International Committee to Save

the Archeological Sites of Pasargad

 

             يبانيه ها | آرشيو مطالب  پاسارگاد | آرشيوخبرها | مقالات | آرشيو هنر و ادبيات | آرشيوتاريخ زدايي | ديداري ـ شنيداري | و آرشيو هاي ديگر      بازگشت به صفحه اصلی

 

 

چه کسی راست می گويد؟

رحيم مشايي که از «تحول عظيم صنعت گردشگری در دو سال گذشته » سخن می گويد

يا آژانس های مسافرتی که از «افت 99 در صدی ورود گردشگر به کشور»  در دو سال گذشته می نالند

 

 

سوم دی 1385 ـ يک سال پيش ، خبرگزاری ميراث فرهنگی

 گردشگران خارجی با ايران قهر کرده اند؟

اسدي، رييس آژانس بين‌المللي پترا:

 «امسال شاهد افت 99 درصدي وورد گردشگر به كشورمان بوديم و اين مساله سبب ركود صنعت گردشگري كشورمان خواهد شد.»

 

مهر 1386 ـ  کمتر از سه ماه پيش، خبرگزاری ايسنا

خبرگزاری ايسنا: با وجود قيمت ارزان تورهاي ايران، گردشگران به كشور سفر نمي‌كنند

 

دی ماه 1386 چند روز قبل خبرگزاری ايسنا:

اسفنديار رحيم مشايي، رييس سازمان ميراث فرهنگی،

 تحول عظيم صنعت گردشگری کشور با عزم و جزم ملت و دولت در دو سال اخير صورت گرفته است!

براي به‌كارگيري 30 هزار ميليارد تومان در زمينه‌ي گردشگري تا سال 1404 به تاسيس يك‌هزار هتل ارزشمند و با كيفيت بين‌المللي نياز داريم

 

رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: در كمتر از 10 سال ديگر، 20 ميليون گردشگر را مي‌توانيم جذب كنيم و اين اتفاق هشت سال زودتر از چشم‌انداز 20 ساله به‌وقوع مي‌پيوندد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اسفنديار رحيم‌مشايي با حضور در مراسم كلنگ‌زني و گشايش پروژه‌هاي گردشگري استان مازندران با بيان اين‌كه تحول عظيم صنعت گردشگري كشور با عزم و جزم ملت و دولت در دو سال اخير صورت گرفته است، اظهار داشت: تمام تلاش خود را انجام مي‌دهيم تا جايگاه گردشگري ايران را آن‌چنان كه در شأن ملت ايران است، ارتقا دهيم.

وي با اشاره به اين‌كه ورود گردشگران خارجي به ايران، نشان‌دهنده‌ي شاخص امنيت يك كشور است، افزود: متاسفانه تبليغات كشورهايي مانند آمريكا، سعي در بي‌ثبات انگاشتن سياست ايران دارند و در واقع، مردم كشورهاي ديگر را از ديدن جلوه‌ها و نعمت‌هاي خدادادي ايران محروم مي‌كنند.

او بيان كرد: با وجود دو نقطه‌ي بحران‌زا، يعني عراق و افغانستان كه توسط آمريكا ايجاد شده‌اند، مدعي هستيم كه ايران امن‌ترين كشور در منطقه است و دشمنان جمهوري اسلامي به هيچ عنوان نتوانسته‌اند، به اهداف خود برسند.

معاون رييس جمهور رفتن نيروهاي اشغالگر عراق را از منطقه، ضريب اطميناني در افزايش ورود گردشگران خارجي دانست و ايجاد زيرساخت‌ها و تامين تاسيسات مرتبط با صنعت گردشگري را از ملزوماتي ارزيابي كرد كه هرچه سريع‌تر بايد به آن پرداخت شود.

وي درباره‌ي ديدگاه گردشگري دولت نهم، توضيح داد: دولت مصمم است تا به تقاضاي بسيار وسيع سرمايه‌گذاران حوزه‌ي گردشگري را در افق چشم‌انداز 20 ساله با جذب 20 ميليون گردشگر تا سال 1404 پاسخ دهد.

