بازگشت به صفحه اصلی

 

 

شعار هاي آقاي طه هاشمي درباره  نجات بخشي آثار «پشت سد سيوند»!!

و متهم کردن علاقمندان به نجات گنجينه هاي ملي و بشري ايرانزمين

 

سخنرانی رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگی در همايش باستانشناسی غرب ايران

 

تيتر از خبرگزاری ميراث فرهنگی نيست

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور در نخستين همايش باستان شناسي غرب ايران خواستار توجه جدي استانداري هاي کشور به حفاظت و صيانت از محوطه و بناهاي تاريخي شد.

 

 همايش باستان شناسي غرب ايران امروز 10 آبان با حضور باستان شناساني از ايران، ايتاليا، فرانسه، انگليس و بلژيک و جمعي از دانشجويان باستان شناسي، برخي از مسئولان سازمان ميراث فرهنگي کشور و مسئولان اجراي استان کرمانشاه آغاز به کار کرد.

اين همايش امروز صبح با خيرمقدم "اسدالله بيرانوند، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه آغاز شد.

 

"طه هاشمي"، رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور  كه در اين همايش حضور داشت ،گفت: «به دليل گستردگي آثار تاريخي کشور بايد تمامي  ارگان ها و نهادهاي دولتي خود را موظف  به حفاظت از آثار باستاني و تاريخي کشور بدانند و استانداري هاي استان بهترين متوليان براي حفاظت از اين آثار هستند.»

 

وي تاکيد کرد: «اگر استانداري  کشور با سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري  همکاري نکنند اين سازمان نمي تواند حفاظت موثر روي آثار داشته باشد.»

 

هاشمي با تاكيد بر اين كه درهاي پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به روي تمامي پژوهشگران داخلي وخارجي باز است، گفت: «ما دست نياز به سوي تمامي دوستداران تاريخ و تمدن جمهوري اسلامي ايران با هر سليقه و عقيده اي دراز مي کنيم.»

 

وي پژوهش هاي انجام شده در حوزه ميراث فرهنگي را متناسب با داشته هاي تاريخي کشور نداست و ضمن قدر داني از کساني که تاکنون پژوهش ها و فعاليت هاي باستان شناسي در اين حوزه داشته اند، گفت: «يکي از سياست هاي پژوهشگاه نگاه جديدي به حوزه باستان شناسي و مطالعات اين حوزه است. بدون ترديد بايد يک بازنگري اساسي روي مطالعات انجام شده در اين حوزه انجام شود و اين برنامه هاي يکي از سياست ها اصلي پژوهشگاه به شمار مي رود»

 

وي تاکيد کرد: « بايد به مطالعات انجام شده عمق بخشيد و در سطح جهاني آن ها را به علاقمندان ارائه داد. حبس اطلاعات وارائه نکردن آن ها يکي از رفتار هاي نازيبا در حوزه علم و کسب دانش است. »

 

هاشمي انجام تحقيقات فردي و تک بعدي را از جمله آسيب هاي پژوهش هاي انجام گرفته در کشور دانست و يکي از سياست هاي  پژوهشگاه را تامين امکانات و زمينه براي مطالعات  جمعي و چند جانبه عنوان کرد و گفت: « براي انجام مطالعات جمعي محدوديت اعتباري وجود ندارد و از همه گروه ها حمايت مي شود. »

 

حفاظت پس از کاوش فراموش شده است 

 

 هاشمي حفاظت پس از کاوش ها را يکي از برنامه هاي اصلي پژوهشگاه عنوان کرد وگفت: «متاسفانه حفاظت پس از کاوش به کلي فراموش شده است و ما شاهد تخريب آثار بسيار ارزشمند از دوره هاي مختلف تاريخي پس از کاوش هستيم. بنابراين کي برنامه هاي جدي توجه کامل به حفاظت اين آثار پس از کاوش است.»

کاوش ها ومطالعات نجات بخشي محوطه هاي باستاني اولويت مي گيرد

 

 

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري يکي از اولوليت هاي سازمان را نجات بخشي محوطه هايي دانست که به دليل فعاليت هاي عمراني به شدت در حال تخريب است.

وي در اين مورد گفت :« ما کشوري در حال توسعه هستيم و اين قدم مبارکي است اما وظيفه ميراث داران کشور را بسيار سنگين مي کند. امروزه وظيفه ما توجه دادن مجريان طرح هاي عمراني که به ارزش آثار تاريخي است. »

 

 هاشمي همچنين نجات بخشي آثار پشت سد سيوند را يکي از افتخارات نظام جمهوري اسلامي عنوان کرد و افزود: «برخي از ورشکستگان سياسي قصد دارند اين فعاليت ها را کم ارزش جلوه بدهند. اما ما با استفاده از باستان شناسان ايراني و خارجي توانستيم اطلاعات تاريخي اين منطقه را نجات دهيم و استخراج کنيم.»

 

خلاءهاي تاريخي را پرکنيم 

 

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در مورد کاوش هاي انجام شده در کشور گفت: « متاسفانه ما در برخي محوطه و دوره ها با تراکم  اطلاعات  و در برخي  محوطه ها با خلا اطلاعات رو به رو هستيم. بنابراين  يکي از فعاليت هاي پژوهشکده انجام مطالعات روي محوطه فراموش شده است.»

 

ايران دروازه ورود انسان اوليه به آسيا 

 

 هاشمي در مورد به مطالعات انجام گرفته توسط هيات باستان شناسي روسي، آلماني و فرانسوي دراردبيل گفت: « مقطع پارينه سنگي دوره اي است که مطالعات روي آن انجام نگرفته و جديد ترين مطالعات اين گروه نشان داد که ايران به احتمال قوي دروازه انسان اوليه به آسبا بوده است. به برکت همين مطالعات سکونت انسان در ايران به يک ميليون سال پيش رسيد.»

 

 

باستان شناسي زير آب جان مي گيرد 

 

رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري باستان شناسي زير آب را با توجه به سواحل طولاني و تاريخ ساز در شمال و جنوب کشور ضروري دانست و از احداث پايگاه تحقيقاتي باستان شناسي زير آب در جنوب کشور خبر داد.

 

 

همايش باستان شناسي حوزه غرب ايران تا روز جمعه 12 آبان ادامه دارد و با برگزاري جشن ملي بيستون به کار خود پايان مي دهد.

 

سخنراني صبح نخستين روز همايش با افتتاح نمايشگاه جنبي به کار خود پايان داد و از بعد با سخنراني باستان شناسان مدعو از سرگرفته مي شود.

کرمانشاه _ خبرگزاري ميراث فرهنگي_ خبرنگار اعزامي، زهراکشوري   

 http://www.chn.ir/news/?section=2&id=34789