بازگشت به صفحه اصلی

آيا شما هم نامه ي سرگشاده را امضا کرده ايد؟ 

 

رضاييان، مدير عامل سازمان آب: حتي با فرض انتقال رطوبت، براي جلوگيري از آن، دانش پاسخگو است، امروز امكان ايزوله كردن همه چيز وجود دارد و از نظر ما به عنوان وزارت نيرو هيچ مشكلي وجود ندارد.

 

پرويز فتاح، وزير نيرو، در آخرين اظهار نظر خود ضمن آن كه از سكوت 14 ساله سازمان ميراث فرهنگي براي سد سيوند انتقاد كرد، پايان اسفند ماه را آخرين مهلت تمديد آبگيري سد سيوند خواند.

 

پايان اسفندماه آخرين مهلت تمديد آبگيري سد سيوند
نبرد بر سر سد و آرامگاه كوروش پايان مي يابد؟!


وزير نيرو كمتر از يك هفته، به وعده خود در خصوص بازديد خبرنگاران از سد سيوند جامعه عمل پوشاند و اهالي مطبوعات را براي قضاوت و يا اطمينان خاطر از بي‌‏خطر بودن آبگيري سد سيوند به اين منطقه اعزام كرد.


به گزارش خبرنگار ايلنا، اهالي مطبوعات در بازديد از سد سيوند ضمن همراهي مدير عامل سازمان آب استان فارس، شاهد حضور جمع كثيري از كشاورزاني بوديم كه خواستار آبگيري هر چه سريع‌‏تر سد سيوند بودند.
در اين بازديد از يك سو با كشاورزاني روبه‌‏رو بوديم كه از فقر ناشي از كمبود آب براي زمين‌‏هاي كشاورزي خود گله مي‌‏كردند و تشنه بودن 30 هزار هكتار زمين خود را فرياد مي‌‏كردند و از سوي ديگر با ميراث چند صد هزار ساله كوروش و تنها جاده باستاني پادشاهي هخامنشي كه پاسارگاد را به تخت جمشيد و شوش متصل مي‌‏كرد.
از يك سو كشاورزان را مي‌‏ديديم كه توقف آبگيري سد سيوند را راهي براي سقوط كشاورزي اين منطقه مي‌‏دانستند و از سوي ديگر آب سدي را در ذهن مرور مي‌‏كرديم كه با بلعيدن تنگه بلاغي، جاده‌‏اي را طي مي‌‏كند كه پايان آن به گفته كارشناسان، نم‌‏زدگي رسوب خانه كوروش است.
يكي از كشاورزان مي‌‏گفت: اگر سازمان ميراث فرهنگي دلسوز كوروش و ميراث گذشته است؛ چرا تاكنون درآمدزايي لازم از اين بخش را ايجاد نكرده كه ما امروز با فقر دست و پنجه گرم نكنيم و با سيراب شدن از درآمد گردشگري، تشنه آب سيوند نباشيم. ديگري مي‌‏گفت: كساني كه سد راه دست‌‏يابي ايران به انرژي هسته‌‏اي‌‏اند، امروز مانع آبگيري سدسيوند مي‌‏شوند، تا از اين طريق به اقتصاد و كشاورزي آسيب وارد كنند.
كنار سد سيوند، شنواي درد و دل‌‏هاي كشاورزاني بوديم كه از بي‌‏آبي 7 هزار هكتار زمين‌‏هاي روستاهايي چون دولت‌‏آباد، همت‌‏آباد، ارسنجان و قوام‌‏آباد سخن مي‌‏گفتند و هم زمان نظاره‌‏گر تنگه‌‏اي بوديم كه به گفته يكي از كارشناسان استان فارس جاي جاي آن پر از ميراثي است كه زندگي كامل از دوران غارنشيني تا هخامنشي را به تصوير خواهد كشيد و هنوز در زير خاك مدفون است.
اين كارشناس باستان‌‏شناسي، در حالي بر حفظ محور تاريخي تنگه بلاغي تاكيد مي‌‏كرد و باستان‌‏شناسي انجام شده در آن را تنها جزيي از كل كار قلمداد مي‌‏كرد كه برخي ديگر از مسوولان
با اطمينان كامل آبگيري را بلامانع قلمداد كرده و اعلام مي‌‏كنند: تنگه بلاغي ديگر احتياجي به كاووش ندارد.
طي كردن دشت تنگه بلاغي و زيبايي ساخته‌‏هايي كه پس از اين همه سال با تمام بي‌‏مهري‌‏هاي سازمان ميراث فرهنگي، تخريب‌‏ها و فرسايش‌‏ها هنوز در آن پابرجاست، هر ناظري را مسحور خود مي‌‏كند. چه با اطلاع از اين ‌‏كه درصد بالايي از منابع كاووشي آن هنوز به دست نيامده و تصور آن كه قرار است آب سد سيوند آن را در خود ببلعد، نگراني‌‏ها را دو چندان مي‌‏كند.
اگرچه رضاييان، مديرعامل سازمان آب استان فارس، با استناد به نتايج حاصله از تلاش كاوشگران، اين نگراني را وارد نمي‌‏داند.
به آرامگاه كوروش كبير مي‌‏رسيم. او كه 550 سال پيش از ميلاد مسيح، دولت هخامنش را پايه‌‏گذاري كرد و پاسارگاد را اولين پايتخت خود انتخاب كرد. اهمال بخش ميراث فرهنگي بيش از پيش بيداد مي‌‏كند. چه آن كه كمترين توجهي در محوطه‌‏سازي و جذب گردشگر براي آن انجام نشده است و كوروش غريبانه آرميده است. حال امروز، مضاف بر بي‌‏مهري پيشين ميراث فرهنگي، خطر رطوبت آن را تهديد مي‌‏كند.


مدير عامل سازمان آب استان فارس، اما اطمينان مي‌‏دهدكه خطري كوروش را تهديد نمي‌‏كند و مي‌‏گويد: كوروش براي ما نيز قابل احترام است ما نيز مخالف تخريب آثار باستاني هستيم. از نظر ما رطوبتي منتقل نمي‌‏شود و با فرض انتقال رطوبت، ميزان آن كم است.
وي، مي‌‏گويد: مقبره كوروش در حال حاضر ميان دو شاخه رودخانه قرار داردكه آب از آن عبور مي‌‏كند و ميزان بارندگي آن نقطه نيز زياد است.
رضاييان، ادامه مي‌‏دهد: حتي با فرض انتقال رطوبت، براي جلوگيري از آن، دانش پاسخگو است، امروز امكان ايزوله كردن همه چيز وجود دارد و از نظر ما به عنوان وزارت نيرو هيچ مشكلي وجود ندارد.
اماپرويز فتاح، وزير نيرو، در آخرين اظهار نظر خود ضمن آن كه از سكوت 14 ساله سازمان ميراث فرهنگي براي سد سيوند انتقاد كرد، پايان اسفند ماه را آخرين مهلت تمديد آبگيري سد سيوند خواند.
همچنان كه نمي‌‏توان منكر وضع نامناسب معيشتي مردم اين منطقه شد، مناطق و يافته‌‏هاي باستان شناسي براي حفظ صنعت گردشگري را نيز نمي‌‏توان ناديده گرفت.
به گفته كارشناسان، نسخه‌‏هايي چون توجه دولت به وضع معيشتي اين مردم رسيدگي سازمان ميراث فرهنگي به حفظ ميراث باستاني، استفاده از طرح‌‏هاي آبخوان داري و آبخيزداري براي بخش كشاورزي و... همچنان پيش رو قرار دارد.

http://www.ilna.ir/shownews.asp?code=400313&code1=18