رحيم‌مشايي با بيان اين‌كه براي به‌كارگيري 30 هزار ميليارد تومان در زمينه‌ي گردشگري تا سال 1404 به تاسيس يك‌هزار هتل ارزشمند و با كيفيت بين‌المللي نياز داريم، گفت: بودجه‌ي سال 1387 سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در استان‌ها و مركز كشور، يك تحول اساسي را در صنعت گردشگري رقم خواهد زد.

وي اضافه كرد: بيست‌وپنج هزار ميليارد تومان با هدف توسعه‌ي بخش گردشگري براي پنج سال آينده پيش‌بيني شده است.

او افزايش سطح اشتغال در مناطقي مانند مازندران را كه ويژگي‌هاي طبيعي خاصي دارند، در گرو توسعه‌ي صنعت گردشگري ارزيابي و اظهار كرد: متاسفانه در دولت قبل، يك ريال هم يارانه در بخش گردشگري به سرمايه‌گذاران تعلق نگرفت. اكنون براي رفع معضلات بخش گردشگري، ملاقات با سرمايه‌گذاران در اولويت كاري من است.

رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با اشاره به اختصاص دو هزار و 20 ميليارد تومان از سه هزار ميليارد تومان بودجه‌ي متمركز گردشگري در سال 1386، افزود: ميزان 27 درصد اين تسهيلات تا پايان سال به استان مازندران تخصيص مي‌يابد.

علاوه بر استاندار مازندران و مقامات كشوري، حسين رضازاده ـ قهرمان المپيك در رشته‌ي وزنه‌برداري ـ نخستين كلنگ احداث اين مجموعه را كه در شهر سلمانشهر بنا مي‌شود، به زمين زد.

 

 

مهر 1386 ـ  کمتر از سه ماه پيش، خبرگزاری ايسنا

با وجود قيمت ارزان تورهاي ايران، گردشگران به كشور سفر نمي‌كنند

سازمان ميراث فرهنگی به وعده های خود عمل نمی کند

حسين احمدی عضو جامعه‌ي تورگردانان ايران گفت:‌ در صورتي كه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به وعده‌هاي خود، بخصوص درباره‌ي يارانه‌ي تبليغاتي عمل كند، طرح تورهاي ارزان‌قيمت را براي گردشگران بين‌المللي تهيه مي‌كنيم.

حسين احمدي در گفت‌وگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا‌)،‌ بيان كرد:‌آژانس‌هاي توريستي در سال چندبار براي جذب گردشگر در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي شركت و اقلام تبليغاتي ارايه مي‌كنند؛ اما تاكنون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به وعده‌ي خود درباره‌ي اعطاي پنجاه درصد هزينه‌ي تبليغات عمل نكرده است. درحالي‌كه اين تورها از طريق همين آژانس‌ها به كشور وارد مي‌شوند.

وي با بيان اين‌كه طرح تورهاي ارزان‌قيمت با توجه به وضعيت قيمت شركت‌هاي حمل و نقل و هتل‌هاي كشور زير سوال است، افزود: اين موضوع درحالي مطرح مي‌شود كه دست كم 40 درصد هزينه‌ي يك سفر به بليت هواپيما و بقيه‌ي هزينه‌ها به هتل‌ و حمل و نقل زميني مربوط مي‌شود. حال با توجه به كارفرماهاي مختلف در بخش خدمات و نقش نداشتن دولت در قيمت‌گذاري، چگونه تورهاي ارزان‌قيمت را مي‌توان راه‌اندازي كرد.

اين تورگردان پرسيد: چه روش و استانداردي در هتل‌هاي ايران اجرا شده است كه سبب ارايه‌ي خدمات ارزان شود، چگونه هتلي كه در سال متضرر مي‌شود، قيمت خود را كاهش مي‌دهد؟!

احمدي ادامه داد: تاكنون به‌نظر كارشناسان كشور، تور يك‌هفته‌يي براي اروپايي‌ها به مقصد ايران و با قيمت هزار و پانصد يورو ارزان بود. حال اگر نظر آنها تغيير كرده است و اين تورها گران هستند، حدي را براي ارزاني تعيين كنند.

