بازگشت به صفحه اصلی

 

زرتشتيان چه روزی را جشن می گيرند؟

چرا سخنگوی انجمن زرتشتيان تهران دو تاريخ را برای روز مهرگان گفته است؟!

ميترا مرادپور:

روز 10 مهر هر سال جشن مهرگان نام گرفته است

روز 16 مهر در تقويم زرتشتيان به نام مهرگان نام گذاری شد

 

 

جشن مهرگان يكي از جشنهاي اصلي زرتشتيان است و مردم همزمان با فرارسيدن اين جشن، همچون نوروز حدود يك هفته به جشن و شادماني مي پرداختند.

زرتشتيان ساكن تهران امسال، مهرگان را در محل همايشگاه ماركار برگزار مي كنند و رئيس انجمن موبدان زرتشتيان و صاحب نظران ديگري در اين روز به سخنراني خواهند پرداخت.
"ميترا مرادپور" مسئول پاسخگويي انجمن زرتشتيان تهران با بيان اين مطلب گفت:« روز 10 مهر هر سال جشن مهرگان نام گرفته است و در برنامه امسال، نماينده زرتشتيان در مجلس شوراي اسلامي و رئيس انجمن زرتشتيان نيز به سخنراني خواهند پرداخت.»
وي با بيان اينكه در گذشته اين جشن به اشكال ديگري برگزار مي شده است، افزود:« پيش از اين به دليل اينكه اكثر مردم در روستاها سكونت داشتند و فعاليت غالب مردم كشاورزي بود، در ماه مهر مردم محصول خود را برداشت كرده و وقت آزاد بيشتري داشتند، به همين دليل مهرگان باشكوه تر برگزار مي شد.»
مرادپور ادامه داد:« در آن دوره، مهرگان 6 روز ادامه پيدا مي كرد و مردم با سازهاي مختلفي به گشت و گذار مي پرداختند، به ديد و بازديد از آشنايان پرداخته و صاحبخانه با گلاب و آيينه از آنها استقبال مي كردند. طي اين يك هفته مردم آجيلي كه به "لورك" معروف بود، مصرف مي كردند و و به روح فوت شدگان آن خانواده درود مي فرستادند.»
وي به دلايل برگزاري اين جشن اشاره و عنوان كرد:« زرتشتيان براي هر روز سال اسامي خاصي داشتند و زماني كه نام يك روز با نام يك ماه همزمان مي شد، جشني برگزار مي شد. 16 مهر در تقويم زرتشتيان  نيز روزي بود كه با نام ماه مهر هم زمان شده بود وبه همين دليل اين روز به نام مهرگان نام گذاري شد.»
مرادپور يكي ديگر از دلايل را پيروزي نورو مهر بر تاريكي دانست و گفت:« ايرانيان قديم معتقد بودند كاوه و فريدن در اين روز برضحاك پيروز شدند و اين جشن به مناسبت پيروزي فريدون و برقراري حكو
مت مهر برگزار مي شود.» 

خبرگزاري ميراث فرهنگي_فرهنگ_۸/ ۱۳۸۵/۷

http://www.chn.ir/news/?section=2&id=34339