبلاغي افزود:
باستان
شناسان اتمام طرحهاي مطالعاتي در اين حوزه را اعلام كردهاند و بر همين
اساس
آبگيري سد به لحاظ مطالعات باستان شناسي و وجود آثار تاريخي موزهاي ارزشمند و
غيرقابل
انتقال، مانعي ندارد.
هاشمي با اشاره به اينكه حجم عمليات باستان شناسي انجام شده در منطقه سد سيوند طي ۱۰۰سال گذشته بينظير بوده، تصريح كرد: اكنون مطالعات رطوبت سنجي در دو مرحله پيش و پس از آبگيري سد در حال انجام است و قرار است به زودي مركز رطوبت سنجي در منطقه سيوند تاسيس شود.
بهگفته وي، پس از آبگيري و انجام مطالعات رطوبت سنجي دراين دو مرحله، سازمان نظر كارشناسي و علمي خود را بر اساس تحقيقات انجام شده در خصوص اين سد اعلام خواهد كرد.
وي افزود: اگر مطالعات نشان دهد رطوبت درياچه سد، روي آثار مجموعه جهاني پاسارگاد و مقبره كوروش تاثير ميگذارد، آبگيري سد متوقف و درياچه خشك خواهد شد.
رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به تفاهم نامه ميان وزارت نيرو و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اشاره كرد و گفت: اين تفاهم نامه به زودي توسط وزير نيرو و رييس سازمان امضا ميشود كه براساس آن وزارت نيرو موظف بهاحداث پايگاه رطوبت سنجي در منطقه خواهد بود.
هاشمي به وجود بيش از ۱۰۰طرح ساخت سد و طرحهاي عمراني ديگر در كشور اشاره كرد و گفت: با توجه به عدم انجام مطالعات باستان شناسي در گذشته ممكن است اين طرحها، محوطههاي تاريخي ما را تهديد كنند.
وي تصريح كرد: در قبل از انقلاب تمامي سدهايي كه در كشور ساخته شده موجب زير آب رفتن بسياري از آثار تاريخي كشور شدهاند.
رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در عين حال تاكيد كرد كه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قصد ندارد مانع توسعه و رشد كشور شود.
هاشمي دربخش ديگري از سخنان خودبه فعاليتهاي سال جاري پژوهشگاه اشاره كرد و گفت: انجام مطالعات باستان شناسي در محوطههاي تاريخي و نيز بررسي خلاهاي تاريخي از اولويتهاي كاري پژوهشگاه است.
وي افزود: دراين زمينه از باستان شناسان داخلي و خارجي استفاده خواهد شد و اين فعاليتها براساس نظر و خواسته سازمان تعريف و طراحي ميشود.
http://www2.irna.ir/fa/news/view/menu-153/8601262600161524.htm