بازگشت به صفحه اصلی |
|
«حسن راهساز»، سرپرست هيات مرمت بناهاي سنگي پاسارگاد:
پرديس آن گونه كه در نوشتههاي باستاني از آن ياد شده، در پاسارگاد وجود داشته است
110 متر از آبنماهاي باغ شاهي در پاسارگاد كه به دوره كوروش بزرگ تعلق دارد، به همت بنياد پژوهشي پارسه ـ پاسارگاد مرمت و احياء شد.
حسن ظهوری
«حسن راهساز»، متخصص مرمت سنگ و سرپرست هيات مرمت بناهاي سنگي پاسارگاد دراينباره به ميراث خبر گفت: «آبنماهاي باغ شاهي كه از جمله آثار باستاني مجموعه ميراث جهاني پاسارگاد به شمار مي رود ،طي علميات چمن زني در اين محوطه شناسايي شد و هماكنون بيشاز 110 متر از اين آبنماها مورد مرمت قرار گرفته است.»
كشف آبنماهاي باغ شاهي پاسارگاد نشان داد پرديس شاهي، آنگونه كه در نوشتههاي باستاني از آن ياد شده، در پاسارگاد وجود داشته است.
آبنماهاي باغ شاهي به نحوي ساختهشده اند كه در امتداد خود مسير كاخهاي موجود در پاسارگاد را دور ميزدند و به باغها منتهي ميشدند. اين باعث ميشد تا منظرهاي منحصر به فرد در پاسارگاد به وجود آيد.
راهساز در مورد مرمت آبنماها گفت: «آبنماها توسط هيات مرمت پارهيابي و سپس با پژوهشهاي انجام شده توسط بستهاي دمچلچلهاي درست به همان سبك هخامنشي به جاي نخست خود بازگردانده شدند.»
به گفته وي در كنار آبنماها مرمت سقف و بدنه آرامگاه كوروش نيز ادامه دارد.
ادامه مرمت اين اثر باستاني به پارهيابي محل سنگهاي مفقود شده و ساخت سنگهاي جديد رسيده است.
راهساز با بياناين كه مرمت بستهاي دمچلچهاي سقف آرامگاه از جمله فعاليتهاي مرمتي جديد در اين اثر باستاني است، گفت: «بستهاي دمچلچهاي به سبك دوران هخامنشي با استفاده از سرب مذاب احياء شدهاند و به اين وسيله سنگهاي آرامگاه به مكان اصلي خود بازگشتهاند.»
محوطه ميراث جهاني پاسارگاد يكي از آثار باستاني منحصر به فرد جهان محسوب ميشود كه در سال 2004 ميلادي در اجلاس شهر سوچو چين در فهرست ميراث جهاني جاي گرفت.
اين محوطه باستاني با وسعتي قريب به 180 هكتار از مجموعههاي باستاني بزرگ ايران محسوب ميشود.
http://www.chn.ir/news/?section=2&id=35010