وي با بيان اين‌كه اكنون با وجود قيمت ارزان تورهاي ايران، گردشگران به كشور سفر نمي‌كنند، گفت: چون در ايران شمار گردشگران زياد نيست و سرمايه‌گذاري در اين بخش نمي‌شود، دولت دنبال سياست‌هاي تشويقي به اين شكل است، درحالي‌كه مردم را به سرمايه‌گذاري در گردشگري مي‌تواند تشويق كند كه در اين شرايط قيمت ناخودآگاه كاهش مي‌يابد.

عضو انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي ايران اظهار كرد: يك گردشگر ايراني با بيش از 450 يورو، يك هفته به تركيه مي‌تواند سفر كند كه اين تور با 20 درصد افزايش براي اروپايي‌ها برگزار مي‌شود. ‌آيا ايران با اين هزينه براي گردشگران اروپايي درحالي‌كه فقط بليت رفت و برگشت هواپيما از اروپا به ايران، 450 يورو است، مي‌تواند تور برگزار كند؟

وي تاكيد كرد: زماني كه براي كالايي قيمت تعيين مي‌شود، بايد شاخص‌هاي ديگر آن‌را درنظر گرفت. بنابراين به‌طور كلي و بدون توجه به شاخص‌هاي ديگر كالا، قيمت را نمي‌توان كاهش داد.

اين تورگردان معتقد است: طرح سفرهاي ارزان براي گردشگران بين‌المللي به‌دليل نبود زيرساخت جهانگردي و استانداردهاي جهاني در بخش خدمات و نداشتن تعاريف آن امكان ندارد، اجرا شود. هميشه حرف‌هايي را بيان مي‌كنيم كه بايد در آينده اصلاح شوند يا پروژه‌هايي مطرح مي‌شوند كه اجرايي نمي‌شوند.

او درباره‌ي تاثير اختصاص يارانه به بخش‌هاي خدماتي گردشگري با هدف كاهش قيمت، گفت: يارانه در بخش خصوصي معنا ندارد و در دولت معنا مي‌يابد، چون در بخش خصوصي رقابت مطرح است؛ اما با اختصاص يارانه، تعداد محدودي از آژانس‌هاي توريستي از رانت استفاده مي‌كنند و وارد فعاليت مي‌شوند.

احمدي اظهار داشت: اختصاص يارانه براي اجراي اين طرح، اشتباه است و دولت سرمايه‌گذاري مردم را مي‌تواند جلب كند تا قيمت خدمات كاهش يابد.

وي افزود: متولي گردشگري بخش تبليغات و اطلاع‌رساني را درباره‌ي ايران مي‌تواند تقويت كند، چون درحال حاضر، مشكل ايران در گردشگري گراني نيست، بلكه متقاعد نبودن مردم دنيا براي سفر به ايران است.

عضو جامعه‌ي تورگردانان ايران ادامه داد: مشكل گردشگري ايران با شعار و همايش حل نمي‌شود، بلكه به فكر اساسي نياز دارد تا اطلاعات را به مردم دنيا منتقل و زيرساخت را آماده كند. طرح موضوع سفرهاي ارزان مصداق فردي است كه هنوز اتومبيل ندارد، ولي بار سفرش را آماده كرده است.

وي گفت: در شهر تاريخي اصفهان هر سال در تعطيلات نوروزي آن‌چنان با مشكل كمبود ظرفيت خالي در هتل‌ها مواجه مي‌شويم كه هيچ گردشگري در اين دوره‌ي زماني به ايران نمي‌تواند سفر كند و هيچ كسي پاسخگوي اين مشكل نيست.

احمدي اضافه كرد: گردشگري ايران دو مشكل دارد؛ تبليغات منفي در خارج كشور و نبود قانون و اساس برنامه‌ريزي براي اين صنعت كه براي رفع اين مسايل بايد فكري شود.

1386/07/17

 

سوم دی 1385 ـ يک سال پيش ، خبرگزاری ميراث فرهنگی

 گردشگران خارجی با ايران قهر کرده اند؟

اسدي، رييس آژانس بين‌المللي پترا:

 «امسال شاهد افت 99 درصدي وورد گردشگر به كشورمان بوديم و اين مساله سبب ركود صنعت گردشگري كشورمان خواهد شد.»

