International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

             يبانيه ها | آرشيو مطالب  پاسارگاد | آرشيوخبرها | مقالات | آرشيو هنر و ادبيات | آرشيوتاريخ زدايي | ديداري ـ شنيداري | و آرشيو هاي ديگر      بازگشت به صفحه اصلی

 

 

تخريب و چپاول آثار باستانی در ارجان همچنان ادامه دارد

 

 

 

 

 

 

 

  حلقه متعلق به کین هوتران,پادشاه ارجان

پاييز سال 61 هنگام خاكبرداري به منظور سدسازي روي رودخانه "مارون"در محوطه باستاني ارجان، حفره اي در زمين ايجاد و آرامگاهي از دوره ايلامي كشف شد. اين آرامگاه متعلق به "كيتين هوتران"، پادشاه دوره ايلام نو بود كه در اواخر هزاره دوم پيش از ميلاد بر اين منطقه حكمراني مي كرده‌است. در این آرامگاه يکی  از گرانبها ترین گنجینه های ایران را يافتند.  این گنجینه شامل حلقه  زرین قدرت و جام زندگی بود که در نوع خود بی نظیر است. اما طبق معمول و پس از کشف اين منطقه باستانی نه تنها هيچ حفاظتی از آن نشد بلکه علاوه  بر شرکت سيمان و شرکت نفت که کارشان را در آن منطقه توسعه دادند، «حفاران غير مجاز» و غارتگران گنجينه های فرهنگی نيز از آن زمان تا کنون به تخريب و چپاول اين منطقه مشغولند و سازمان ميراث فرهنگی  و دولت هم هم طبق معمول چشمانش را بسته است

(کميته نجات) 

 

 

شرکت ملی نفت همچنان به جاده سازی در حريم شهر 6500 ساله ارجان ادامه می دهد

زهراكشوري

پس از گذشت چندماه از انجام بررسي‌هاي هيات باستان‌شناسي پژوهشكده باستان‌شناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري براي روشن شدن تكليف شركت ملي نفت، در حالي كه هيچ مجوزي از سوي پژوهشكده صادر نشده، شركت ملي همچنان به جاده سازي و فعاليت‌هاي خود در دشت بهبهان و در حريم شهر 6500 ساله ارجان ادامه مي‌دهد.

 

"حسن فاضلي"، رئيس پژوهشكده باستان‌شناسي،  سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در گفتگو با ميراث‌خبر  از بررسي نقشه‌هاي شركت ملي نفت در دشت بهبهان براي صدور مجوز و مشخص شدن خطوط مجاز براي اكتشاف نفت خبر داد.

 

بررسي نقشه‌هاي شركت ملي نفت در حالي از سوي كارشناسان پژوهشكده انجام مي‌شود كه شركت ملي نفت با وجود مخالفت‌ها و بدون مجوز در حال جاده سازي و انجام فعاليت‌هاي مختلف در دشت بهبهان است.

 

گفتگوهاي "ميراث‌خبر" با مسئول يگان پاسداران ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري بي نتيجه ماند و وي پاسخگويي به اين سوال را وظيفه رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان دانست.

 

"صادق محمدي"، رئيس سازمان ميراث فرهنگي در گفتگو پيشين خود تاكيد كرده بود كه اجازه فعاليت به شركت ملي نفت را نمي‌دهد.