بيانيه ها/آرشيو مطالب  پاسارگاد/آرشيوخبرها / مقالات /آرشيو هنر و ادبيات/ تاريخ زدايي/ديداري ـ شنيداري/ و بخش های ديگر 

بازگشت به صفحه اصلی

 

يک اقدام به تخريت عمدی ديگر سازمان ميراث فرهنگی

 سازمان ميراث فرهنگی با عمليات لوله گذاری در محوطه رامهرمز موافقت کرد

 

رئيس سازمان آب و برق خوزستان در نامه‌اي به رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري اين استان خواستار صدور مجوز براي ادامه عمليات لوله‌گذاري در محل كشف گنجينه رامهرمز شد. پاراف اين نامه توسط "صادق محمدي"، خبر از موافقت اين سازمان با درخواست استاندار تازه خوزستان دارد.

 

"مجتبي گهستوني"، عضو هيات مديره انجمن دوستداران ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خوزستان در گفتگو با ميراث‌خبر از مبادله نامه‌ بين "صادق محمدي"، رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان و "محمد جعفر حجازي"، استاندار جديد خوزستان خبر داد كه بر اساس آن قرار است با موافقت محمدي براي صدور مجوز،عمليات حفاري در محوطه كشف شده در رامهرمز از سر گرفته شود.

 

گهستوني در ادامه گفت:« در نامه آقاي حجازي سه نكته قابل توجه است. ايشان در نامه خود خواستار صدور مجوز براي ادامه حفاري سازمان آب و برق در غرب منطقه جوبجي، شرق آن و معرفي يك كارشناس ناظر از سوي سازمان ميراث فرهنگي شده‌است. غرب منطقه جوبجي كه سازمان آب و برق اصرار به ادامه حفاري در آن دارد همان منطقه اي است كه گنجينه يك حاكم ناشناخته ايلامي در آن كشف شده‌است.»

 

به گفته دوستداران ميراث فرهنگي، كارشناسان انتخاب شده از سوي سازمان ميراث فرهنگي براي نظارت بر عمليات لوله‌‌كشي سازمان آب و برق جزو كادر رسمي سازمان ميراث فرهنگي نيستند و اين انتخاب، سوالات بي شماري را از سوي اين انجمن و كارشناسان رسمي سازمان در پي داشته‌است.

 

به گفته گهستوني كه نامه مبادله شده بين دو رئيس سازمان را ديده ، محمدي در پاراف نامه "حجازي" دستور صدرو مجوز به سازمان آب و برق داده شده‌است.

 

پس از كشف گنجينه رامهرمز بررسي‌هاي كارشناسان به تعيين حريم 40 هكتاري براي اين محوطه مهم تاريخي منجر شده‌است.

همين مسئله و وجود ساز‌ه‌هاي آبي كه به احتمال زياد متعلق به دوران ساساني است كارشناسان و دوستداران ميراث فرهنگي را مطمئن كرده آثار ناشناخته ديگري در اين محدوده وجود دارد كه هرگونه عمليات عمراني به تخريب آن‌ها منجر مي‌شود.

 

به گفته گهستوني فعاليت سازمان آب و برق از مسير اوليه لوله‌ كشي‌ها 50 متر انحراف داشته و همين مسئله به كشف گنجينه منجر شده‌است.

 

بسياري از كارشناسان سازمان و دوستداران ميراث فرهنگي مي‌خواهند بدانند اين انحراف مسير به چه دليل اتفاق افتاده‌است.

 

همچنين به گفته انجمن دوستداران ميراث فرهنگي در نامه‌ سازمان آب و برق قرار بوده مسير لوله‌‌كشي يك متر حفاري‌شود اما مسير هفت متر حفر شده و اين امر به كشف گنجينه منجر شده است .

 چرايي اين اتفاق نيز نامعلوم است.

 

تمامي فعاليت‌ها از سوي سازمان آب و برق با وجود مخالف اداره ميراث فرهنگي رامهرمز با هرگونه عمليات عمراني در اين محدوده به دليل تاريخي بودن منطقه انجام شده‌‌است.

گهستوني در گفتگو با ميراث خبر ،با استناد به گفته شاهدان عيني از حضور يكي از افراد يگان حفاظت سازمان ميراث فرهنگي از ساعت اوليه (يك بعدظهر همان روز تا ساعت شش بعدظهر) خبر مي‌دهد:«به گفته اين شاهدان فرد مذكور با يك كيفي حاوي اشيا خارج شده‌است. با وجود اين اتفاق و دستگيري چند تن ،چرا تا به امروز تعداد دقيق آثار گفته اعلام نشده‌است. حتي روزي كه "آقاي بقايي"، قائم‌مقام سازمان ميراث فرهنگي از رامهرمز ديدن كرد اجازه حضور به هيچ خبرنگاري داده‌نشد. پنج‌شنبه اين هفته هم آقاي مشايي به خوزستان سفر مي‌كنند و قرار است جلسه مطبوعاتي درباره منطقه جوبجي در يكي از هتل اهواز انجام شود. چرا نبايد خبرنگاران به همراه ايشان در منطقه جوبجي رامهرمز حضور داشته باشند.»

 

وي درباره نامه‌اي رئيس سازمان آب و برق به ميرا‌ث‌خبر گفت:«ايشان در نامه خود به آقاي محمدي عنوان كرده‌اند پيرو گفتگو تلفني اجازه حفاري داده شود. آيا درباره مسئله‌اي به اين مهمي بايد با مذاكرات تلفني تصميم گيري شود.»

 

انتخاب "محمد جعفر حجازي"، به عنوان استاندار اين استان از سوي وزارت كشور با توجه به تخريب منطقه كوشك حميديه، بندميزان، سد جره و سد كارون توسط سازمان آب و برق در زمان تصدي رياست اين سازمان توسط وي باعث نگراني درباره سرنوشت منطقه جوبجي در ميان رسانه‌هاي محلي خوزستان شده‌است.

 

گهستوني در ادامه به ميراث خبر گفت:« اگر محل نگهداري اشيا تاريخي كشف شده در جوبجي "عمارت صميمي" رامهرمز كه فاقد امكانات و سيستم‌هاي امنيتي است باشد،  بايد منتظر هرگونه اتفاق از جمله سرقت‌هاي مسلحانه با توجه به ارزشمند و قيمتي بودن اين گنجينه بود. چرا فرماندار و نماينده رامهرمز با اين شرايط اصرار بر نگهداري آن‌ها در رامهرمز دارند. آبا بهتر نيست اين اشيا به طور موقت در بانك مركزي نگهداري شوند تا موزه اي مناسب براي آن‌ها در نظر گرفته شود.»

  

انجمن دوستداران ميراث فرهنگي خوزستان خواستار رفع ابهام و برنامه‌اي منسجم براي حفاظت از محوطه جوبجي شده‌است.

زهرا کشوری

http://www.chn.ir/news/?section=2&id=39580

 

مطالبی در همين ارتباط :

باستان‌شناسان به دنبال حاكمي با پنج حلقه قدرت

حاكم ناشناخته رامهرمز ، آمار گنجينه‌اش را اعلام كرد

گنجينه رامهرمز از اين شهر خارج نشود

رسانه‌ها خواستار اعلام دقيق آمار اشيا كشف شده در رامهرمز شدند