International Committee to Save the Archeological Sites of Pasargad |
|
يبانيه ها | آرشيو مطالب پاسارگاد | آرشيوخبرها | مقالات | آرشيو هنر و ادبيات | آرشيوتاريخ زدايي | ديداري ـ شنيداري | و آرشيو هاي ديگر بازگشت به صفحه اصلی
سازمان ميراث فرهنگی در مورد تخريب آثار فرهنگی اطلاعات غيرواقعی می دهد
مدير انجمن ميراث فرهنگی حميديه:
دليل تناقضگويي سازمان ميراث فرهنگي در كتمان حقيقت و تضييع حقوق مادي و معنوي وارده به اموال عامه و دولتي چيست؟
به گفتهي مدير انجمن ميراث فرهنگي حميديه، سال 1384 خسارات واردهشده به كوشك حميديه نزديك به 60 درصد برآورد شده بود.
غانم سواري در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، اظهار داشت: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان خوزستان در پاسخ به استعلام يك نهاد نظارتي دربارهي اثر ملي كوشك حميديه در 15 تير 1384 در پاراگراف سوم صفحه نخست، نام اثر تاريخي كوشك حميديه را در منطقهي غرب خوزستان «منحصربهفرد» اعلام كرده است.
وي افزود: در سطر آخر صفحهي دوم نامه آمده است كه از هنگام ثبت اثر تاكنون و بهتدريج، دخل و تصرفهاي ذيلالذكر در محوطه و اصل بنا صورت گرفتهاند: دخل و تصرف در عرصه حريم بنا، تخريب سقف بهطور كامل كه منجر به ريزش سقف زيرزميني شده، تفكيك حريم، تخريب ديوارها و ستونهاي بنا و استفاده از مصالح ناهمگون در بنا كه بهطور كلي خسارات وارده بر اثر حدود 60 درصد برآورده ميشود.
او بيان كرد: ذيل نامهي يادشده را رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان خوزستان ـ صادق محمدي ـ امضا كرده و جاي تعجب است كه اين سازمان در نامهاي مورخ 19 ارديبهشت 1385 عمدهي خسارات وارده بر اثر تاريخي كوشك حميديه را در دوران دفاع مقدس قلمداد كرده است.
سواري ادامه داد: حتا سازمان ميراث فرهنگي آواربرداري انجامشده بهدليل فروريختن جديد سه سقف از اتاقهاي بنا را در سال 1379 يا بهار 1380، پيش از ثبت تاريخي بنا در تاريخ 10 مهر 1380 در فهرست آثار ملي كشور ميداند.
مدير انجمن ميراث فرهنگي حميديه تصريح كرد: اين درحالي است كه چهارم تير 1380، كوشك تاريخي حميديه در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده و در نامهاي مورخ 12 تير 1380 به استاندار وقت ـ مقتدايي ـ و رييس انجمنهاي ميراث فرهنگي خوزستان فرستاده شده است و رونوشت آنرا به سازمان آب و برق خوزستان براي اطلاع و جهتهاي ديگر ابلاغ كردهاند.
وي اضافه كرد: حال پرسش اين است كه دليل تناقضگويي سازمان ميراث فرهنگي خوزستان در كتمان حقيقت و تضييع حقوق مادي و معنوي وارده به اموال عامه و دولتي چيست؟
http://www.isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-994991&Lang=P
گفتهي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان خوزستان، تخريبهاي صورتگرفته به قسمتهاي تاريخي كوشك حميديه مربوط نيستند.
صادق محمدي در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، اظهار كرد: ما در گذشته، با توجه به ارزشهاي تاريخي كوشك حميديه آنرا در فهرست آثار ملي ثبت و طرح و نقشهي مطالعاتي اين اثر تاريخي را تهيه كرديم.
وي افزود: پيش از اين، گزارشهايي مبني بر اقدام به تخريب بخشهايي از كوشك حميديه توسط سازمان آب و برق دريافت شدهاند كه بهسرعت كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي به محل اعزام شدند و متوجه شديم كه بنا به نياز در زمان جنگ، ساختمانهايي در اين محل احداث شدهاند كه تخريبهاي صورتگرفته نيز به اين بناها مربوط هستند.
محمدي بيان كرد: تخريبهاي انجامشده صدمهاي به بناي اصلي تاريخي كه در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است، وارد نكردهاند و حتا اگر قصد داشته باشيم، كوشك حميديه را مرمت كنيم، اين ساختمانها كه بعدها احداث شدهاند، بايد تخريب شوند.
او دربارهي احداث ايستگاه هواشناسي در محوطهي تاريخي كوشك حميديه، گفت: طبق مكاتبههايي كه داشتيم، ادارهي هواشناسي براي احداث ايستگاه هواشناسي در اين محوطه برنامهاي ندارد و قطعا با سازمان آب و برق نيز در اينباره مكاتبه ميكنيم.
وي ادامه داد: اگر ساخت ايستگاه هواشناسي در محوطهي كوشك حميديه صحت باشد، بهگونهاي كه به بنا آسيبي نرساند، هيچ منعي ندارد؛ ولي اگر به بناي تاريخي و ثبتشدهي كوشك حميديه آسيب وارد شده يا سازمان آب و برق قصد تخريب آنرا داشته باشد، ما موضوع را از طريق مراجع قضايي پيگيري ميكنيم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خوزستان اضافه كرد: بناي كوشك تاريخي حميديه بسيار ارزشمند است و ميخواهيم كه سازمان آب و برق مراعات اين بناي تاريخ را كند و آسيبي به آن وارد نكند. همچنين در تلاش هستيم، سال آينده اعتباري براي مرمت و احياي كوشك حميديه جذب كنيم تا بتوانيم آنرا به فضاي اقامتي و گردشگري تبديل كنيم.
http://www.isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-993879&Lang=P
به اعتقاد نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي، ميراث فرهنگي بايد فعالتر و بهتر با موضوع كوشك تاريخي حميديه برخورد كند.
ناصر سوداني در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در خوزستان اظهار كرد: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در حمايت از كوشك تاريخي حميديه نه تنها تلاش خوبي از خود نشان نداده بلكه گزارشهايي به دست ما رسيده كه اين سازمان تخريبهاي صورت گرفته در اين بناي تاريخي را مربوط به قبل از ثبت تاريخي آن ميداند.
وي افزود: اين در حالي است كه مسؤولان محلي چيزي غير از اين را عنوان ميكنند و تخريبها را تازه و جديد ميدانند. اين موضوع جنبه حقوقي دارد و بايد از نظر حقوقي مورد بررسي قرار گيرد.
سوداني تاكيد كرد: ما بايد اولويتبندي كنيم و ببينم آيا ميشود پروژه آب و برق به اجرا درآيد در عين حال يك اثر تاريخي و فرهنگي از بين رود؟
او ادامه داد: بايد ترتيبي صورت داد تا با حفظ ميراث فرهنگي و تاريخي پروژهها و فعاليتهاي عمراني نيز به انجام برسد و در تعامل همديگر باشند.
هجدهم شهريور