International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

             يبانيه ها | آرشيو مطالب  پاسارگاد | آرشيوخبرها | مقالات | آرشيو هنر و ادبيات | آرشيوتاريخ زدايي | ديداري ـ شنيداري | و آرشيو هاي ديگر      بازگشت به صفحه اصلی

 

 

تخريب جنگل ها در ايران به شدت و بيشتر از هميشه ادامه دارد

 

فرود شريفي، رئيس سازمان جنگلها و مراتع کشور :

درحال حاضر حدود 130 هزار پرونده در محاکم قضايي به خاطر تخريب جنگلها درجريان است

در حالی که طبق قانون؛ هيچگونه تبديل و تخريبي نبايد در جنگلها صورت گيرد

 

فرود شريفي، رئيس سازمان جنگلها و مراتع کشور در گفتگو با خبرگزاري ميراث فرهنگي، گفت:« طبق قانون؛ هيچگونه تبديل و تخريبي نبايد در جنگلها صورت گيرد و هيچکس بالاتر از قانون نيست تا بتواند براي اين کار تصميم بگيرد. اگر قرار است جنگلي تخريب يا تبديل شود بايد قانون تغيير کند چراکه قانون، خط قرمزي است که نمي شود از آن عبور کرد.»

وي، با تأکيد براين نكته که با وجود پيگيري ها و مخالفتهاي سازمان جنگلها، تخلفاتي هنوز صورت مي گيرد، گفت:« همانگونه که در اموال شخصي؛ دزدي رخ مي دهد و مثلأ خودروي شخصي کسي را مي دزدند، در اموال ملي نيز اين اتفاق مي افتد. برخي از اين تبديل ها توسط کساني صورت مي گيرد که به خاطر ارزش افزوده زمين؛ اقدام به گسترش اراضي کشتي خود با هر حيله و ترفندي مي کنند. برخي از تبديل ها و تخريبها هم به نيروهاي نظامي و استقرار آنها در جنگل اختصاص دارد. برخي از تبديل ها هم مربوط به اراضي قابل تبديل است که طبق قانون صورت گرفته است. به هرصورت منکر اتفاقات مخرب براي جنگلها نيستم و اعتقاد دارم كه اعلام عدم تخريب جنگل، غيركارشناسي و شعاري است. اين مشکل از 50 تا 100 سال گذشته در ايران وجود داشته است. در اوايل سالهاي انقلاب يک ميليون هکتار از جنگلها طبق قانون به اراضي کشاورزي تبديل شد.»

وي؛ درباره پيگيري هاي سازمان جنگلها دربرابر اين تخلفات گفت:« درحال حاضر حدود 130 هزار پرونده در محاکم قضايي به خاطر تخريب جنگلها درجريان است که امسال 70 تا 80 درصد احکام صادره منجر به خلع يد از اين اراضي شده است.»

شريفي، همراهي مردم با سازمان جنگلها را مهمترين کمک در جلوگيري از تخريب جنگلها دانست و گفت:« هرقدر که سازمان جنگلها تلاش کند بازنمي تواند به تنهايي از عهده اين کار بربيايد. تا مردم با ما همراه نشوند؛ کاري از پيش نمي رود. بناست يک تلفن سه شماره اي راه بياندازيم تا مردم با ما تماس بگبرند و تخلفات را گزارش دهند تا بتوانيم به سرعت جلوي تخريب را بگبريم.»

وي درپايان نقش رسانه ها را در جلوگيري از اين تخريبها مهم و کارساز ارزيابي کرد و گفت:« بايد در نوشتن اخبار به گونه اي عمل شود که اصل خبر دچار آسيب نشود. در مقابل هم قراردادن تفکرات و نظراتي که همه به دنبال يک هدف هستند و به تعالي کشورشان فکر مي کنند کاري نادرست است. من هرگز نگفته ام که تبديل يا تخريبي در جنگلها صورت نمي گيرد.»

اشاره رئيس سازمان جنگلها و مراتع کشور به گفتگويي است که پيش از اين با ميراث خبر انجام داده بود و در آن گفته بود که ايران در گندم به خودکفايي رسيده و نيازي به تبديل جنگلها به اراضي کشت اين محصول نيست.

حسن ظهوري

ميراث خبر