International Committee to Save the Archeological Sites of Pasargad |
|
يبانيه ها | آرشيو مطالب پاسارگاد | آرشيوخبرها | مقالات | آرشيو هنر و ادبيات | آرشيوتاريخ زدايي | ديداري ـ شنيداري | و آرشيو هاي ديگر بازگشت به صفحه اصلی
خلاف گويي های سازمان ميراث در مورد درآمد موزه ها
مسعود نصرتي مدير اداره كل موزهها:
اين اعداد و ارقام به يقين نميتواند ناشي از يك اشتباه ساده آمار و ارقامي باشد.
دولت در يكي از بحث برانگيزترين بخش هاي بودجه سال 86 در سازمان ميراث فرهنگي درآمد حاصل از فروش وروديههاي موزهها را 10 ميليارد تومان برآورد كردهد حال آنكه اين برآورد درآمدزايي با داده هاي مالي اين سازمان هيچ گونه هماهنگي ندارد.
دولت در شرايطي متصور شده كه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در سال 86 از طريق فروش وروديه موزهها 10 ميليارد تومان درامد عايدش مي شود كه اين پيشبيني با رقم پيشنهادي در بودجه سال 85 حتي يك ريال تفاوت ندارد. به عبارتي دولت نهم در دوسال پياپي انتظارش از ميزان بازديد از موزهها و درآمد به دست آمده از آن يكسان است .
در چنين شرايطي اين سوال ايجاد ميشود كه در يك سازماني كه قرار است درآمدزايي را در دستور كار خود قرار دهد،چه توجيهي براي اين نوع ثابت بودن درآمدهاي حاصل از بازديد موزهها وجود دارد؟
همچنين توجه به اين نكته كه در بودجه سال 85 سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري هم ميزان درامد حاصل از فروش وروديه هاي موزه ها كاهش 6/4 درصدي داشته ،صاجبنظران را بر آن داشته كه با درنظر گرفتن اعداد دو سال پياپي به نظر مي رسد دولت پيش بيني كرده كه در دوره مديريت جديد درآمد حاصل از اين بخش با روند روبه كاهش مواجه ميشود.
نكته جالب توجه در اين موضوع از آنجا است كه مسعود نصرتي مدير اداره كل موزههاي سازمان ميراث فرهنگي خبر از ثابت بودن تعرفه ورودي موزه ها از سال 83 تا كنون مي دهد.به گفته او پس از مصوبه سال 1/6/83 كه حداكثر ورودي هاي موزهها را 500 تومان تايين كرد اين نرخ ثابت بوده است.
شايد به همين دليل باشد كه هيات دولت نهم در دو سال گذشته نرخ پيشبيني شده از درآمد حاصل از فروش وروديههاي موزهها را ثابت نگه داشته است . البته در كنار اين احتمال بعضي از نمايندگان مجلس درهمان زمان تصويب بودجه 86 معتقد بودند دليل افزايش نافتن درآمدهاي مورد نظر،اشراف دولت نهم به اين موضوع است كه ضعف موجود در محوه اداره موزهها و شرايط كنوني آنها زمينه ساز بستري شده كه مسوولان دولتي را مطمئن كرده كه بيش از اين نميتوانند به اين بخش اميد داشته باشند.
پرده دوم
موضوع وقتي جالبتر ميشود كه بدانيم حتي همين رقم ثابت در دو سال گذشته تفاوت
بسيار آشكاري با رقم واقعي در جدول درآمدهاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دارد.
دولت نهم در بودجه 85 و 86 يعني در دو سال پياپي به نمايندگان مجلس اعلام كرده كه رقم پيشبيني شده بر اساس برآوردهاي كارشناسي اين سازمان است. امابه گفته نصرتي اعداد و ارقام درآمد موزهها حكايت از آن دارد كه با 17 ميليون بازديد كننده اي كه بخشي از آنها هم رايگان از اين اماكن استفاده كردهاند در خوشبينانهترين حالت ممكن درآمد حاصل از اين بخش حدود 6 ميليارد تومان است كه با رقم 10 ميليارد توماني كه دولت نهم اعلام كرده تفاوت بسيار زيادي دارد كه به يقين نميتواند ناشي از يك اشتباه ساده آمار و ارقامي باشد.
جدا از آنكه نمايندگان مجلس بارها در زمان بررسي بودجه 86 هشدار بودهاند كه آمار و ارقام بوجه واقعي نيست اما به راستي در شرايطي كه از يك سو نرخ وروديهها افزايش نيافته و افزايش بازديد كنندگان هم در حالتي نبوده كه جبران اين نوع تثبيت قيمت را داشته باشد، چطور مسوولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري رقمي غيرواقعي را به مجلس ارائه ميكنند؟رقمي كه بر اساس آن بخشي از بودجه سازمان ميراث فرهنگي با درنظرگرفتن اين منبع درآمدي تامين هزينه ميشود؟
اگر نيمي از رقم 10 ميليارد تومان محقق شود،بخشي از فعاليتهاي اين سازمان كه هزينهاش را همين اعتبار قرار داده ،به چه سرنوشتي دچار ميشوند؟آيا دهها و صدها طرح نيمه تمامي كه به خاطر كمبود بودجه نيمه تمام رها شدهاند ،اميدشان به همين منابع درآمد غير قابل وصول نبوده است؟
http://www.chn.ir/news/?section=2&id=40235