 ايران به عنوان يكي از مهمترين كشورهاي تاريخي جهان با تمدن چند هزارساله و همچنين برخورداري از عرصه‌هاي طبيعي در ميان ساير كشورهاي كره خاكي از قابليت بسياري براي جذب گردشگر فرهنگي و گردشگر علاقه‌مند به اكوتوريسم بهره‌مند است.

در حال حاضر پكيج‌هاي مسافرتي بسياري از آژانس‌هاي خارجي، داراي اطلاعاتي در ارتباط با ايران بوده و گردشگران كشور خود را به سفر به ايران و ديدن جاذبه‌هاي تاريخي، فرهنگي و طبيعي آن ترغيب مي‌كنند.

گردشگران اروپايي و آمريكايي از مهمترين علاقه‌مندان تمدن و طبيعيت ايران زمين به شمار آمده و در سالهاي گذشته بيشترين ميزان ورودي گردشگران را به خود اختصاص مي‌دادند.

ميدان اميرچخماق يزد و نقش جهان اصفهان همه ساله شاهد حضور گردشگران اروپايي علاقه‌مند به تاريخ و تمدن ايران زمين بوده و اين حضور ارزشمند در بيشتر مواقع سبب شده تا خط بطلاني بر روي تبليغات منفي دولتهاي غربي در ارتباط با ايران و تمدن كهن آن از سوي مردمان اين كشورها كشيده شود.

فصل، فصل ورود گردشگران است و متوليان گردشگري در بخش خصوصي و دولتي منتظر ورود آنان به سايتهاي گردشگري تاريخي و طبيعي هستند.

آژانس‌داران ايراني كه در ارتباط با كار ورودي گردشگر به ايرن فعال هستند امسال از نبود گردشگر خارجي در كشور خبر داده و معتقدند كه صنعت گردشگري ايران در زمينه ورود گردشگران خارجي با افت بسياري روبرو بوده است.

اسدي، رييس آژانس بين‌المللي پترا به ميراث خبر گفت: «امسال شاهد افت 99 درصدي وورد گردشگر به كشورمان بوديم و اين مساله سبب ركود صنعت گردشگري كشورمان خواهد شد.»

وي افزود: «شرايط خاص سياسي كشورمان و عدم تبليغ جاذبه‌هاي گردشگري ايران در رسانه‌هاي خارجي از مهمترين عوامل ركود ورودي گردشگر به كشور است.»

اين كارشناس گردشگري در بخش خصوصي از ديگر مشكلات افت ورود گردشگر به ايران را عدم همكاري سفارتخانه‌هاي ايراني در ساير كشورهاي جهان در رابطه با تبليغات جاذبه‌هاي گردشگري ايران و جلب گردشگر دانست و گفت:« بايد متوليان گردشگري در بخش دولتي زمينه فعاليت سفراي ايران را در ارتباط با اين موضوع فراهم كرده و رايزن‌هاي فرهنگي سفارتخانه‌هاي ايران در ساير كشورها، جلب گردشگر به كشور را در دستور كار خود قرار دهند.»

محمدحسن كرماني، رييس هيات مديره انجمن صنفي دفارت خدماتي و مسافرت هوايي نيز بر نبود گردشگر خارجي در كشور تاكيد كرده و گفت:« اين روزها تمامي آژانس داراني كه در زمينه وارد كردن توريست فعاليت مي‌كنند با مشكل مواجه شده و تورهاي آنها در كشورهاي خارجي لغو شده است.»

وي اظهار داشت: «در اين وضعيت آژانس داران براي جلوگيري از ورشكستگي رو به فعاليتهاي برگزاري تورهاي خارجي براي ايراني‌ها كرده و اين موقعيت سبب شده است تا مشكلاتي نظير نامتناسب بودن ورود و خروج گردشگر در كشور بوجود آيد.»

در حال حاضر برخي از آژانس‌داران ايراني كه در زمينه تورهاي ورودي فعاليت مي‌كنند، هيچ تور خارجي نداشته و كسادي ورود گردشگران در پررونق‌ترين فصل ورود گردشگر همچنان موج مي‌زند.

طهماسبي‌فر، رييس اتحاديه هتل‌داران گلستان نيز از ديگر متوليان گردشگري در بخش خصوصي است كه از كسادي هتلهاي استان گلستان دم مي‌زند.

وي افزود: «همه ساله در اين فصل سال هتلهاي استان گلستان شاهد حضور گردشگران اروپايي و آمريكايي بود كه متاسفانه امسال صنعت گردشگري استان از وجود گردشگران خارجي بي‌بهره است.»

اين كارشناس هتل‌داري اظهار داشت:« هتلهاي نو و قديمي استان همگي خالي و سوت و كور بوده و اين مساله ضرر بسياري را به صنعت هتل‌داري استان وارد كرده است.»

نبود گردشگر خارجي در بسياري از شهرهاي تاريخي فرهنگي و يا شهرهاي بهره‌مند از جاذبه‌هاي طبيعي در حالي صورت گرفته است كه متوليان دولتي گردشگري كشورمان كوچكترين اشاره‌اي به اين مورد مهم اقتصادي در صنعت گردشگري نداشته و در مصاحبه‌هاي خود طوري وانمود مي‌كنند كه گويي گردشگران خارجي در تمامي سايتهاي تاريخي كشور ديده مي‌شوند.

رييس آژانس پترا در اين رابطه گفت:« مصاحبه‌هاي متوليان گردشگري دولتي پر از آمار اشتباه در ارتباط با ميزان ورودي گردشگران است و بنده به عنوان يك آژانس‌دار كه با تمامي مراكز سرمايه‌گذار در بخش صنعت گردشگري در ارتباط هستم كاملا اين موارد را تكذيب مي‌كنم.»

جرج برامندل، راننده شركت روتل تورز آلمان كه در طول 20 سال گذشته هر ساله صدها گردشگر آلماني را با اتوبوس قرمز اين شركت به ايران آورده است، گفت:« در طول دو سال گذشته تعداد تورهاي اين شركت آلماني به ايران از 10 تور به يك يا دو تور كاهش يافته است.»

وي اظهار داشت:« من در طول فعاليت خود در زمينه گردشگري به 52 كشور جهان سفر كرده‌ام اما هيچ يك از كشورها، زيبايي‌هاي نظير كشور ايران و هند نداشته‌اند.»

جرج 57 ساله از كمبود گردشگر آلماني در ايران اظهار تاسف كرد و گفت:« اميدوارم كه در سالهاي آينده تعداد بيشتري از هموطنان خود را براي ديدن جاذبه‌هاي گردشگري به ايران بياورم.»

همچنين ابراهيم پورفرج، رييس جامعه تورگردانان ايراني ندادن ويزا به گردشگران و يا طي كردن مراحل سخت اداري براي گرفتن ويزا را از ديگر موارد و مشكلات كمبود گردشران خارجي در كشور خواند.

وي به ميراث خبر گفت:« تبليغات كافي و برداشتن مراحل سخت اداري براي گرفتن ويزاي گردشگران خارجي مي‌تواند به رونق دادن به امر ورود گردشگران خارجي در كشور كمك كند.»

برخي از كارشناسان بخش خصوصي در زمينه گردشگري بر تبليغات جاذبه‌هاي گردشگري در تلويزيون‌هاي خارجي تاكيد دارند و اين امر را از مهمترني عوامل رونق دادن به صنعت گردشگري كشومان در ميان ساير كشورهاي جهان مي‌دانند.

بخش بازاريابي گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي اخيرا با تدوين طرح‌هايي سعي در پخش تيزرهاي تبليغاتي در تلويزيون‌هاي خارجي كرد غافل از اينكه اين تبليغات بايد در زمان خود يعني تقريبا 6 ماه قبل از فصل پررونق ورورد گردشگران به كشورمان يعني فصل پاييز و زمستان انجام گيرد.

توكلي، رييس آژانس توكلي از متوليان دولتي گردشگري كشورمان خواست تا در مواقعي كه قصد برنامه‌ريزي در ارتباط با تبليغات را دارد با كارشناسان بخش خصوصي فعال در امر گردشگري مشورت كنند.

وي اظهار داشت:« تبليغات بايد به صورت گسترده و در زماني انجام شود كه فصل سفر نيست و علاقه‌مندان به سفر در زمان پخش تبليغات براي مسافرتهاي خود در فصل گردشگري آماده شوند.»

3/10/85

http://www.chn.ir/news/?section=1&id=21479